Now Reading
Drunk history: de geschiedenisles die we allemaal wel willen geven
0

Drunk history: de geschiedenisles die we allemaal wel willen geven

by Xaviera Ringelingdecember 22, 2014

Mijn eigen geschiedenisleraar was vreselijk saai. Ze vertelde ons letterlijk en woord voor woord wat er al in het lesboek stond, waardoor ik me toen al afvroeg wat eigenlijk haar toegevoegde waarde was. En of ze niet kon worden vervangen door een onwijs indrukwekkende robot. Maar dat terzijde. Drunk History maakt geschiedenis in elk geval wel leuk. Hoe? Simpel: door de “docent” zich eerst helemaal lam te laten zuipen. 

De titel zegt het al

In Drunk History reizen de makers door heel Amerika en laten meer en minder bekende mensen een stukje Amerikaanse geschiedenis vertellen, maar niet voordat ze zo katjelam zijn, dat ze vaak nog maar net kunnen praten. Wat ze vertellen en de manier waarop ze dat doen, wordt door acteurs nagespeeld en dat alles bij elkaar is hilarisch. Hilarisch en indrukwekkend trouwens, want na meerdere flessen wijn of vele wodkashots, zijn er vertellers die hun verhaal liggend op de grond af moeten maken. Maar ze maken het wel altijd af.

En ze blijven nog even

Drunk History startte in 2007 als een webserie van de website Funny or Die. Pas in 2013 werd de serie opgepakt door Comedy Central waar het nu in z’n tweede seizoen zit. En goed nieuws: ook in 2015 gaat Drunk History door. Inmiddels zijn al veel bekende acteurs in de serie voorbijgekomen: Jack Black, Will Ferrel, Ryan Gosling, Eva Mendes en blast from the past Lisa Bonet.

Nog niet overtuigd dat geschiedenis nóg leuker wordt van een stevige dosis alcohol? Kijk hier dan in elk geval één aflevering….om het uit te proberen.

 

What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Xaviera Ringeling
Films zijn voor mij herinneringen, aan een tijd, een moment, een persoon. Daar schrijf ik hier over. Ik zal nooit beweren een echte film buff te zijn. Maar ik heb genoeg slechte films gezien om nog 4 blogs te vullen. Vandaar dus...RedSeats: for the best seat in the house!

Leave a Response