Now Reading
Truffle Shuffle Zaterdag
0

Truffle Shuffle Zaterdag

by Xaviera Ringelingnovember 7, 2013
Overview
Titel

The Goonies

Regisseur

Richard Donner

Jaar

1985

Mijn jeugd was bovengemiddeld leuk. Althans, dat vind ik dan. De voornaamste reden daarvoor was het feit dat mijn moeder toen ik kind was bij de bioscoop werkte. Voor mij betekende dit dat ik altijd gratis naar de film mocht, bij alle bioscopen in Utrecht.

Sterker nog, wanneer mijn moeder dienst had, mocht ik vaak mee en zelfs als de film uit was verkocht, mocht ik op het stoeltje zitten dat voor het personeel bedoeld was. Dit stoeltje zat naast de uitgang en was bedoeld als plek voor de bios-mensen om te kijken of de film wel luid genoeg stond en het beeld wel goed was. Boven dat stoeltje zat een kastje waarin een keur aan knopjes zat waarmee je van alle kon aan- en uitzetten.

Een feest van hier tot Tokyo voor een kind. En ik maakte dan ook gretig gebruik van de mogelijkheid om alle films, meerde malen te kunnen zien.

Nooit genoeg

Eén film stak met kop en schouders uit boven alle anderen waar het ging om herhaalbezoek. Tien keer, achter elkaar zag ik deze film bij de Camera-bioscoop in Utrecht (in de Studio-zaal overigens). Vijf dagen lang zat ik bij de middagvoorstelling en dan nogmaals bij de eerste avondvoorstelling.

The Goonies. Na die 5 dagen kende ik de film woord voor woord en praatte ik zachtjes alle dialogen mee. Helemaal gezond was dat natuurlijk niet. Maar kom op, ik was 10 en Mikey was zo cool. Ik denk dat ik een beetje verliefd op hem was. En als je bedenkt dat ik daarvoor verliefd was op André van Duin, dan zal je het met me eens zijn dat dit niet zo’n hele slechte ontwikkeling was.

Sloth Fratelli

The Goonies?

Geen kind van de jaren ’80? Nog nooit gehoord van de Truffle Shuffle? Kijk, daar heb je mij dus voor.

The Goonies gaat over een groepje vrienden dat een schatkaart vinden met daarop aanwijzingen die moeten leiden naar de schat van One Eyed Willy. Deze piraat moet ergens een grote schat verstopt hebben en de kids besluiten om die schat samen op te sporen.

Ze hopen dat ze met het verstopte fortuin hun huizen kunnen redden van een gemene ontwikkelaar. Maar ze rekenen buiten de criminele Fratelli-familie. Wanneer de twee Fratelli-broers en hun vreselijke moeder erachter komen dat er geld te halen valt, willen zij de schat ook hebben. Nu wordt het pas echt spannend. Gelukkig zijn niet alle Fratelli’s kwaadaardig en oudste broer Sloth leert ons tussen neus en lippen door dat we mensen niet moeten beoordelen op hun uiterlijk. Ik ben gek op tussen-neus-en-lippen-door-levenslessen.

Deze film heeft echt alles: tienerliefde, avontuur, humor om te lachen en natuurlijk de onvergetelijke Truffle Shuffle. Uit de tijd dat kinderen met ernstig overgewicht nog een uitzondering waren.

Kopen & Kijken

Koop de dvd: The Goonies

Jouw mening
User Rating
Rate Here
Regie
User Rating
You have rated this
What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Xaviera Ringeling
Films zijn voor mij herinneringen, aan een tijd, een moment, een persoon. Daar schrijf ik hier over. Ik zal nooit beweren een echte film buff te zijn. Maar ik heb genoeg slechte films gezien om nog 4 blogs te vullen. Vandaar dus...RedSeats: for the best seat in the house!

Leave a Response

Regie