Now Reading
Johnny Depp stelt teleur in Into the Woods
1
Review

Johnny Depp stelt teleur in Into the Woods

by december 1, 2015
Be careful what you wish for..
Overview
Titel

Into the Woods

Regisseur

Rob Marshall

Jaar

2014

Roodkapje, Rapunzel, Assepoester en Johnny Depp in één film? Dat lijkt al bijna een sprookje op zich! Helaas valt dit in de praktijk nogal tegen.

Feest der herkenning?

Into the Woods is een musicalfilm van Disney waarin veel bekende acteurs zoals Meryl Streep, Johnny Depp en Emily Blunt een rol spelen. Maar ook de sprookjesfiguren zijn goed vertegenwoordigd. In het begin is deze film nog één groot feest der herkenning, maar later krijgen de sprookjesfiguren te maken met een totaal nieuw sprookje.

Chicago

Into the Woods is gebaseerd op de gelijknamige Broadwayshow. Vervolgens heeft Rob Marshall gezorgd voor een filmbewerking. Eerder heeft hij al de filmversie van de musical Chicago gemaakt. Niet geheel onverdienstelijk, deze film heeft uiteindelijk meerdere prijzen in de wacht gesleept!

Geweldig intro

In het eerste halfuur van de film worden de hoofdrolspelers geïntroduceerd. Omdat dit een musical is, wordt dit uiteraard op een muzikale manier gedaan. Het deuntje blijft de hele film in je hoofd zitten. Als je pech hebt zelfs iets langer. Ondanks dat de intro ontzettend gaaf is, zegt die eigenlijk niet zoveel over de rest van de film.

Je kunt de intro bijna een beetje zien als een ‘lokkertje’, de film wordt daarna steeds iets minder goed. Voor de liedjes geldt dit ook. Ben je in het begin nog enthousiast over de liedjes, dan komen deze aan het eind van de film je bijna de strot uit. Iedere keer hoor je hetzelfde deuntje. Bijna net zo vervelend als het liedje dat je in de Efteling hoort bij Carnaval Festival.

Anna ‘pitch-perfect’ Kendrick

Anna Kendrick is natuurlijk bekend van de musicalfilm Pitch Perfect. Ik heb altijd een beetje een haat-liefdeverhouding met haar. Aan de ene kant vind ik haar geweldig – vooral de manier waarop zij zingt – maar aan de andere kant vind ik haar uitdrukkingsloze gezicht soms erg vervelend om naar te kijken. In Into the Woods speelt zij de rol van Assepoester.

Johnny Depp als de Wolf en Lilla Crawford als Roodkapje

Johnny Depp als kinderlokker

Johnny Depp speelt een dubieuze rol in deze film. Hij speelt de Grote Boze Wolf die hoort bij het sprookje van Roodkapje. Vooral met de Nederlandse ondertitels zijn de teksten erg dubbelzinnig. De Grote Boze Wolf lijkt nu net een soort pedofiele kinderlokker.

Ondanks dat ik net zoals iedereen een groot fan van Johnny Depp ben, vond ik deze rol totaal niet leuk of grappig. Het was vooral een erg ongepaste rol met misplaatste teksten. Gelukkig was het maar een kleine rol.

Captain Kirk jouw prins op het witte paard

Ook Chris Pine – beter bekend als Captain Kirk uit de nieuwe Star Trek film – speelt een rol in Into the Woods. Ik wist helemaal niet dat hij kon zingen! Hij speelt de prins die hoort bij het sprookje van Assepoester. Erg leuk om Chris Pine in deze rol te zien, maar jammer dat hij geen grotere rol had.

Captain Kirk

Vervloekt

Bij elk sprookje hoort natuurlijk een boze heks. In Into the Woods heeft Meryl Streep de twijfelachtige eer gekregen om deze rol op zich te nemen. Haar rol is één van de hoogtepunten van deze film. Wat kan zij geweldig spelen!

Deze heks heeft een bakker uit het dorpje bij het bos vervloekt. De bakker wordt gespeeld door James Corden. Het is niet echt een interessante rol, eigenlijk zelfs een beetje saai. James Corden is dan ook geknipt voor deze rol, het is net zo’n saaie sul als de rol die hij speelt. Hij komt erachter dat hij vervloekt is en daarom geen kinderen kan krijgen.

De boze heks blijkt bereid te zijn om de spreuk ongedaan te maken. Maar daar moet de bakker natuurlijk wel iets voor terug doen! Ze wil graag een rode cape, een pluk goudblond haar, een schoentje en een witte koe. Dat is ook meteen de clou van het verhaal. Deze voorwerpen behoren natuurlijk toe aan de sprookjesfiguren!

Into the Woods

Vreemd einde

Op een gegeven moment lijkt het alsof het verhaal tot zijn einde is gekomen, maar daarna gaat de film plotseling nog ruim een halfuur door. Dit is erg vreemd en had wat mij betreft niet gehoeven. Het voelt ook een beetje ‘onecht’, alsof er zomaar een ander einde aan vast is geplakt. De liedjes die daarna volgen, passen er ook niet echt goed meer bij.

De conclusie: jammer maar helaas

Ondanks dat ik mij erg had verheugd op Into the Woods en het eerste half uur meer dan geweldig was, is de film toch erg tegengevallen. Veel liedjes lijken op elkaar, het verhaal is niet echt inspirerend en het einde is ronduit vreemd te noemen.

Verder heb ik nog nooit een film gezien waarin de rol van Johnny Depp mij stoorde. Deze rol was zo ‘fout’ dat ik eigenlijk niet goed begrijp wat de meerwaarde hiervan was. Eigenlijk had zijn hele rol herschreven mogen worden.

Voor musicalliefhebbers zou ik de film toch aanraden. Al was het alleen maar voor het geweldige eerste half uur. Maar verwacht er niet te veel van en wees er op voorbereid dat de film steeds minder goed wordt.

 

Pluspunten

Het eerste half uur is geweldig!
Rol van Meryl Streep als boze heks.
Muziek

Minpunten

Rol van Johnny Depp als pedofiele kinderlokker
Eentonig
Film duurt eigenlijk een halfuur te lang

Jouw mening
Our Rating
User Rating
Rate Here
Verhaallijn
70%
80%
Acteerwerk
90%
80%
Special Effects
70%
100%
Regie
80%
100%
73%
Our Rating
90%
User Rating
2 ratings
You have rated this
What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Maaike Zijm
Film kijken is één van mijn hobby's, vooral 's avonds laat met mijn laptop op schoot. Ik ben iemand die altijd aan het multitasken is. Ik hou vooral van filmhuis films. Films kunnen mij niet dramatisch genoeg zijn. Mijn vriend heeft dezelfde hobby. Thuis hebben we dan ook inmiddels een enorme verzameling dvd's en blu-ray's staan. Zo veel, dat alleen de beste films een plekje op de plank krijgen. Deze staan 'uiteraard' per genre en alfabetisch gesorteerd..
1 Comments

Leave a Response

Verhaallijn
Acteerwerk
Special Effects
Regie