Spotlight
Now Reading
Terug naar Twin Peaks
0

Terug naar Twin Peaks

by Eva Salomonmei 26, 2015
Overview
Titel

Twin Peaks

Regisseur

David Lynch

Jaar

2016

“I’ll see you again in 25 years”, sprak Laura Palmer ons op spookachtige wijze toe in 1991. En zo geschiedde. Het is al een tijdje bekend dat Twin Peaks terugkomt in 2016, maar wat kunnen we precies verwachten?

Zoveel vragen, zo weinig antwoorden

Naast uitzinnige blijdschap van fans van deze gehypete cultserie, wekt dit nieuws vooral veel vragen op. Wat we wél weten is dat er negen nieuwe afleveringen zullen worden uitgezonden op de Amerikaanse kabelzender Showtime. Reeds is bekend gemaakt dat er bekende acteurs uit Twin Peaks zullen verschijnen in het nieuwe seizoen. Een hele tijd konden we alleen maar gokken wie dat zouden zijn, maar een aantal weken geleden werd bekendgemaakt dat Kyle McLachlan, beter bekend als Special Agent Cooper, officieel bevestigd is! Naast deze ene veelbelovende naam wordt de rest nog geheim gehouden.

Ook was er maandenlang sprake van dat het nieuwe seizoen niet (!) geregisseerd zal worden door de geestelijk vader van Twin Peaks, David Lynch. Grote teleurstelling heerste onder de kijkers en de cast, maar sinds vorige week gloort er weer hoop aan de horizon. Na verschillende berichten van Lynch op zijn Twitter-pagina, waarin hij meldde zich terug te trekken als regisseur, verscheen er een tweet dat ‘de geruchten niet zijn wat ze lijken’. Hoe onduidelijk dan ook, dit bericht werd door verschillende media opgevat als een bevestiging dat David Lynch wél gaat regisseren.

Het nieuwe seizoen schijnt niet verder te gaan waar seizoen twee is geëindigd, maar speelt zich een kwart eeuw later af, in een moderne tijd. De mysteries en verhaallijnen uit het oude Twin Peaks zullen wel weer worden opgepakt, zo wordt gezegd. Bovengenoemde feiten zorgen ervoor dat niemand een idee heeft hoe het nieuwe seizoen eruit zal gaan zien.

Waar ging het ook alweer over?

Hoewel een groot deel van de fans Twin Peaks de afgelopen jaren via Netflix op hun laptop bekeek, is er ook een generatie die de serie in de jaren 90 gewoon op tv keek. Voor hen, en voor de niet-kijkers, is het wel handig om even op te frissen waar de eerste twee seizoenen ook alweer over gingen.

De serie speelt zich af in Twin Peaks, een klein dorpje tussen de bossen in het noorden van Noord-Amerika. Het dorpje wordt in de eerste aflevering opgeschrikt door de gewelddadige moord op Laura Palmer, een meisje uit het dorp. Special agent Dale Cooper en Sheriff Harry Truman worden op de zaak gezet. Achter de moord blijkt een enorm mysterie schuil te gaan en hoe meer ze ontdekken, hoe ingewikkelder het wordt. Gedurende twee seizoenen komt het opsporingsteam door cryptische hints en paranormale gebeurtenissen, en na vele plotwendingen, steeds dichter bij het antwoord op de vraag wie Laura Palmer van het leven heeft beroofd. Kortom: een complex verhaal vol mysterie, liefde, complotten en kleurrijke personages.

Vertrouwde gezichten

Het liefst zien we natuurlijk alle oude, bekende Twin Peaks acteurs weer terug in seizoen 3, maar deze gezichten zijn na 25 jaar nogal veranderd. De een is mooi oud geworden, de ander onherkenbaar, de ander

nauwelijks veranderd. De toen en nu-foto’s zullen je verbazen:

twinpeaks1

Special agent Dale Cooper (Kyle McLachlan)

twinpeaks6

Laura Palmer – én Maddy Ferguson (Sheryl Lee)

peaks_boyleoldnew

Donna Hayward (Lara Flynn Boyle)

michael-onteaken-800

Sheriff Harry S. Truman (Michael Ontkean)

 

 

 

 

 

 

 

peggy-lipton-perez hilton

Norma Jennings (Peggy Lipton)

183982526MB00145_The_21st_A

Bobby Brigss (Dana Ashbrook)

Twinpeaks2

Shelly Johnson (Mädchen Amick)

twinpeaks4

Audrey Horne (Sherilyn Fenn)

502163385AR00053_The_Americ

James Hurley (James Marshall)

twinpeaks7

Lucy Moran (Kimmy Robertson)

Nog meer mysteries

Ergens past alle mysterie en nieuwsgierigheid perfect bij Twin Peaks. De aankondiging van het nieuwe seizoen, die je hieronder kunt bekijken, is al bijna net zo spannend als de serie zelf. Het enige wat we nu kunnen doen is afwachten. David Lynch heeft ons in ieder geval één ding beloofd: “That gum you like is going to come back in style.”

What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Eva Salomon

Leave a Response