Now Reading
GoT fans vechten om de Iron Throne in Amsterdam
1

GoT fans vechten om de Iron Throne in Amsterdam

by mettavanstratenmei 1, 2015

Game of Thrones heeft miljoenen fans over de hele wereld. Ook in Nederland zijn we dol op de magische, maar vooral ook bloederige en rauwe serie. We staan met ons kleine kikkerlandje zelfs in de top 5 van landen die de serie het meeste illegaal downloaden. Ben jij die hard fan of gewoon heel nieuwsgierig? Als je snel bent kun je eind mei een exclusieve expositie bijwonen!

Vechten wordt het hopelijk niet, maar je moet nu wel snel reserveren…

Let’s talk numbers

De kijkcijfers zijn immens. De finale van seizoen 4 werd door minstens 19 miljoen kijkers bekeken. Bij de eerste aflevering van dit seizoen op 26 april zaten maar liefst 8 miljoen mensen aan de buis gekluisterd. Of dit alleen brave kijkers zijn is niet duidelijk. Wel is bekend dat het ook een serie is die goed is voor miljoenen en miljoenen illegale streams en downloads. Er ontstond pure gekte toen de eerste 4 afleveringen van dit seizoen al lekten vóór de eerste aflevering officieel was uitgezonden. HBO was, niet onverwacht, not amused. Tot ongenoegen van HBO stelde director David Petrarca eerder dat hij het een goed teken vindt dat de serie ook online zoveel mensen bereikt omdat dit helpt een buzz rondom de serie te creëren. Wat je er ook van vindt, hoe je er ook aan komt, het is een fenomeen waar mensen van smullen.

CCdj0EHWMAAWteP

Wat vinden wij er zo leuk aan?

Waarom zijn we zo gek op deze show? Er zit aardig wat ranzigheid en narigheid in. Toch blijven we kijken. Marketingfacts besteedde er eerder een blog aan. De prachtige beelden, interessante personages en onverwachte plotwendingen zullen een grote rol spelen. Misschien is het ook gewoon een show die past bij Neerlands smaak. Niet alleen in downloadgetallen, ook in de show zelf zijn de Nederlanders aardig vertegenwoordigd. ‘Onze Michiel Huisman’ schittert (veelvuldig naakt) in de laatste seizoenen. Zijn rol, acteerprestaties en gezellige voorkomen gaan ook buiten onze landsgrenzen aan niemand meer onopgemerkt voorbij. Ook Carice van Houten wordt internationaal geroemd. Ze heeft een flinke fanschare verworven voor haar intense (en ook veelvuldig naakte) optreden in de hitserie. Hoewel ze nu meer ‘gemene rollen’ aangeboden krijgt legt de show haar ook geen windeieren. Ze lijkt dan ook weer zin te hebben in dit seizoen. Al mag er van haar wat meer mannelijk naakt in (ik stem voor). Wat misschien niet iedereen weet is dat er nog een derde Nederlander is die een rol speelt. Nederlanders en GoT: een match made in heaven! Een rauwe hemel waar die eeuwige winter altijd op de loer ligt, dat dan weer wel.

1398160250772.cached

Wie bemachtigt de ijzeren troon?

We raken niet uitgesproken over de show en dat resulteert ook in offline sensaties. Na het succes van de eerdere Nederlandse editie komt daarom de GoT expositie eind mei wederom naar Nederland! De exposities duren maar een paar dagen, maar weten overal ter wereld ladingen fans aan te trekken. De kans is groot dat je nog niet zo’n hippe profiel pic hebt kunnen schieten op de iconische ijzeren troon dus grijp nu je kans!

Wat is er te zien?

Game of Thrones: the Exhibition toont ruim 70 voorwerpen uit de show. Bovendien is de Nederlandse editie de enige waar fans het kostuum en de wapens van Daario Naharis, het personage van Michiel Huisman, kunnen bewonderen. Ook kunnen bezoekers met de  ‘Ascend the Wall’ 4D Oculus Rift Virtual Reality Experience de reis naar de top van de ruim 213 meter hoge Muur maken. Natuurlijk maakt ook de troon onderdeel uit van de expositie.

HBO Game of Thrones O2 London

HBO Game of Thrones O2 London

Wil je er bij zijn? Opschieten!

De expositie vindt plaats van woensdag 27 tot en met zaterdag 31 mei. HBO Nederland en KPN bieden nu de mogelijkheid om 2 gratis kaarten te reserveren. Doe het nu! Want niet alleen de show, ook het aanmelden van de expositie is al spannend. De eerste dagen zijn al volgeboekt! Vindt je toch een mooi tijdslot? Dan moet je je reservering binnen 8 minuten afronden. Pressure!

Zondag 31 mei kun je het ook op goed geluk proberen, maar je weet hoeveel geluk je favo karakters in de show hebben…

What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
mettavanstraten
1 Comments
  • juni 2, 2020 at 6:13 am

    “Let’s zoom in to ‘value investing strategy’ that suits you the best.
    Article by G Kumar, astrologer, academician &
    programmer of. ‘Tulip mania’ refers to a tiume in the Dutch Golden Age when tthe contract prices for tulip bulbs escalated to
    extraordinary heights, and then sharply collapsed.”

Leave a Response