Now Reading
Who’s that girl, it’s Jess!
1

Who’s that girl, it’s Jess!

by Corina Boitenseptember 16, 2014

Samenwonen kan een echte hel worden. Maar voor Jess en haar drie, later vier, mannen absoluut niet. Stop ze samen in een ruime loft in Los Angeles en leun relaxt achterover. Op het menu van deze serie staat humor, sarcasme en vooral veel gênante situaties.

Een vrouw en drie mannen

Jessica Day (Zooey Deschanel), een ‘adorkable’ – lees lief maar sukkelig – basisschoollerares, is op zoek naar een nieuw appartement. Ze heeft haar vriend, al net zo sukkelig maar niet zo lief, betrapt met een ander en is voorlopig helemaal klaar met mannen. Ironisch genoeg krijgt ze een kamer in een loft met drie mannen. Niet zomaar natuurlijk, ze heeft hen over de streep gekregen door te vertellen dat ze bevriend is met modellen. De drie vrijgezelle mannen, barman Nick (Jake Johnson), fitnesstrainer Coach (Damon Wayans Jr) en marketeer Schmidt (Max Greenfield), moeten erg wennen aan de offbeat Jess. Ze heeft een vrije geest en is net even anders dan anderen. Zo is ze bijvoorbeeld voorstander van het hardop zingen van je gevoelens, al zit je in een restaurant, zit je in de auto of sta je in de rij om koffie te halen. Maar ook voor een avondje flink zuipen, is ze altijd te porren. Of wat dacht je van echte mannengrappen maken en vooral zichzelf belachelijk maken. Gelukkig kent ze haar beste vriendin, het enige model waar ze eigenlijk vriendinnen mee is, CECE (Hannah Simone) al heel wat langer en kan ze bij haar alles kwijt.

Een loft vol hormonen

Nu kan je wel verwachten dat het nooit helemaal goed kan gaan tussen drie mannen en een vrouw plus haar beste vriendin. De liefde en vooral seks hangen in de lucht. Dat levert natuurlijk de verwachte drama op, maar dat maakt de serie niet minder. De rare humor van Jess en de onvolwassen reacties van de ‘boys’ – zoals Jess de mannen graag noemt – zorgen voor genoeg verwachte-onverwachte lachmomenten. Wanneer Coach al na de eerste aflevering uit de serie gaat, komt voormalig professioneel basketballer Winston (Lamorne Morris) weer in de loft wonen. Hij verhuurde zijn kamer aan Coach terwijl hij in het buitenland aan het basketballen was. Na een heleboel gênante momenten kunnen de mannen eindelijk goed overweg met Jess. In seizoen twee kunnen Jess en Nick zelfs zo goed met elkaar overweg dat ze een relatie beginnen. Dit zorgt weer voor nieuwe spanningen in de loft en dat brengt weer nieuw drama met zich mee. In seizoen drie ontdekken Jess en Nick elkaar nog meer omdat Coach weer in de loft komt wonen en Jess en Nick gedwongen worden samen te wonen op een kamer. Ondertussen hebben Schmidt en CECE een knipperlichtrelatie en zijn Coach en Winston allebei single. Het eind van seizoen drie is alleen niet zo rooskleurig wanneer Nick en Jess problemen krijgen. Dit levert weer nieuwe spanningen en drama op, en hoe zit het nu eigenlijk tussen CECE en Schmidt?

Humor die je niet kan missen

De humor in de serie is niet weg te denken. Het is laagdrempelig, altijd aanwezig en vooral heel herkenbaar. Al zijn we niet allemaal even ‘adorkable’ als Jess, iedereen kan zich identificeren met de acteurs en wat ze meemaken. Voor echte diepgang moet je de serie niet kijken. Een barman die zijn eigen beste klant is, een zelfingenomen marketeer die zichzelf heeft uitgeroepen tot ladiesman en een ex-professioneel basketballer die niets meer weet te bereiken. De typetjes worden flink overdreven wat de serie niet altijd ten goede komt. Met een aantal uitgekauwde cliche momenten en wel erg voorspelbare grappen, stijgt de serie niet boven andere romcoms uit. Jammer, want er kan zoveel meer uit de personages en het verhaal gehaald worden. Gelukkig gaat de trouwe serievolger wel van de typetjes houden. Het zijn niet de perfecte voorbeelden maar door de seizoenen heen leer je ze goed kennen. Ze krijgen te maken met ontslag, de dood en oplichting, maar samen redden ze zich met hun grappen overal uit.

Feel-good serie

Een leuke groep acteurs die samen een klik hebben op tv. Een echte feel-good serie om even bij weg te dromen. De afleveringen duren ongeveer 20 minuten waardoor je de aflevering zeker niet hoeft uit te zitten. De loft geeft een knus, huiselijk gevoel waardoor je meteen meeleeft met de chaotische samenwoners. 16 september begint seizoen vier. Ik heb er al weer zin in, wat jij?

What's your reaction?
Eens
300%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Corina Boiten
1 Comments
  • mei 19, 2015 at 11:31 am

    Ja, zooo leuk deze serie! Ik lig bijna elke aflevering hardop in een scheur haha I’m gonna hit you with a skiiii haha Winston is hilarisch.. Maarre iedereen die deze serie nog niet volgt –> zeker doen!

Leave a Response