Now Reading
De Mol (BE) 2017, aflevering 7: Fanatieke brombeer
1

De Mol (BE) 2017, aflevering 7: Fanatieke brombeer

by R.M. van Dobbenmaart 24, 2017

In de zevende aflevering wordt er weer heel wat afgelogen. Met nog vier kandidaten in het spel, sluipen we langzaam naar de finale van De Mol 2017.

Het is dag 15 van het Molavontuur van Robin, Annelies, Eline en Davey. Ze strijken neer op een rugbyveld nabij Johannesburg – 0f Joburg zoals de Afrikaners zeggen. Met muziek van Vangelis (‘Conquest of Paradise’) komen ze naar Gilles de Coster toegelopen en dat is niet voor niets: de opdracht behelst niet alleen rugby, maar ook soundtracks.

Touchdown

Davey wordt door de groep aangewezen als filmkenner. Hij moet de muziek herkennen die straks uit de luidsprekers komt en de juiste rugbybal erbij zoeken. Er liggen behoorlijk wat ballen klaar met daarop titels van films. De opdracht: schop de goede bal het veld op, en Annelies, Eline en Robin moeten een touchdown scoren in een vak dat geld oplevert. Alle drie hebben ze een naam van een acteur op hun rug die met een film correspondeert. Als de soundtrack van Indiana Jones klinkt, mag alleen degene met de Harrison Ford-sticker de touchdown maken.

Om het wat moeilijker te maken, krijgen Robin, Eline en Annelies een bende professionele rugbyspelers achter zich aan, dus haast is geboden.

Expeditie Molinson

Robin is het beste in het spel. Hij zou het in zijn eentje perfect gedaan hebben, maar hij heeft last van Davey die Indiana Jones en Superman door elkaar haalt. Braveheart lijkt volgens Davey wel erg op Dances with Wolves, en de herkenbare muziek van E.T. is hem al helemaal vreemd. Onze ‘filmkenner’ laat toch een aantal dubieuze steken vallen. Het laatste muziekfragment is van… Expeditie Robinson? Nee, die bal bestaat niet. Nou, dan Gladiator maar, denkt Davey, terwijl de survivalshow natuurlijk leentjebuur heeft gespeeld bij The Rock. Uiteindelijk staat er een schamele € 600 op het scorebord.

Verschil moet er zijn

Er wordt in De Mol, net als in Wie is de Mol, gretig gebruik gemaakt van de soundtrack van Westworld. Als Eline en Davey een zaaltje binnenlopen met allerhande prullaria, klinkt het saloonpianootje van de sci-fi-western serie. Ze krijgen een korte rondleiding, terwijl achter hun rug allerlei vazen, kussens en beeldjes worden verwisseld.

Het is een plaatje met ‘zoek de tien verschillen’ maar dan in het echt. Robin en Annelies zitten achter een monitor en moeten inschatten wat en hoeveel verschillen Eline en Davey zullen opmerken. Ze beprijzen de objecten. Duidelijke veranderingen krijgen een hoog, subtielere een laag bedrag. Davey en Eline raden heel wat af, maar zo opmerkzaam als ze zichzelf vonden, zijn ze niet. Ze verdienen slechts € 850.

Molboekjes

’s Avonds, als de kandidaten doodmoe in hun kamers aankomen, ligt er geen opdracht, maar wel een verleidelijk aanbod voor ze klaar. De molboekjes van de afvallers liggen op een stapeltje in de boomhut. Erin kijken mag, maar kost € 500 per keer, per molboekje. Robin is de enige die op het aanbod in wil gaan, de rest niet. Davey: ‘Als er morgenochtend vijfhonderd euro uit de pot is, dan weten we dat jij het was.’ Robin: ‘Ja, dus?’

Robin is inderdaad de enige die in het holst van de nacht in de boomhut klimt. Annelies: ‘De Mol heeft expres niet in de boekjes gekeken; dat zou teveel opvallen.’ Robin gaat voor één molboekje in het bijzonder. Hans had alles op één persoon ingezet en hij wil weten wie.

Truth or lie

De laatste opdracht speelt de groep afzonderlijk. Wat ze hebben gedaan, moeten ze aan de anderen vertellen. Worden ze geloofd bij een verzonnen verhaal, of betiteld als leugenaar bij de waarheid, dan krijgen ze twee pasvragen. Alleen als de anderen juist raden, komt er geld in de pot.

Davey gaat drie minuten crowdsurfen tijdens een concert van een lokale rockband, en plukt ondertussen tien briefjes van € 100 van het plafond. Na afloop wordt hij drie minuten lang door Annelies, Eline en Robin aan een kruisverhoor onderworpen. Hij vertelt de waarheid, maar wordt niet geloofd: twee pasvragen in de pocket.

Ook Annelies stuurt de rest met een kluitje in het riet, maar Elines leugen wordt niet geloofd en Robins waarheid  wel.

Eliminatie

Gezien Davey en Annelies twee pasvragen hebben en Eline dat niet nodig heeft (omdat ze de Mol is), wordt het voor Robin moeilijk. Tijdens de eliminatie krijgt Davey een groen, en Robin een rood scherm. Het molboekje van Hans bevatte blijkbaar weinig bruikbare informatie. De fanatieke brombeer met het kleine (peperkoeken) hartje valt vlak voor de finale af.

Verdenking top 1

Zie mijn verdenkingen na aflevering zes, vijf, vier, drie, twee en een.

What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
About The Author
R.M. van Dobben
Schrijft wat hij kijkt. Recenseert films, series en Boer Bakt Mol.
1 Comments

Leave a Response