Now Reading
Boer Zoekt Vrouw 2017, aflevering 0: Het voorstelrondje
3

Boer Zoekt Vrouw 2017, aflevering 0: Het voorstelrondje

by R.M. van Dobbenaugustus 29, 2016

Yvon Jaspers gaat voor het nieuwe seizoen weer op de internationale toer. In de ‘kickoff’, voordat Boer Zoekt Vrouw in januari 2017 officieel van start gaat, worden 5 Nederlandse boeren in het buitenland voorgesteld.

Voor iedere vrouw die ervan droomt om te emigreren naar een gehucht in Texas, Frankrijk, Zambia, Canada of Roemenië, dit is je kans. Boer Zoekt Vrouw presenteert 5 boeren van allerlei pluimage, die om ‘de liefde’ verlegen zitten. Van jong (24) tot iets minder jong (51), van coherent Nederlandssprekend tot nauwelijks verstaanbaar.

boerzoektvrouw2017_olke

Olke, zeg maar

Yvon heeft haar Delfts blauwe Volkswagenbusje ingeruild voor een felrode pickup-truck, en scheurt daarmee naar de binnenlanden van Texas, USA. Daar runt de 51-jarige Olke zijn boerenbedrijf. 30 jaar geleden uit de Friese klei getrokken, en met succes in Amerika geplant. Twee dochters, een zoon, zwembad voor de deur, maar al een tijdje niet meer tegen een vrouwelijk lichaam ‘gekrûpt’. Zijn kinderen merken dat hij zich af en toe eenzaam voelt, maar daar heeft hij het nooit over. Zijn gevoelens houdt hij ‘een beetje inside, zeg maar’.

Olke zoekt iemand om… samen naar de koeien in de riviermonding te kijken.

boerzoektvrouw2017_herman

Heel Herman Bakt

Herman de metroman is de jongste van het stel. 24 jaar, in dienst bij het melkveebedrijf van zijn ouders, in Frankrijk. Herman heeft nog nooit iemand gekust, en daar moet verandering in komen. Aan zijn hobby’s zal het niet liggen: hij bakt taarten, speelt in het plaatselijke hoempapa-orkestje, haalt iedere ochtend vers brood, en strooit met briefjes van 50 (vooral in de auto). Een lieve jongen, die behoorlijk tevreden is met zijn boerenleventje. Een paar koeien, trampoline in de tuin, koperen blaasinstrument, wat wil een mens nog meer?

Herman zoekt iemand om… samen een partituur te spelen.

boerzoektvrouw2017_marc

Marcourgette

In Zambia vinden we Marc, die in de vissen zit. De 37-jarige viskweker is 24 uur per dag met zijn werk bezig, al was het maar in gedachten. Hij geeft leiding aan 150 medewerkers, die allemaal proberen zoveel mogelijk vissen te kweken ter grootte van een etensbord. Niet kleiner, niet groter. Dat je Marc wel uit Nederland kunt halen, maar Nederland niet uit Marc, bewijst het pak hagelslag in de keuken. Tijdens het koken, vraagt Yvon naar zijn ideale vrouw (‘eigenwijs en optimistisch’), en snijdt hij de courgette per ongeluk ‘helemaal verkeerd’.

Marc zoekt iemand om… lekker haar eigen ding te laten doen.

boerzoektvrouw2017_riks

Het eitje van Riks

Het is een klein wonder dat Yvon zijn huis gevonden heeft, want Riks heeft geen adres. De 39-jarige veehouder woont in een wel heel desolaat gebied in Canada. De omgeving ademt alles behalve romantiek. Ideaal voor Riks, leren we, want hij houdt ervan om lekker in een ‘oude broek’ de plaatselijke pizzeria binnen te lopen. Yvon kan niet geloven dat hij niet elke ochtend een eitje kookt (in Huize Jaspers blijkbaar een vast ritueel). Ze besluiten samen een vers gelegd eitje te tikken. ‘Hamburgertje erbij?’ vraagt Riks.

Riks zoekt iemand om… zijn ‘breeding program’ weer op te starten.

boerzoektvrouw2017_david

David en zijn onzichtbare varkens

In Roemenië heeft David (spreek uit: Deevit) een 13-tal verloederde stallen op de kop getikt. Likje verf, elektriciteitskabeltje, en dan kunnen ze worden volgepropt met varkens. De 27-jarige boer heeft een grote vriendenclub in Nederland, maar vrouwen loopt hij niet tegen het lijf – en hij is geen fan van de plaatselijke Roemeense schonen. Hij zoekt, net als Marc, een Hollandse vrouw die veel tegengas geeft.

David zoekt iemand die… ‘en nu stop je ermee!’ tegen hem zegt.

Alle geïnteresseerde dames hebben twee weken de tijd om op één (of meerdere) van deze boeren te reageren via de site van Boer Zoekt Vrouw. Over vier maanden krijgen we de eerste kennismakingen. De traditie schrijft voor dat die zeer ongemakkelijk zijn. Dat moet met deze boeren wel lukken.

What's your reaction?
Eens
50%
Oneens
50%
About The Author
R.M. van Dobben
Schrijft wat hij kijkt. Recenseert films, series en Boer Bakt Mol.
3 Comments

Leave a Response