Now Reading
Boer Zoekt Vrouw 2017, aflevering 4: De vrouwen zijn geland
1

Boer Zoekt Vrouw 2017, aflevering 4: De vrouwen zijn geland

by R.M. van Dobbenmaart 6, 2017

De boeren krijgen elk drie vrouwen op bezoek voor een logeerpartijtje. Bij sommigen gaat dat vrij soepel (Herman), bij anderen ronduit stroef (Marc).

Elke week denk ik weer: nu gaat het echt beginnen. We moesten ons even door het verplichte onderdeel met de brieven worstelen, maar met de speeddates zou het echt interessant worden. Oké, de speeddates waren ook niet zo boeiend, maar met het dagje uit gingen alle remmen los. Dachten we. Ik had de moed al bijna opgegeven, tot de vrouwen deze week aan de logeerpartij begonnen. Het gas gaat eindelijk op die lollie.

Moeder kip

Harriët is zelfs nog niet in Texas of er is al drama. Op Schiphol breekt het zweet haar uit. Ze wil niet meer. Yvon Jaspers komt to the rescue. Wat is er aan de hand? Moeder kip durft haar kuikens niet alleen te laten. Yvon heeft vaker met dit bijltje gehakt. Ze geeft Harriët een peptalk en duwt haar het vliegtuig in. Stoelriem om, flesje wijn erin, Olke here she comes.

Olke maakt thuis nog even zijn bed op, want je weet nooit, en wacht rustig af. Harriët, Sandra en ‘Miss Desperadien’ Alberdien worden met de auto van het vliegveld gehaald en rijden naar de boerderij. Sandra: ‘Hier kan ik wonen.’ Alberdien: ‘Friesland is mooi, maar dit is nog veel mooier.’ Qua uiterlijk past Sandra het best in de omgeving. Ze kan zo een nieuwe carrière als Texaanse countryzangeres beginnen.

Opbouwende kritiek

Herman doet nog even de afwas en bakt een glutenvrij taartje voor zijn aankomende bezoek. Hij is nog een beetje grieperig, maar dat is snel over als hij zijn paardenmeisjes van het pittoreske Franse stationnetje haalt. Ze hebben alledrie hun complete instrumentarium meegenomen. Pia heeft een gigantische synthesizer op haar rug meegetorst, wat Herman zeker kan waarderen. Wat Herman ook heel goed kan, is opbouwende kritiek geven. Pia ramt iets te hard op de toetsen en ja, daar moet je als collega-musicus iets van zeggen. Toch?

Tegeltjeswijsheid

David woont niet op de boerderij (of moet ik zeggen ruïne), maar in een mooi huis met een zwembad in de tuin. Helaas stortregent het, anders had Yvon wel even een duik genomen. Wat verwacht David ervan? Hij hoopt dat het gezellig wordt, maar kom met dit soort teksten niet aan bij Yvon, want dan krijg je meteen een tegeltjeswijsheid naar je hoofd: ‘Liefde gaat veel verder dan gezellig, David.’

Olifantje

Bij Marc is het bloedheet. Gelukkig hangt er een ventilator (en staat de hagelslag veilig in de koelkast). Voordat zijn logees Anke en Eline naar hem toekomen, gaan ze eerst langs bij Marcs buurvrouw, Annekim. Ze is dierenarts en heeft in haar praktijk de staart van een olifantje moeten amputeren. Als je ooit in Afrika bent en een olifant tegenkomt die een plastic fles aan zijn kont heeft hangen, weet dan: dat is het werk van Annekim.

Fargo

Bij Riks is het winter. Claudia, Marit en Eline rijden urenlang door een besneeuwd, Fargo-achtig niemandsland tot ze in de verte een klein kaal mannetje zien staan. Bilboboer Riks zou zo uit Lord of the Rings weggelopen kunnen zijn. Het is een sympathieke Hobbit, die voor al zijn gasten alvast enorme kaplaarzen heeft klaargelegd. Dit wordt duidelijk een werkvakantie. Ook heeft hij alvast een koe geslacht en in de vriezer gepropt, dus met de voorbereiding zit het wel goed.

Vegetarisch: hoe doen we dat?

Olke gaat na de koeienveiling met zijn vrouwen een (flink) hapje eten. Harriët is vegetarisch en dus is ze in Texas helemaal op haar plek. Ze zijn daar niet te beroerd om je een kom sla voor te zetten. Olke vindt het ‘een beetje moeilijk’ en moet daar nog wel even over nadenken. Een vrouw die een bloederige steak laat liggen; hoe moet je daar in hemelsnaam mee samenleven?

’s Avonds krijgt hij van iedereen cadeautjes en Sandra turns on the charm. Op een kaartje belooft ze hem tijdens de citytrip (over vooruit plannen gesproken) nóg een cadeautje te geven, wink wink smileyface hartje aubergine wink wink fire fire. Ze wil hiermee duidelijk maken dat ze voor ‘het einddoel’ gaat. Alsof dat nog niet insinuerend genoeg is, geeft ze als antwoord op Olkes vraag of de dames een toetje lusten: ‘Nee. Of jij moet het toetje zijn.’

Diepgang

Bij Herman zijn de meisjes getuige van de geboorte van een kalfje. Heel schattig en lief. Zo schattig en lief dat Riks ‘m binnen het uur al in de vriezer zou hebben liggen, maar Herman is uit ander boerenhout gesneden. Pia heeft moeite om ertussen te komen. Anne en Fleur kakelen alle gespreksonderwerpen voor haar voeten weg. Ze mist diepgang, en wil weten wat Herman nou eigenlijk van haar vindt: ‘Daar hebben we het nog helemaal niet over gehad!’ Het is pas dag 1 hè, Pia, mag ik Pie zeggen? Rustig aan. Daarbij vindt Herman jullie alledrie nog steeds precies even leuk. Hoe schattig en lief.

Het laatste papiertje

Bij David krijgen Mara, Jolien en Susanne een rondleiding door wat ooit een varkensboerderij moet worden. David wacht nog op ‘het laatste papiertje’ en kan dan pas beginnen met de boel opknappen. Daarna worden er 1500 varkens in de schuur gezet. Die moeten wel licht hebben natuurlijk, zegt hij, dus worden er ook nog een paar TL-buizen aan het plafond gehangen.

Dit is Zambia

De dames van Marc komen volledig bezweet aan. Op zich een goede testcase: lichaamsgeur is heel belangrijk. Marc: ‘Zal ik een rondleiding geven, dan hebben we dat gehad.’ Het komt er niet erg enthousiast uit, maar misschien komt dat door de hitte. De rondleiding bestaat uit zinnen als ‘dit is de keuken’ en ‘dit is de woonkamer’. Daarna wil Marc naar de markt (heeft ‘ie dat ook maar gehad), maar Anke wil eerst even ‘landen’.

Landen

Zo ook Eline, die even moet slikken als ze op Riks’ boerderij aankomt. Het is duidelijk dat ze nog steeds een beetje zweeft. Wel of geen handschoenen aan is al een immens groot dilemma, laat staan dat ze in staat is om een coherent gesprek te voeren. Riks zet zijn vrouwen meteen aan het werk; landen? Wat nou landen. De koei’n moet’n gemolk’n word’n! Terwijl Eline en Claudia aan uiers beginnen te trekken, kijkt Marit of dat ook bij een stier lukt. Riks komt niet meer bij.

Boer Zoekt Vrouw komt eindelijk op gang. Het ongemak druppelt langzaam door het filter, en dat is de reden waarom we zo massaal kijken. Natuurlijk hopen we allemaal op een goeie afloop, met de boertjes en hun nieuwe liefdes in witte badhanddoeken die glunderend tegen de camera vertellen dat ze een hele leuke nacht op de hotelkamer hebben gehad, maar tot die tijd willen we knarsetanden.

What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
About The Author
R.M. van Dobben
Schrijft wat hij kijkt. Recenseert films, series en Boer Bakt Mol.
1 Comments

Leave a Response