Now Reading
[Series]Nashville, countrymuziek zal nooit meer hetzelfde zijn
4
Review

[Series]Nashville, countrymuziek zal nooit meer hetzelfde zijn

by mei 19, 2015
A record breaking rivalry begins..
Overview
Titel

Nashville

Regisseur

Callie Khouri

Jaar

2012 - nu

Countrymuziek heeft een wat sullig imago, bijna niemand komt er openlijk voor uit dat hij ernaar luistert. Nashville brengt daar verandering in. Countrymuziek zal nooit meer hetzelfde zijn na het kijken van deze serie.

Een gevallen ster

Rayna James, gespeeld door Connie Britton, is een legende in de countrywereld van Nashville. Toch is ze de laatste tijd minder populair; haar platen verkopen minder goed en ook haar concerten zijn niet meer uitverkocht. Er moet iets gebeuren.

Haar platenmaatschappij komt met het idee om te gaan toeren met de tienerster Juliette Barnes, gespeeld door Hayden Panettiere (bekend als cheerleader Claire uit één van de beste series ooit: Heroes). Zij wil van haar jeugdige ‘pop’ imago af. Als zij zou gaan toeren met de grote ster, Rayna James, dan zouden mensen haar misschien serieuzer nemen. Twee vliegen in één klap!

Rayna James (Connie Britton) en Juliette Barnes (Hayden Panettiere) in de tv-serie Nashville

Haat en nijd?

Rayna en Juliette zijn als water en vuur, ze zijn totaal verschillend. Juliette heeft een moeilijke jeugd gehad; dit verklaart voor een groot deel haar problematische gedrag. Ze gedraagt zich onvolwassen en reageert impulsief. Omdat ze al vanaf zeer jonge leeftijd in de business zit, heeft ze nooit echt kind kunnen zijn. En aan haar moeder heeft ze sowieso niet veel gehad.

Rayna is het voorbeeld van een vrouw die het helemaal heeft gemaakt. Ze is al jaren één van de grootste countrysterren van Nashville, ze is gelukkig getrouwd en een trotse moeder van twee meiden. Toch is haar leventje niet zo perfect als je misschien zou denken. Niet alleen haar populariteit is gekelderd, ook haar privéleven heeft een aantal flinke knauwen gekregen.

De verschillen tussen beide vrouwen zorgen dus geregeld voor strubbelingen. Toch groeien de twee uiteindelijk steeds meer naar elkaar toe. Ze blijken meer met elkaar gemeen te hebben dan ze in eerste instantie dachten. Ook blijken zij elkaar in meerdere opzichten nodig te hebben.

Liefdesproblemen

Deacon Claybourne speelt een belangrijke rol in het leven van beide vrouwen. Hij is altijd Rayna’s gitarist geweest en is zelfs haar voormalig liefde van haar leven. Zij geeft duidelijk nog steeds veel om hem, maar hoe komt het dat ze niet meer samen zijn?

Ook Juliette is erg van deze man gecharmeerd. Deacon helpt haar met het schrijven van nummers. Juliette wil zelfs dat hij haar vaste gitarist wordt. Dat zou betekenen dat hij mee gaat op tournee. Wat vind Rayna hiervan? En wat zou haar man ervan vinden dat Deacon mee op tournee gaat me Rayna en Juliette?

Cast van de tv-serie Nashville

Muzikaal talent uit Nashville

In het begin van de serie staan vooral Rayna en Juliette centraal. De serie begint zich naarmate het eerste seizoen vordert ook te richten op andere artiesten in Nashville. Het lijkt of iedereen in deze serie muzikaal onderlegd is. Als ze niet kunnen zingen, kunnen ze wel een instrument bespelen of nummers schrijven.

Zo is daar Scarlett, het jonge nichtje van Deacon. Zij blijkt niet alleen te kunnen zingen, maar ook liedjes te kunnen schrijven. Ze is naar Nashville gekomen met haar vriend Avery. Hij wil graag een beroemd countryzanger worden, maar hij breekt niet door. Als Scarlett ontdekt wordt als zangeres is hij daar dan ook totaal niet blij mee. Hij probeert al jaren aan de bak te komen!

Onze eigen ster Michiel Huisman

In het tweede seizoen van deze serie komt Michiel Huisman de sterren in Nashville vergezellen. Het lijkt wel of hij de afgelopen tijd overal is. In Game of Thrones, in Orphan Black en nu ook al in Nashville.

Hij speelt in deze serie de rol van Liam, een rocker die Rayna helpt bij het schrijven van nieuwe nummers.

Michiel Huisman is vroeger ook muzikant geweest. De iets oudere lezers onder ons herinneren zich misschien zijn band Fontane uit de jaren ’90 nog. Dit bandje verzorgde een deel van de soundtrack van Costa! Als dit je niets zegt, ken je dit nummer misschien nog wel: 1+1=2

Een band met de personages

Doordat de personages zo goed uitgewerkt zijn, krijg je echt een band met ze. Je leeft mee met het wel en wee van de verschillende personages. Ook wordt de serie veel ondersteund door muziek. Vooral de eerste twee seizoenen worden muzikaal goed bijgestaan.

Ik ben nooit zo’n liefhebber van countrymuziek geweest. Maar toch moet ik bekennen dat ik na het kijken van deze serie ben gaan luisteren naar countrymuziek. Weliswaar uit de serie zelf, maar toch!

Door Nashville zijn de zusjes Lennon en Maisy Stella beroemd geworden. Zij spelen de dochters van Rayna, maar zij zingen ook in het dagelijks leven. Ongetwijfeld heb je dit nummer gehoord, het is dan ook een grote hit geworden dankzij deze serie:

Netflix

Tot nu toe zijn er drie seizoenen uitgekomen van deze serie. Deze zijn allemaal te zien op Netflix, ik kan niet wachten tot het vierde seizoen uitkomt :-).

Trailer

Pluspunten

Muziek
Goed acteerwerk
Interessante personages

Minpunten

Soms onrealistische verhaallijn

Jouw mening
Our Rating
User Rating
Rate Here
Verhaallijn
75%
85%
Acteerwerk
75%
79%
Special Effects
70%
77%
Regie
75%
87%
Kortom

Aanrader, ook als je niet van countrymuziek houdt!

72%
Our Rating
82%
User Rating
5 ratings
You have rated this
What's your reaction?
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Maaike Zijm
Film kijken is één van mijn hobby's, vooral 's avonds laat met mijn laptop op schoot. Ik ben iemand die altijd aan het multitasken is. Ik hou vooral van filmhuis films. Films kunnen mij niet dramatisch genoeg zijn. Mijn vriend heeft dezelfde hobby. Thuis hebben we dan ook inmiddels een enorme verzameling dvd's en blu-ray's staan. Zo veel, dat alleen de beste films een plekje op de plank krijgen. Deze staan 'uiteraard' per genre en alfabetisch gesorteerd..
4 Comments
 • Miriam
  mei 19, 2015 at 11:05 pm

  Ik vind Nashville zo’n hoog soap gehalte hebben. Maar het is wel vermakelijk 😉 En als niet country liefhebber ben ik het met je eens, de muziek uit de serie is over het algemeen goed!

 • Miriam
  mei 19, 2015 at 11:06 pm

  Oh, je social media links onder je profiel werken trouwens niet.

  • mei 19, 2015 at 11:48 pm

   Oeps, ik had per ongeluk het hele adres getypt. Maar ik hoefde alleen maar mijn gebruikersnaam in te tikken.

   Nu doen ze het wel hoor, dankjewel!

Leave a Response

Verhaallijn
Acteerwerk
Special Effects
Regie