Now Reading
Lost girl is terug en het is wat verwarrend, maar ook het laatste seizoen
0

We moesten er lang op wachten, maar de avonturen van Bo de succubus en sidekick Kenzi zijn weer terug. En we moeten er van genieten, want seizoen 5 is ook meteen het laatste seizoen van Lost girl. Het goede nieuws is dat seizoen 5 uit maar liefst 16 afleveringen zal bestaan. Maar als de eerste aflevering een tipje van de verhaallijn-sluier oplicht, dan is dat wel een beetje zorgwekkend, want het was nogal rommelig. 

Lost Girl?

Nog nooit van de serie gehoord? Wat jammer voor jou. Lost Girl gaat zoals gezegd over de Succubus Bo. Voor wie niet weet wat een succubus is, is de serie sowieso niet interessant. Maar dan toch een korte uitleg: een succubus is een vrouwelijke demon, die zich voedt met seksuele energie. In de meeste gevallen overleeft een slachtoffer van zo’n succubus de ervaring niet, maar Bo is niet kwaadaardig en vindt een manier om te voeden zonder te doden.

Kenzi is Bo’s BFF en ook haar hilarische sidekick bij alle avonturen die zij beleeft. En dat zijn er nogal wat, want net onder de oppervlakte van onze mensenwereld, blijkt een wereld te bestaan van donkere en lichte  fae (magische wezens). Een wereld vol problemen, want magie is nooit makkelijk.

Waarom kijken?

Lost girl is absoluut geen superintelligente televisie. Maar wel erg vermakelijk kijkvoer. Ben je net als ik wel gecharmeerd van een beetje magie en veel humor? Dan is Lost girl het proberen waard. En voor wie het interessant vindt: in Lost girl (en veel andere series) is lesbisch of bi zijn het nieuwe zwart (Bo is bijvoorbeeld biseksueel). Dat is natuurlijk mooi, want zorgt voor diversiteit op je televee. Aan de andere kant: dat ik de serie op deze manier aanprijs, zegt ook wel iets over de manier waarop de seksuele voorkeur van Bo (en anderen) wordt ingezet als gimmick. Til je daar niet al te zwaar aan (of zie je dat voor deze keer door de vingers), dan is een duik in Lost girl een goede stap.

Seizoen 5, aflevering 1 – spoilers

Aflevering 1 start natuurlijk met een grote flashback op seizoen 4: Kenzi die zich opoffert, Hale die sterft, Bo die strijdt tegen de kwade machten. Omdat de laatste aflevering in februari van dit jaar werd uitgezonden, is zo’n recap ook echt nodig en misschien zelfs onvoldoende (ik was de draad meteen alweer kwijt). Daarna volgt een eindeloze stroom aan verhaallijnen. Hel blijkt een hotel. De helmoeder ook de moeder van valkyrie Tamsin. De bad guy blijkt een ander dan de hele tijd gedacht. Hale en Kenzi trouwen (bijna) en Bo offert zichzelf dit keer op voor Kenzi. En oh ja, Tamsin flipt tussen neus en lippen door ook nog even en Lauren heeft een eigen magische-wezens-kliniek.

Kortom: er gebeurt erg veel, maar er wordt erg weinig duidelijk. Nu is de eerste aflevering slechts het eerste deel van de terugkeer van Bo en hoop ik dat het allemaal in het tweede deel van deze aflevering duidelijk wordt, maar het voelt allemaal een beetje gerekt. Veel onnodige scenes, dialoog en wendingen die meer vermoeien dan vermaken.

Toch even volhouden

Hoewel dit dus niet de allerbeste aflevering van Lost girl genoemd kan worden, ben ik toch blij dat de serie terug is. Magische wezens en donkere deals zijn nu eenmaal favoriet bij mij thuis. Dat seizoen 5 het laatste seizoen wordt, versbaast me weinig. Lost girl is niet de eerste serie die mettertijd zo complex wordt dat het om die reden publiek kwijtraakt (denk bijvoorbeeld ook terug aan Fringe, waar op enigerlei momenten zoveel realiteiten waren, dat het niet meer te volgen was). Dat neemt niet weg dat ik me de afgelopen 4 seizoenen prima heb vermaakt met Bo en van plan ben nog even te genieten van dit laatste seizoen. Bo is back, nog 15 vermakelijke afleveringen lang.

Op de Nederlandse versie van Netflix vind ik Lost Girl niet terug. De Amerikaanse versie (die ik je echt kan aanraden) van Netflix biedt de eerste 4 seizoenen.

 

What's your reaction?
Eens
100%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Xaviera Ringeling
Films zijn voor mij herinneringen, aan een tijd, een moment, een persoon. Daar schrijf ik hier over. Ik zal nooit beweren een echte film buff te zijn. Maar ik heb genoeg slechte films gezien om nog 4 blogs te vullen. Vandaar dus...RedSeats: for the best seat in the house!

Leave a Response