Now Reading
Orphan Black seizoen 4 komt eraan!
1

Orphan Black seizoen 4 komt eraan!

by Martine de Meijeroktober 9, 2015

Op zoek naar een serie waarbij je vanaf de eerste minuut aan de buis gekluisterd zit? Kijk dan Orphan Black! Deze drama-, actie-, sciencefiction-serie vertelt het verhaal van Sarah Manning die verwikkeld raakt in een mysterieuze samenzwering.

The story so far

De hoofdrol(len) van Orphan Black worden fantastisch gespeeld door actrice Tatiana Maslany. Ze vertolkt de rol van Sarah Manning die in de eerste aflevering getuige is van de zelfmoord van een vrouw die precies op haar lijkt. Meteen zit je op het puntje van je stoel. Sarah besluit de identiteit van haar dubbelganger over te nemen en komt er al snel achter dat ze meer dubbelgangers heeft. In het eerste seizoen vinden we samen met Sarah uit dat ze een kloon is en dat iemand eropuit is haar en de andere klonen te vermoorden.

Negen in één

Naast de rol van Sarah Manning speelt Tatiana Maslany nog negen(!) andere karakters in de serie: de klonen. Naast Sarah zijn er drie andere klonen die een grote rol hebben, namelijk: Alison Hendrix, Helena en Cosima Niehaus. Samen ontdekken de ‘zussen’ dat ze onderdeel zijn van een wetenschappelijk experiment. Terwijl je kijkt naar Orphan Black heb je totaal niet in de gaten dat je steeds naar dezelfde actrice kijkt. Knap staaltje acteerwerk!

Wat staat er te gebeuren?

In seizoen vier van Orphan Black krijgt de serie een nieuwe angstaanjagende wending en duikt er een nieuwe vijand op voor Sarah en haar sestra’s (zoals crazy Helena haar zussen noemt). Sarah moet constant alert zijn om haar zussen te beschermen. Als de klonen van elkaar worden gescheiden voelt Sarah zich steeds meer vervreemd van de wereld waarin ze terecht is gekomen. En wat dat voor gevolgen heeft…

Bingewatchen

Orphan Black is gestart in 2013 en heeft tot nu toe 3 seizoenen. Ook onze eigen Michiel Huisman speelt een rol in de serie Orphan Black. Hij speelt Cal Morisson, de vader van Sarah’s dochtertje Kira. Momenteel worden de 10 afleveringen van seizoen 4 opgenomen. Op dit spannende nieuwe seizoen moeten we helaas nog wachten tot 2016. Orphan Black is te zien via streamingdienst Netflix.

What's your reaction?
Eens
100%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Martine de Meijer
Gek op muziek, uit eten gaan, social media, foto’s maken en het strand. Samen met vriendin Megan en kat Frummel woonachtig in het prachtige Breda. Eigenaar online magazine IntoGirls. Werkzaam bij online marketing bureau Think Online. Bij Content Collective voornamelijk actief als eindredacteur, maar zo nu en dan ook als blogger. Blogt ook voor Comfort Foodblog.
1 Comments

Leave a Response