Now Reading
[series] Chicago Fire, plaatselijke superhelden in actie
1

Knappe brandweermannen en stoere ambulancevrouwen zorgen voor mooie plaatjes in Chicago Fire. Een spannende serie vol levensbedreigende branden, chanterende agenten en gestoorde gekken die zwaaien met pistolen. Is deze serie spannend genoeg om te kijken?

Waar gaat het eigenlijk over?

De serie draait om Firehouse 51; thuisbasis van goddelijke brandweermannen, heerlijke leden van de reddingsbrigade en prachtig ambulancepersoneel. Moedige mannen en vrouwen die het gevaar tegemoet lopen wanneer iedereen ervan wegrent. Zij bestrijden branden en andere levensgevaarlijke situaties in Chicago. We zien ze aan het werk, maar sappige details over persoonlijke relaties en geheimen worden ook gedeeld.

Van heel echt naar soms erg nep

Opgeblazen ego’s en grote reputaties in combinatie met de druk om te presteren. Genoeg conflicten om de serie draaiende te houden. Geheime relaties op het werk tot afpersing. Niets is te gek voor deze grote liefdevolle familie. Door de situaties waar ze in terechtkomen kunnen ze niets anders dan elkaar in vertrouwen nemen. Grote gebouwen die instorten door heftige vuren, drugsdeals die verkeerd zijn afgelopen en chantage door de politie. Geloofwaardige plotten worden afgewisseld met soms wel erg overdreven verhaallijnen. Maar elke superheldenfilm heeft toch een ongeloofwaardig plot, waarom onze dagelijks superhelden dan ook niet af en toe?

Je gaat van ze houden

Van de lesbische ambulancebestuurder Leslie Shay (Lauren German) tot luitenant Matthew Casey(Jesse Spencer) die verliefd wordt op Leslie’s collega Gabriella Dawson(Monica Raymund). En vergeet luitenant van de reddingsbrigade Kelly Severide (Taylor Kinney) niet als je kijkt voor de knappe brandweermannen. Of kijk naar Christopher Herrmann(David Eigenberg), de brandweerman die strijdt om voor zijn vijf kinderen te zorgen. Het zouden je buren kunnen zijn, en dat zou ik dus absoluut niet erg vinden.

Humor en vooral veel tranen

Dat het leven van een brandweerman niet over rozen gaat mag wel duidelijk zijn. De serie weet een goede balans te vinden tussen humor en tijd voor tranen. Helaas vallen er toch nog vaak slachtoffers bij hevige branden en kunnen ook deze plaatselijke superhelden niet iedereen redden. Met een flinke dosis humor en romantiek zitten we gelukkig niet de hele tijd te janken met de zakdoekjes binnen handbereik.

Zeker de moeite waard

Chicago Fire is zeker spannend genoeg om bekeken te worden. Seizoen twee is net afgelopen en ik kan niet wachten tot seizoen drie begint.

Jouw mening
User Rating
Rate Here
Acteerwerk
73%
Special Effects
73%
User Rating
1 rating
You have rated this
What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Corina Boiten
1 Comments

Leave a Response

Acteerwerk
Special Effects