Now Reading
Boer Zoekt Vrouw 2017, aflevering 11: Terugblik
1

Boer Zoekt Vrouw 2017, aflevering 11: Terugblik

by R.M. van Dobbenapril 24, 2017

Het seizoen van Boer Zoekt Vrouw zit erop en het programma bewijst maar weer eens dat je nooit weet hoe een boer een haas vangt.

Spoiler alert: alle boeren van deze editie hebben een vrouw aan de trekker geslagen. Sommigen dankzij, anderen ondanks Yvon Jaspers. Olke, David, Herman, Riks en Marc ontmoeten elkaar voor de reünie op de plek waar het allemaal begon: op de boot. Dezelfde boot die bijna krakend ten onder ging toen Marc zijn lading brieven kreeg. Yvon, bloedserieus: ‘Dit was het begin van misschien wel de grootste reis van hun leven.’

Overdrijven is ook een vak.

Olke

We hebben nog een staartje tegoed van Olkes citytrip from hell, met de vrouw die hij al een tijdje geen ‘Sunshine’ meer heeft genoemd. ‘Ik vind Olke nog steeds heel leuk,’ zegt Sandra op een toon alsof ze op een begrafenis staat te speechen. Ze volgen een cursus linedancing, maar van enige toenadering is geen sprake. Wat overigens ook, eerlijk is eerlijk, aan Olkes motoriek kan liggen. Op de laatste avond wil hij nou eindelijk wel eens weten waar hij aan toe is. Sandra: ‘Het stukje verliefdheid is er nog steeds niet.’ Het klinkt alsof ze op de bus staat te wachten. Olke hakt de knoop door. Graag of niet. Ze gaan ‘als vrienden’ uit elkaar.

Nadat hij Sandra retour afzender heeft gestuurd, pakt hij een oude brief erbij. Een in Texas woonachtige Zuid-Afrikaanse vrouw had hem geschreven, maar Olke wilde per se een Nederlandse. Karen belandde op de stapel ‘backups’. Na zijn Boer Zoekt Vrouw deceptie belde hij haar op en voor hij het wist zaten ze samen in de Hot tub.

Marc, David en Herman

Met Marc en Annekim gaat het nog altijd prima. Hij voelde zich heel ongemakkelijk met drie vrouwen in huis, maar dat was nog niets vergeleken met zijn bezoekje aan Annekims ouders in Twente. Opeens komen uit alle hoeken en gaten familieleden die allemaal even aan hem willen zitten.

Ook tussen David en Mara botert het nog steeds lekker. Hij ontmoet haar vriendinnen (Mara: ‘Hij heet David, maar iedereen noemt hem Deef’) en schijnbaar wordt elke jongen die door één van de meisjes wordt meegebracht door de groep gekeurd aan de hand van een wc-pottenrace.

Herman is flink onder handen genomen door Fleur. Nieuw kaspel, baardje, hippe kleren. Hij vond het zelf ‘ook wel een goed idee, hoor’. Alleen het nasale stemgeluid is gebleven, maar dat heeft Fleur er binnenkort ook wel uit geramd. Yvon, terwijl Fleur zelf geen steek veranderd is: ‘Jullie zien er zó anders uit!’

Riks

We weten nu ook waarom Riks maar niet verliefd kon worden. Er spookte al een tijdje iemand anders door zijn hoofd. Een oud-werkneemster. Een Canadese vrouw die hem heel graag wilde. Nicole. Teveel een ‘city girl’, volgens Riks, maar ze liet hem niet los. Na de citytrip met Marit pakte hij de telefoon. Hij wilde met haar even ‘om de tafel’ zitten. Het werd voor hem liefde op het tweede gezicht. Hij krijgt tranen in zijn ogen als hij eraan terugdenkt. Mooi mannetje, die Riks.

Het zit erop. De elf weken lange realitysoap waarin vijf boeren werden gevolgd die contractueel verplicht waren naar Yvon Jaspers pijpen te dansen. Ze hebben er allemaal meer zelfvertrouwen door gekregen, en er een vrouw aan overgehouden. Wat wil een boer nog meer?

Een kop koffie, zou Riks zeggen.

What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
About The Author
R.M. van Dobben
Schrijft wat hij kijkt. Recenseert films, series en Boer Bakt Mol.
1 Comments

Leave a Response