Now Reading
Boer Zoekt Vrouw 2017, aflevering 8: Let’s talk about feelings
1

Boer Zoekt Vrouw 2017, aflevering 8: Let’s talk about feelings

by R.M. van Dobbenapril 3, 2017

Ik kan het woord ‘kriebels’ niet meer horen, maar ik ben wel blij dat er deze week bij de boeren én dames eindelijk gevoelens loskomen. Het mocht tijd worden.

In Texas is het Thanksgiving en dat betekent: familie en vlees. Heel veel familie en heel veel vlees. Olke – de oude schoolgenoot van Lutz Jacobi – neemt zijn Famke en Sunshine mee. Alberdien mag dan denken dat ze een streepje voor heeft omdat ze Fries spreekt, maar ze komt bijna niet boven de tafel uit. Daarbij is Sandra veel ‘vlotter’. Zij likt zich moeiteloos bij elk familielid in. Overigens is dat het enige dat deze week gelikt wordt. Vorige week verleidde ze Olke als een sluwe bosnimf, maar daar wordt geen vervolg aan gegeven.

Was het de beurt aan Alberdien? Tijdens Olkes loopje met haar horen we het geluid van een klapzoen, maar de camera staat zo ver weg dat het net zo goed een luid smakkende koe zou kunnen zijn.

Levenservaring

In Roemenië zit Susanne nog steeds met zichzelf in de knoop. Het was een impulsieve actie om naar Boer Zoekt Vrouw te schrijven. ‘Niet dat ik er spijt van heb’, zegt ze, wat klinkt als: ‘Ik heb nog nooit ergens zo’n spijt van gehad.’ Mara zit nog steeds in haar ‘heb ik wel genoeg levenservaring’-dilemma. Ze ziet Susanne als haar voorland; dan zou ik ook aan mezelf gaan twijfelen.

Omdat het allemaal teveel wordt voor Susanne (‘Het was makkelijker geweest als we elkaar op een andere manier hadden ontmoet. Op Tinder of zo.’) gaat David met Mara boodschappen doen. Mara is een schatje. Die gun je een leuke jongen. Die gun je zelfs David, maar geen varkenshouderij in Roemenië met uitpuilende stallen vol lieve biggetjes die onder TL-licht worden vetgemest tot er plakjes bacon vanaf geschaafd kunnen worden.

Praktisch oogpunt

In Zambia heeft Annekim ‘kriebels’ en Anke een ‘tinteling’. Ze zitten in Afrika, dus kriebels en tintelingen hoeven niet per se iets met Marc te maken te hebben. Marc ziet zo langzamerhand het voordeel in van een relatie: het leuke ervan is dat je ‘even iets om je heen hebt’. Hij vindt het lastig om te kiezen en bekijkt het vooral vanuit een praktisch oogpunt. Anke woont in Nederland en het is nog maar de vraag of ze in Zambia kan aarden; Annekim woont om de hoek.

Wie hij ook kiest, Annekim komt sowieso een paar keer per week ‘spontaan’ bij hem op bezoek.

Een praatje met God

In Canada stelt Riks zijn kinderen voor aan Marit en Eline. De twee dames kijken alsof er net een ufo op de bevroren akkers geland is. Ze blijven verkrampt in hun stoel zitten. Riks’ zoontje merkt het niet op, maar zijn dochtertje wel. Haar blik spreekt boekdelen: er is iets grondig mis met deze vrouwen. Het zoontje vraagt aan zijn vader wie hij het leukste vindt. Dat weet Riks nog niet, terwijl hij onder tafel met Marit voetjevrijt.

Als klap op de ongemakkelijkheidsvuurpijl gaan Riks, Eline en Marit naar de kerk. Riks: ‘Bid je wel eens?’ Eline: ‘Nee.’ Marit: ‘Als ik ergens mee zit, maak ik wel even een praatje met God, om het zo maar eens te zeggen.’

Eline: ‘Hij is wel heel erg met het geloof bezig.’ Had je kunnen weten, meid.

Zelf-sabotage

In Frankrijk is Herman alleen aan het werk en merkt dat hij hierdoor ‘dingen voelt’. Er is een groot filosoof aan hem verloren gegaan. Yvon Jaspers: ‘Je bent verliefd.’ Herman: ‘Ja.’ Mag ik even een teiltje? Dat zijn niet mijn woorden, maar die van Anne, die van de spanning niets meer binnen kan houden.

En dan het grote moment. Herman mag eindelijk bekendmaken wie zijn croissantje mag opwarmen. We weten allemaal dat dat Anne is. Zonder twijfel. Na Fleurs desastreuze zelf-sabotage van vorige week zijn al haar kansen verkeken. Toch? Mais non! Hij kiest Fleur. FLEUR! We hebben een F, we hebben een L, we hebben een… enfin, Fleur, dus.

Fleur zelf is in tranen. Van geluk, mogen we aannemen. Yvon: ‘Nu kun je verliefd worden.’ Dat klinkt veelbelovend.

What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
About The Author
R.M. van Dobben
Schrijft wat hij kijkt. Recenseert films, series en Boer Bakt Mol.
1 Comments

Leave a Response