Now Reading
Stranger Things, aflevering 7: De ‘curiosity door’, de bijna-kus en de Magneto-move
2

Stranger Things, aflevering 7: De ‘curiosity door’, de bijna-kus en de Magneto-move

by R.M. van Dobbenaugustus 24, 2016

Alle hoofdpersonen komen tezamen in ‘The Bathtub’, de voorlaatste aflevering van het eerste seizoen van Stranger Things, en bedenken een plan om Will en Barbara uit de klauwen van het monster te bevrijden.

Deze recensie bevat spoilers.

Het is de stilte voor de storm, of zoals Gandalf zou zeggen: ‘The deep breath before the plunge’. Met ‘The Bathtub’ wordt alles in stelling gebracht voor de grande finale. Hoe grande de laatste aflevering wordt, valt overigens nog te bezien. Niet alleen heeft de serie nogal wat losse eindjes die nooit allemaal in drie kwartier aan elkaar geknoopt kunnen worden, de broertjes Duffer hebben al aangegeven dat er een plan klaarligt voor meerdere seizoenen. Mijn inschatting is dat Will inderdaad wordt gered, maar dat we nog zeker een jaar moeten wachten voordat we meer te weten komen over de schaduwwereld, het monster en het Hawkins National Laboratory.

strangerthings_7_magneto

À la E.T.

Het kan niet op met de liefde voor de familie Wheeler. Nancy (Natalia Dyer) heeft niet één, maar twee puberjongens achter zich aan, en tussen Mike (Finn Wolfhard) en Eleven (Millie Bobby Brown) ontluikt ook het een en ander. Helaas wordt hun bijna-kus-moment ruw verstoord door Dustin (Gaten Matarazzo) en Lucas (Caleb McLaughlin). Ze moeten zo snel mogelijk weg, want creepy wetenschapper – en Elevens vader – Dr. Martin Brenner (Matthew Modine) staat voor de deur. Ze springen op hun fietsjes en opgejaagd door witte busjes, kriskrassen ze de buurt door. Uiteindelijk worden ze klem gereden. Gelukkig hebben ze Eleven bij zich. Ik dacht even dat ze met haar telekinetische krachten met fietsjes en al op zouden stijgen à la E.T., maar ze kiest ervoor om ’t op de Magneto-manier te doen. Ze tilt het busje op, over zich heen en smijt ‘m achter zich neer.

Compleet

Jonathan (Charlie Heaton) en Nancy zitten nog steeds op het politiebureau, maar worden al snel vrijgelaten door Jim Hopper (David Harbour) en Joyce (Winona Ryder) als ze over hun ‘monster hunting’ beginnen. Jonathan heeft de geweldige ingeving om Wills walkietalkie te gebruiken om contact te leggen met Mike, Dustin, Lucas en Eleven, die zich op het autokerkhof hebben verschanst. En zo is Team Badkuip compleet. Kunnen we nu dan eindelijk het laboratorium bestormen?

strangerthings_7_bathtub

Zoutbadje

Nou, nee. Ze moeten eerst nog even uitzoeken waar Will (Noah Schnapp) zich precies bevindt – en waar ik ‘ze’ zei, bedoelde ik natuurlijk Eleven. De rest maakt voor haar een heerlijk zoutbadje klaar. Met Joyce die haar hand vasthoudt, steekt Eleven over naar ‘the Upside Down’, zoals de schaduwwereld ook wel genoemd wordt. Ze vindt Will, die bleek en nauwelijks bij bewustzijn zit verstopt. Hij moet al dagen op een houtje bijten, want veel eetbaars lijkt er niet te zijn. Of je moet van hert houden, dat door een monster is afgekloven.

Overige observaties

• Een monster waar iedereen aan ontsnapt, is natuurlijk minder angstaanjagend dan wanneer er af en toe iemand genadeloos wordt gegrepen. Helaas voor Barbara wordt haar bijrolcontract niet verlengd.

• Niets zo veranderlijk als een verliefde puber. Steve (Joe Keery) veegt zijn puberale teksten met een sip, gehavend hoofd van het bioscoopbord af.

• ‘Why are you keeping this curiosity door locked?’ Gaten Matarazzo is de opvolger van Zach Galifianakis, let op mijn woorden.

What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
About The Author
R.M. van Dobben
Schrijft wat hij kijkt. Recenseert films, series en Boer Bakt Mol.
2 Comments

Leave a Response