Now Reading
Boer Zoekt Vrouw 2017, aflevering 10: het badjasmoment!
1

Boer Zoekt Vrouw 2017, aflevering 10: het badjasmoment!

by R.M. van Dobbenapril 17, 2017

De boeren en hun veroveringen gaan op city- en safaritrip. De weekendjes weg variëren van klef (Herman en Fleur) tot openlijk vijandig (Olke en Sandra).

Herman en Fleur tuffen door de Loire-streek en alles is leuk. Alles is romantisch. Alles voelt vertrouwd. Ze wandelen door kastelen, cruisen op segways en maken selfies in helikopters. Het is op dit moment onduidelijk waar Herman ophoudt en Fleur begint, zo erg zitten de twee tortelduifjes aan elkaar geplakt. Ondanks alles houdt Fleur nog steeds een slag om de arm. Of hun relatie standhoudt? Fleur: ‘Dat weet je nooit.’ Reden voor Herman om te beloven ‘keihard zijn best’ te gaan doen.

David en Mara

David was vorige week in tranen omdat hij niet kon kiezen. Mara of Susanne. Susanne of Mara. Tijd voor een kruisverhoor van tante Yvon. David voelt zich veilig bij de één, maar bij de ander voelt hij kriebels en nieuwsgierigheid. Hij hakt de knoop door en besluit ‘gewoon puur op zijn gevoel’ af te gaan. Als je pas in de tiende aflevering naar je gevoel gaat luisteren, heb je het programma niet helemaal begrepen, vrees ik.

Dan komt het hoge woord eruit. Het wordt Mara. Susanne is teleurgesteld, maar neemt het goed op: ‘Jullie zijn toppers.’ Staan David en Mara straks in glitterpakken volksliedjes te zingen in een uitverkocht Johan Cruijff Stadion? Misschien dat Susanne iets weet wat wij nog niet weten. Hoe dan ook, de twee toppers gaan op citytrip, en zoeken zich een ongeluk naar de receptie van het hotel. Ze gaan trap op, trap af, wat vooral voor David vervelend is, want wat sleept die jongen een berg bagage achter zich aan. Het is maar een weekendje, David, geen verkenningsmissie naar Mars.

Als ze eindelijk zijn ingecheckt en hun eerste nacht samen hebben doorgebracht, krijgen we ’s ochtends traditiegetrouw het Boer Zoekt Vrouw Badjasmoment™. Het boerenkoppel dat als eerste heeft gesekst, krijgt de speciale, door Yvon Jaspers ontworpen BZV Badjas.

Riks en Marit

Van badjassen is bij Riks en Marit geen sprake. Riks: ‘Ik ben heel romantisch opgevoed.’ Marit: ‘Alleen niks mee gedaan.’ Riks: ‘Nee.’ Het ziet er gezellig uit, en ze zijn constant bezig om bij elkaar vliegen af te vangen, maar schijn bedriegt. Riks is ‘een beetje blij en een beetje moeilijk.’ Hij slaapt niet, zit vast, weet niet ‘hoe verder’, worstelt, maar komt niet boven. Hij wilt Marit niet langer aan het lijntje houden. ‘Het komt op lange termijn niet goed tussen ons,’ zegt hij. De boodschap komt hard aan, maar je kunt Riks hier alleen maar voor prijzen. Van alle boeren is hij het meest recht door zee. Dat kun je bijvoorbeeld van Olke niet zeggen.

Olke en… Sandra?

Sandra heeft ‘examenvrees’ en is de boerderij ontvlucht. Voordat ze met Olke weggaat, zet ze alles even op een rijtje in een nabij gelegen bed & breakfast. Olke is not amused, om niet te zeggen bloedlink. De irritatie is met kilo’s tegelijk van zijn gezicht te scheppen. Sandra legt uit dat ze ‘warme gevoelens’ heeft, maar het is geen verliefdheid. Olke pakt de kaart die hij van haar gekregen heeft erbij, en wijst op de tekst. De oplettende kijker weet nog wel wat daar opstond.

Olke, Olke, Olke.

Ze gaan toch op citytrip, maar Sandra is terughoudend. Olke: ‘Ze is niet de echte Sandra.’ Ze checken in bij het hotel en krijgen een suite aangeboden met alles erop en eraan. Hottub and everything. Olke ziet het al helemaal voor zich, maar Sandra wilt graag een aparte kamer. Sandra: ‘Er is alleen sprake van vriendschap. Ik ga met een vriend ook niet in één kamer.’ Olkes hoofd wordt roder en roder.

Het weekend bereikt een voorlopig hilarisch hoogtepunt wanneer Sandra alleen aan de bar van het hotel zit. Ze lacht en flirt dat het een lieve lust is. Tot er rimpels in het glas water verschijnen en de grond begint te trillen: de geïrriteerde dinosaurus komt haar halen voor het eten.

Marc en Annekim

In Zambia gaat het er een stuk gemoedelijker aan toe. Marc en Annekim gaan op safari – of zoals Marc het noemt: een beetje in de auto zitten en beesten kijken. Daarna zetten ze de tent op. Annekim vindt kamperen ‘een beetje gek’. In de bosjes pissen, in je kleren slapen; het haalt haar helemaal uit haar comfortzone. Maar ze doet niet moeilijk, en dat kan Marc wel waarderen: ‘I think I’m the dramaqueen in this relationship.’

Ze komen erachter dat ze allebei stronteigenwijs zijn, en tijdens hun tripje doen ze een doorlopende competitie gelijkhebben. Marc scoort een puntje als hij zegt dat olifanten goed kunnen zwemmen (en Annekim dat niet zomaar van hem wilt aannemen).

Volgende week komen de boeren nog één keer bij elkaar om terug te blikken op hun avontuur en dan zit het seizoen er alweer op.

What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
About The Author
R.M. van Dobben
Schrijft wat hij kijkt. Recenseert films, series en Boer Bakt Mol.
1 Comments

Leave a Response