Now Reading
[Film]Bad Teacher: Cameron Diaz als stoute lerares
0
Review

[Film]Bad Teacher: Cameron Diaz als stoute lerares

by juni 19, 2015
She doesn't give an "F."
Overview
Titel

Bad Teacher

Regisseur

Jake Kasdan

Jaar

2011

Op een middelbare school heb je als leraar een voorbeeldfunctie. Cameron Diaz trekt zich daar in deze film niets van aan. Ze kijkt alleen maar films met de leerlingen en bewaart zelfs drugs en drank in haar bureau.

Great expectations

Cameron Diaz speelt in deze komedie de rol van Elizabeth Halsey. Ik ben nooit zo’n fan geweest van de rollen die zij speelt. Vooral in komedies zoals There’s Something About Mary en The Sweetest Thing vond ik haar rollen gênant en totaal niet grappig. Toch wilde ik deze film een kans geven. Na het lezen van Camerons nieuwe boek, The Body Book, ben ik haar toch wat meer gaan waarderen.

Bad Teacher Cameron Diaz

Lerares, maar waarom?

Het is een raadsel waarom Elizabeth Halsey er ooit voor gekozen heeft om lerares te worden. Ze geeft totaal niet om haar werk en al helemaal niet om haar leerlingen. Ze vindt ze eigenlijk alleen maar lastig. Het enige dat zij echt belangrijk vindt is zichzelf. Haar doel in het leven is het vinden van een rijke man, zodat ze zich financieel geen zorgen meer hoeft te maken. In eerste instantie lijkt haar dit te lukken en Elizabeth zegt haar baan als lerares zonder enige moeite op.

Helaas maakt haar verloofde aan het begin van deze komedie een einde aan de verloving. Elizabeth moet weer werken voor de kost en komt na de zomervakantie weer met hangende pootjes terug bij haar school.

Cameron Diaz in de komedie Bad Teacher

Drank, drugs en rock ’n roll

Ondanks dat Elizabeth niet meer één van de jongste is, gedraagt zij zich wel zo. Bijna iedere avond bezat ze zich en het is daarom ook onvermijdelijk dat ze met een kater naar school moet. Geen probleem, ze laat de kinderen boekverfilmingen zien en doet zelf een dutje. Een win-winsituatie!

In noodgevallen heeft ze een geheime stash met drank en drugs in haar bureau.

Borstvergroting

Elizabeth wil graag grotere borsten en is daarom aan het sparen voor een borstvergroting. Met haar loon als lerares kan ze dit niet betalen.

Ze probeert ouders te manipuleren, bijvoorbeeld door het geven van bijles wat eigenlijk niet nodig is.  Op deze manier wil ze een extra zakcentje verdienen. Dit zet niet echt zoden aan de dijk en Elizabeth ziet haar droom al in duigen opgaan.

Totdat ze van haar collega Amy Squirrel (Lucy Punch) hoort dat er ieder jaar een bonus wordt uitgekeerd aan de leraar met de beste resultaten. Nooit heeft Elizabeth iets voor haar leerlingen willen doen, maar als blijkt dat er veel geld te verdienen is brengt haar dit op een idee!

Gebruik je vrouwelijkheid!

Ineens moet Elizabeth zich gaan inzetten, ze wil er alles aan doen om met haar klas de beste resultaten te halen. Van haar pedagogische en didactische vaardigheden moet zij het niet hebben. Daarom besluit Elizabeth haar vrouwelijkheid en manipulatieve skills in te zetten om toch tot een goed resultaat te komen.

Collega Amy Squirrel heeft de slechte bedoelingen van Elizabeth al snel door. Zij probeert haar dan ook op alle mogelijke manieren te ontmaskeren.

Om geld te verdienen voor haar borstvergroting helpt Elizabeth de kinderen met het wassen van auto's. Het geld is eigenlijk voor het goede doel, maar Elizabeth steekt een groot deel hiervan in haar zak.

Om geld te verdienen voor haar borstvergroting helpt Elizabeth de kinderen met het wassen van auto’s. Het geld is eigenlijk voor het goede doel, maar Elizabeth steekt een groot deel hiervan in haar zak.

Rijke man

Een andere optie om haar borstvergroting te bekostigen is het vinden van een rijke man. En laat er nu net een nieuwe invaller op school zijn..! De sullige Scott Delacorte wordt gespeeld door Justin Timberlake en komt uit een rijke familie. Hij vindt direct een soulmate in collega Amy Squirrel; het lijkt wel alsof deze twee voor elkaar gemaakt zijn.

Elizabeth snapt er niets van, zij denkt dat alleen haar uiterlijk genoeg is om het hart van Scott te veroveren.  Het zit haar allemaal niet mee. Er is wel een man (Jason Segel) op school die haar leuk vindt, maar hij heeft helemaal geen geld. Ook is hij maar ‘gewoon’ een gymleraar, wat moet ze daar nou mee?  Komt dit nog wel goed?

Zal Elizabeth de (rijke) man van haar dromen vinden? Of is zij toch genoodzaakt om de beste resultaten met haar klas te boeken, zodat ze alsnog genoeg geld heeft voor een borstvergroting?

Niet grappig

De film kijkt gemakkelijk weg, maar is in de meeste gevallen niet grappig. Veel scènes zijn tenenkrommend slecht en geven je een gevoel van plaatsvervangende schaamte. Het is dan ook een ongeloofwaardig verhaal. Hoe zou zo iemand als Elizabeth in het echte leven kunnen functioneren als lerares op een middelbare school? In principe hoeft een komedie natuurlijk geen geloofwaardig verhaal te hebben. Maar in deze film is het storend.

Cameron Diaz is voor deze film misschien wel te oud. Ook al ziet ze er nog geweldig uit, tijdens het filmen van deze film was ze toch al tegen de 40.  Je krijgt een beetje medelijden met de rol die zij speelt in deze film. Het is eigenlijk ook wel triest als je er over nadenkt. Een overjarig dom blondje met als levensdoel trouwen met een rijke man en een borstvergroting. Niet grappig en ongeloofwaardig.

De rol past totaal niet bij haar. Bij het idee van een lerares die rookt, drinkt en drugs gebruikt, denk je in eerste instantie niet aan iemand als Cameron Diaz.

In 2016 komt er een vervolg op deze film met de inspirerende titel: Bad Teacher 2.

Netflix

De film is te zien op Netflix, maar ik zou het geen aanrader willen noemen.

Als je dan toch Netflix aanzet, kun je beter de Deense serie Rita opzetten. Dit gaat over een Deense lerares van een jaar of 40, met hart voor haar leerlingen. Maar van haar persoonlijke leven maakt ze een rommeltje. Ze is gescheiden en heeft een affaire met de schooldirecteur. Ook gaat ze vreemd met vaders van leerlingen en rookt ze stiekem sigaretten op de wc. Als ze twijfelt of een pilletje een paracetamol of XTC is, probeert ze dat graag zelf uit. Bijzondere serie in hetzelfde genre, maar dan goed uitgevoerd!

Trailer

 

IMDB

 

 

Pluspunten

Kijkt gemakkelijk weg
Cameron Diaz ziet er goed uit in deze film, ze wordt neergezet als lustobject.

Minpunten

Ongeloofwaardig verhaal
Slecht gecast
Niet grappig
Justin Timberlake

Jouw mening
Our Rating
User Rating
Rate Here
Verhaallijn
40%
100%
Acteerwerk
55%
100%
Special Effects
50%
100%
Regie
60%
100%
Kortom

Deze film is geen aanrader. De grappen zijn niet leuk en de meeste rollen zijn ook nog eens slecht gecast.

47%
Our Rating
100%
User Rating
1 rating
You have rated this
What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Maaike Zijm
Film kijken is één van mijn hobby's, vooral 's avonds laat met mijn laptop op schoot. Ik ben iemand die altijd aan het multitasken is. Ik hou vooral van filmhuis films. Films kunnen mij niet dramatisch genoeg zijn. Mijn vriend heeft dezelfde hobby. Thuis hebben we dan ook inmiddels een enorme verzameling dvd's en blu-ray's staan. Zo veel, dat alleen de beste films een plekje op de plank krijgen. Deze staan 'uiteraard' per genre en alfabetisch gesorteerd..

Leave a Response

Verhaallijn
Acteerwerk
Special Effects
Regie