Now Reading
Chuckie meets paranormal activity
1

Chuckie meets paranormal activity

by Irma Hrnjicaugustus 26, 2014
Overview
Titel

The Conjuring

Regisseur

James Wan

Jaar

2013

The Conjuring; een mix tussen paranormal activity en de goede, oude Chuckie! Een door kwade geesten bezeten pop die een groot gezin de stuipen op het lijf jaagt. Spannend! Of niet?

Kwade geesten

De film draait om de familie Perron die een huis koopt in Harrisville. Op een mooie zomerdag verhuist het gelukkig getrouwde echtpaar Perron met hun vijf dochters (en de hond, niet te vergeten) naar dit prachtige optrekje in the middle of nowhere.

Het begin van alle ellende. De familie wordt geteisterd door kwade geesten die verstopt zitten in de pop Annabelle. Deze zwaar toegetakelde pop heeft het met name gemunt hebben op de oudste dochter van het stel. Al is eerst de hond aan de beurt. Op dag 2 wordt deze dood gevonden door dochter nummer 1. Of 2. Vervolgens wordt de oudste dochter elke nacht wakker doordat aan haar voet getrokken wordt. Echtpaar Perron schakelt paranormale onderzoekers in die hulp bieden bij het uitschakelen van deze geesten door middel van een ware excorsim.

Terug in de tijd

De film speelt zich af in 1971 en het is ook op die manier in beeld gebracht. Oude huizen en ouderwets ogende acteurs vormen het decor van deze ultieme horrorfilm. De vijf dochters lopen in lange jurken, delen hun slaapkamers met elkaar en niemand beschikt over een mobiele telefoon. Back to basics!

Echt waar

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Zo bestaan de paranormale onderzoekers daadwerkelijk en hebben zij dit allemaal ook echt (ja, echt!) meegemaakt. De oudste dochter schijnt ook echt bestaan te hebben. Ze heeft ooit eens aan BBC verteld hoe zij deze gruwelijkheden doorstaan heeft.

Originele spin-off

Annabelle, de enge pop waar alles om draait, krijgt een eigen film met de naam Annabelle. Hoe origineel. Annabelle kunnen we eind 2014 in de bioscoop bewonderen. Volgens de oudste dochter hebben sommige dingen de film niet gehaald, omdat ze te eng zouden zijn. Daarom komt er zelfs een tweede deel van The Conjuring aan. Liefhebbers moeten nog even geduld hebben; Warner Bros. laat weten dat deel twee in oktober 2015 in première gaat.

Al met al is de film een mix van horrorscenario’s; een enge pop, ronddwalende geesten en gruwelijke moorden. Ik denk dat ik het voorlopig voor gezien houd. Misschien dat ik er in oktober 2015 anders over denk.

What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Irma Hrnjic
1 Comments
  • Miriam
    augustus 27, 2014 at 1:22 am

    I liked it! Alhoewel ik nog steeds niet stap dat de vader zijn overduidelijk bezeten vrouw liet vertrekken met de kinderen. Maar voor de rest vond ik hem beter dan verwacht 😉

Leave a Response