Now Reading
Bauer, superhelden en aliens. Komen ze terug?
0

In het verleden hebben we maar al te vaak gezien dat een remake of spin-off van een steengoede serie geen garantie is voor succes. Laten we hopen dat het bij deze series anders zal zijn.

24 uur zonder Jack Bauer?

Na acht seizoenen, één film en de reboot ’24: Live Another Day’ bestaat de kans dat Jack Bauer niet meer terugkomt in een nieuw deel van deze reeks. De 24 serie heb ik altijd erg goed gevonden met veel twisten in het plot. Het leukste aan series vind ik altijd als het verhaal niet voorspelbaar is en er onverwachte dingen gebeuren. Dit was bij 24, zeker in het begin, erg goed gedaan. Later in de serie weet je dat er nog een twist gaat aankomen en daardoor is het ook niet echt onverwacht meer. Zeker in de laatste serie vond ik dit opvallend. Wel blijft het natuurlijk een lekkere bankhang serie. Verstand op nul en gewoon lekker kijken naar Jack. Al was het misschien wel de laatste keer. De makers van 24 zijn druk bezig met het schrijven van een vervolg van Live Another Day, maar of Jack zelf nog terugkomt is onduidelijk. Sterker nog, Kiefer Sutherland (Jack Bauer) geeft zelf aan ‘Wel klaar te zijn met Bauer’. Maar dit zegt hij overigens na vrijwel elk deel van 24, dus alles is mogelijk! Wat mij betreft blijven ze 24 maken tot sint-juttemis, zolang het verhaal maar goed blijft. Jack is wel een favoriet karakter van mij, maar ik vind ook wel dat zijn personage een beetje is uitgespeeld. Misschien is het tijd voor Kim Bauer (Elisha Cuthbert) om het familiebedrijf over te nemen?!

24

Heroes: Herboren…. en beter?

De grootste teleurstelling in mijn tv geschiedenis vind ik toch wel Heroes. Een serie die begon met een jongensdroom: superkrachten krijgen. Vliegen, teleporteren, telekinese of zelfs de tijd stil zetten. Niets was te gek in Heroes en het zag er ook nog goed uit. Daarnaast was de verhaallijn ook wel erg goed. De effecten en de (meeste) acteerprestaties waren ook voldoende. Al met al een zeer vermakelijke en veelbelovende serie. En toen kwam seizoen 2. Vanaf seizoen 2 ging het erg bergafwaarts met de serie. Hoe het toch kan dat de schrijvers het hele verhaal kapot en saai hebben weten te maken blijft voor mij nog steeds een raadsel. Wat me wel bij staat is dat ik diep teleurgesteld ben geweest en ergens in seizoen 3 ben afgehaakt.

Heroes Reborn

Afgelopen maand werd er wereldkundig gemaakt dat er een reboot komt. Een nieuwe versie van de serie, maar met een ander verhaal. Heroes Reborn zal volgens de berichten nog in 2015 verschijnen, maar wanneer precies is nog onduidelijk. Ook is er van de rest van de serie nog niet veel bekend. Wel weten we dat Jack Coleman (Noah Bennet uit Heroes) terug zal keren in deze serie. Daarnaast zal Zachary Levi (Chuck en Thor) een hoofdrol vertolken. Laten we in ieder geval hopen dat Heroes Reborn beter zal zijn dan de originele serie. Het zou jammer zijn als de makers weer zo’n teleurstelling produceren. Wat mij betreft mogen ze de serie ook intrekken als ze er toch achter komen dat het weer gaat mislukken, dan hebben we in ieder geval nog de originele seizoen één box om te kijken.

The truth is still out there

Eén van mijn all-time persoonlijke favorieten is The X Files. De avonturen van Mulder en Scully. Twee FBI agenten van een verguisde afdeling van de FBI die op zoek gaan naar mysterieuze zaken en onverklaarbare moorden. Voor de jonge lezers is het misschien een te oude serie en daarom helemaal niet meer bekend, maar zeker nog een aanrader om te gaan kijken. Gillian Anderson (Scully) en David Duchovney (Mulder) hebben beiden na The X Files nog een aantal goede rollen gekregen. David speelt de hoofdrol in Californication (bezig met het laatste seizoen en niet echt mijn type serie) en Gillian een bijrol in Hannibal (wel een aanrader). Met alle twee de acteurs wordt er al gesproken over een reboot van The X Files en dat maakt mij erg enthousiast. Zolang ze de verhaallijnen maar goed schrijven en daar de tijd voor nemen sta ik open voor een vervolg. Davids huidige serie is bijna klaar dus hij komt vrij voor een nieuwe rol, maar Gillian daarentegen heeft nog een contract bij een concurrerende studio. Dat maakt het al wel lastiger om ze alle twee tegelijk terug te zien. Het is helemaal nog niet zeker of er überhaupt wel een reboot komt, maar de gesprekken lijken serieus. Zolang het even goed of beter wordt dan het origineel dan geloof ik er in.

I want to believe

Eerdere tops & flops

Dat reboots, remakes en spin-offs lang niet allemaal even goed zijn is wel gebleken in het verleden. Soms zitten er ook echt goede series tussen zoals de remake van Hawaii Five-0. Het is niet echt mijn favoriete serie maar zeker geen flop. Wat wel echt een flop is geweest is de remake van Knight Rider. Eigenlijk was het een soort spin-off over de zoon van Michael Knight (de originele hoofdrol) die een nieuwe versie van KITT heeft en misdaad bestreed. Deze serie hield na 18 afleveringen al op.

Na de moderne filmreeks in 2000 van Charlie’s Angels is er een tijd nagedacht over een remake van de jaren 70 serie. Die kwam er ook en viel zwaar tegen. Slecht acteerwerk en een zeer voorspelbare verhaallijn zorgde ervoor dat de nieuwe Charlie’s Angels al na 8 afleveringen werd geannuleerd.

Ook wat moderne spin-offs hebben het niet gered. Een paar jaar geleden sneuvelde Criminal Minds: Suspect Behavior. Een spin-off van het goedlopende Criminal Minds. Suspect Behavior hield op te bestaan na 13 afleveringen. Wel is al aangekondigd dat ze het nog een keer gaan proberen. Er komt een nieuwe spin-off aan, hoe die gaat heten is nog niet bekend gemaakt. Wel dat Gary Sinise (CSI: New York) een hoofdrol gaat vertolken.

Al met al

Al met al ga ik liever voor een origineel verhaal met een onbekende cast zodat het echt nieuw is. Dat je geen idee hebt van wat er aan zit te komen. Daarbij is een goed verhaal erg belangrijk. Wel heb ik hele hoge verwachtingen van 24, Heroes Reborn en The X Files en ik hoop dat ze het gaan waarmaken.

 

 

Charlie”s Angels

What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
Neutraal
100%
About The Author
Raymond

Leave a Response