Now Reading
Gossip Girl: lekker anoniem roddelen over elkaar
2
Review

Gossip Girl: lekker anoniem roddelen over elkaar

by juli 28, 2015
Overview
Titel

Gossip Girl

Regisseur

Stephanie Savage en Josh Schwartz

Jaar

2007 - 2013

Gossip Girl blogt over een aantal jongeren in de Upper East Side. Niet zomaar een paar jongeren, dit is namelijk het rijke gedeelte van Manhattan: hier is alleen plaats voor de elite.

Gossip Girl, de serie

Deze serie is gebaseerd op de boeken van Cecily von Ziegesar. Maar meer dan de namen van de hoofdrolspelers en de plaats waarin het verhaal zich afspeelt, heeft het eigenlijk niet gemeen. Dit heb ik nooit zo begrepen, de boeken vond ik ‘vroeger’ leuk om te lezen. Waarom konden deze boeken niet gewoon worden verfilmd?

Gossip Girl stamt uit het jaar 2007, dat lijkt bijna een eeuwigheid geleden. Ik weet nog goed dat deze serie voor het eerst op televisie kwam. Ik studeerde nog en vond het fijn om af en toe eens lekker naar een serie te kijken waarbij je niet na hoeft te denken. Stiekem keek ik toch een beetje op tegen het wereldje waarin de hoofdpersonages leefden. Ook de kleding in deze serie is een lust voor het oog!

Na verloop van tijd verloor ik de interesse in deze serie, omdat het toch de nodige diepgang miste. Sinds de serie op Netflix staat, heb ik het een tweede kans gegeven en de serie toch nog afgekeken.

Feestbeest?

Iedereen in Manhattan kent Serena van der Woodsen, gespeeld door Blake Lively. Ze is rijk, mooi en houdt van feesten: een echte IT-girl. Een jaar geleden is Serena plotseling verdwenen. Niemand weet precies wat er in die tijd is gebeurd.

Totaal onaangekondigd komt Serena ineens weer terug naar Manhattan. Ze is nog steeds knap, maar van het feestbeest dat ze ooit was is niets meer te zien. Ze lijkt haar leven te hebben gebeterd. Wat is er gebeurd?

Serena van der Woodsen

Best friends forever?

Niet iedereen is blij met de terugkomst van Serena. Blair Waldorf, gespeeld door Leighton Meester, was voorheen de beste vriendin van Serena. Maar door haar plotselinge verdwijning, voelde Blair zich in de steek gelaten door haar vriendin. Zij staat dan ook niet bepaald te springen om de terugkeer van Serena..

Bovendien heeft ze altijd het gevoel gehad dat Serena verliefd was op haar vriendje Nate. Toen Serena er niet was had Nate alle aandacht voor haar. En niet alleen Nate, het leek wel alsof iedereen haar ineens zag staan toen Serena verdwenen was.

Vrouw van zijn dromen

Gelukkig is er ook nog iemand blij met de terugkomst van Serena.

Dan Humprey, gespeeld door Penn Badgley, heeft altijd een oogje op Serena gehad en hield alles over haar in de gaten op de blog van Gossip Girl.

Serena heeft Dan nooit zien staan, hij is niet rijk en komt zelfs uit een ‘mindere’ wijk in Brooklyn. Hij wil later schrijver worden, rijkdom en aanzien doen hem niet zoveel. Aangezien Serena tegenwoordig anders in het leven staat, heeft ze ineens wél oog voor Dan. Hij kan zijn geluk niet op, eindelijk heeft hij datgene wat hij altijd al had willen hebben: de vrouw van zijn dromen, Serena van der Woodsen!

Maar als het verleden van Serena haar toch blijkt te achtervolgen, beginnen er wat scheurtjes in de relatie te komen. Hoe gaat dit verder?

Wie is Gossip Girl?

Who am I? That’s one secret I’ll never tell. You know you love me. XOXO, Gossip Girl

Gossip Girl is een blog met roddels over elite van de Upper East Side van Manhattan. Het wordt in principe beheerd door één persoon, maar iedereen die wil kan hier berichten naartoe versturen. Gossip Girl weet alles van iedereen: niets blijft onopgemerkt. Behalve roddels, heeft Gossip Girl ook foto’s en video’s om de roddels te ondersteunen. Hoe kan het dat Gossip Girl alles weet? Wie is Gossip Girl?

Op een gegeven moment begint de groep van Blair en Serena het vertrouwen in elkaar te verliezen. Zou misschien iemand in hun vriendenkring de beruchte Gossip Girl zijn?

Tot de laatste aflevering blijft het geheim wie deze Gossip Girl is.

Leighton Meester in de serie Gossip Girl

Aanrader?

De serie is redelijk verouderd, het stamt dan ook uit het jaar 2007. De mobieltjes die gebruikt worden in de eerste seizoenen zijn bijna prehistorisch te noemen. Van Whatsapp had nog nooit iemand gehoord in deze serie, in het begin wordt er namelijk alleen maar gebruik gemaakt van sms. De digitale revolutie begint pas net op gang te komen. Voor de serie zelf maakt dit natuurlijk niet zo veel uit.

Het is een tv-drama, vergelijkbaar met een soap. Er zijn intriges en de characters liggen nogal eens overhoop met elkaar. Het is geen hoogstaande televisie, maar wel vermakelijk om naar te kijken. Na verloop van tijd begin je de characters in de serie te kennen en wil je toch weten hoe het verder met ze gaat. Het is een serie waarbij je niet echt na hoeft te denken, dat is ook weleens fijn.

Vooral in het begin van de serie is goed te merken dat de makers het leven in Manhattan met een korreltje zout nemen. Sommige characters, zoals de vriendinnen van Blair, zijn zo overdreven neergezet dat het bijna richting satire gaat. De één kan dit misschien vervelend vinden, maar het geeft de serie wel een extra dimensie.

De serie is een lust voor het oog, zeker voor liefhebbers van fashion!

Zal Blair ooit de liefde van haar leven vinden en trouwen? En wie is toch die Gossip Girl?

Netflix

Alle 6 seizoenen van Gossip Girl zijn te zien op Netflix.

Trailer

Pluspunten

Acteerwerk
Muziek
Super mooie outfits van de hoofdrolspelers
Chuck Bass

Minpunten

Langdradige verhaallijn, verveelt na verloop van tijd
Soms over the top

Jouw mening
Our Rating
User Rating
Rate Here
Verhaallijn
75%
Acteerwerk
80%
Special Effects
70%
Regie
80%
Kortom

Een vermakelijke serie, maar verwacht geen diepgaande verhaallijn.

73%
Our Rating
User Rating
You have rated this
What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Maaike Zijm
Film kijken is één van mijn hobby's, vooral 's avonds laat met mijn laptop op schoot. Ik ben iemand die altijd aan het multitasken is. Ik hou vooral van filmhuis films. Films kunnen mij niet dramatisch genoeg zijn. Mijn vriend heeft dezelfde hobby. Thuis hebben we dan ook inmiddels een enorme verzameling dvd's en blu-ray's staan. Zo veel, dat alleen de beste films een plekje op de plank krijgen. Deze staan 'uiteraard' per genre en alfabetisch gesorteerd..
2 Comments

Leave a Response

Verhaallijn
Acteerwerk
Special Effects
Regie