Now Reading
Sherlock Holmes zoals je hem nog nooit hebt gezien!
0
Review

Sherlock Holmes zoals je hem nog nooit hebt gezien!

by februari 20, 2015
Overview
Titel

Sherlock

Regisseur

Mark Gatiss en Steven Moffat

Jaar

2010 - nu

Er was voor mij maar één Sherlock Holmes, namelijk Robert Downey jr., vol overgave speelde hij in de gelijknamige films. Ik had niet gedacht dat iemand hem zou overtreffen. Tot ik deze serie zag! 

 The wrath of.. Benedict Cumberbatch

Sinds Star Trek: Into Darkness ben ik fan van Benedict Cumberbatch. Hij speelde daarin de onvergetelijke Khan. Toch keek ik er steeds tegenop om hem als Sherlock Holmes te zien in deze serie.

De films waarin Robert Downey jr. Sherlock Holmes speelt vond ik geweldig. Ik ging er zelfs speciaal voor naar de bioscoop (iets wat ik niet veel doe). Daarom ging ik er vanuit dat deze serie zou tegenvallen. Op een gegeven moment had ik al zoveel series op Netflix gezien, dat ik eigenlijk niet meer om deze serie heen kon. Ik móest wel kijken!

Had ik dat maar eerder gedaan. Benedict steelt de show als de detective Sherlock. Ook de chemie tussen hem en zijn trouwe maatje Watson is bijna voelbaar. Het komt niet vaak voor dat een duo zo’n sterke band heeft, dat het op er televisie vanaf spat.

sherlock3

John Watson

Martin Freeman speelt de rechterhand van Sherlock, namelijk dr. John Watson. Freeman is vooral bekend van de Hobbit film, waarin hij Bilbo Baggins speelt. Hij is geen onbekende van Benedict Cumberbatch; deze speelde ook in de laatste twee delen van de Hobbit. Cumberbatch was onherkenbaar als draak Smaug.

Sherlock in de 21e eeuw

Wat alle andere vertolkingen van Sherlock Holmes gemeen hebben, is dat ze plaatsvinden in Londen tijdens de 19e eeuw. Deze serie speelt zich weliswaar af in Londen, maar dan in de huidige tijd. Dat maakt deze serie meteen bijzonder. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende moderne apparatuur, zoals smartphones en computers. Ook rookt deze Sherlock geen pijp, maar gebruikt hij nicotinepleisters.

Bovendien hebben Sherlock en Watson een blog. De makers van de serie hebben ook echt een blog gemaakt dat geschreven zou zijn door Watson. Erg leuk!

sherlock2

A high-functioning sociopath

Sherlock zegt over zichzelf: “I’m not a psychopath, I’m a high-functioning sociopath. Do your research”. 

Hij is dan ook een beetje bijzonder in deze serie. Hij vertoont een beetje autistische trekjes. Veel oog voor detail en sociaal niet erg handig. Sherlock is niet de meest tactische persoon in deze serie. Dit zorgt soms voor lachwekkende, maar ook tenenkrommende situaties.

Bijvoorbeeld de manier waarop Sherlock met zijn assistente Molly omgaat. Bekijk onderstaand filmpje maar:

We want more!

De afleveringen duren bijna anderhalf uur per stuk. Aan de ene kant een voordeel, maar aan de andere kant juist een nadeel. Er zijn namelijk maar drie afleveringen per seizoen beschikbaar.

Dit is erg jammer. Als je eenmaal een aflevering van deze serie hebt gezien, wil je meer.

Op dit moment zijn er op Netflix maar drie seizoenen beschikbaar. In een week tijd had ik dan ook alle afleveringen al gezien. Het is één van de meest verrassende series die ik tot nu toe ben tegengekomen. Cumberbatchs vertolking van Sherlock zal je nog lang nablijven.

Ik kan niet wachten tot het 4e seizoen uitkomt!

 

Pluspunten

Boeiende personages.
Goede chemie tussen de hoofdrolspelers.
Mooi gefilmd, Londen komt goed tot zijn recht.
Spannend, je blijft kijken.

Minpunten

Per seizoen zijn er maar drie afleveringen beschikbaar.

Jouw mening
Our Rating
User Rating
Rate Here
Verhaallijn
90%
99%
Acteerwerk
95%
98%
Special Effects
80%
85%
90%
Our Rating
94%
User Rating
2 ratings
You have rated this
What's your reaction?
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Maaike Zijm
Film kijken is één van mijn hobby's, vooral 's avonds laat met mijn laptop op schoot. Ik ben iemand die altijd aan het multitasken is. Ik hou vooral van filmhuis films. Films kunnen mij niet dramatisch genoeg zijn. Mijn vriend heeft dezelfde hobby. Thuis hebben we dan ook inmiddels een enorme verzameling dvd's en blu-ray's staan. Zo veel, dat alleen de beste films een plekje op de plank krijgen. Deze staan 'uiteraard' per genre en alfabetisch gesorteerd..

Leave a Response

Verhaallijn
Acteerwerk
Special Effects