Now Reading
Boer Zoekt Vrouw 2017, aflevering 7: Er is gekust!
1

Boer Zoekt Vrouw 2017, aflevering 7: Er is gekust!

by R.M. van Dobbenmaart 27, 2017

Terwijl de logerende dames één voor één verliefde gevoelens krijgen, voegt één vrouw de daad bij het woord: er is eindelijk, meerdere keren, heel spontaan, lipcontact.

Maar eerst: Riks. Het boertje in Canada krijgt deze week de minste zendtijd en dat is niet zo gek: er gebeurt zelfs voor Boer Zoekt Vrouw-begrippen weinig. Heel weinig. Eline moet na Claudia’s vertrek weer even ‘omschakelen’, maar dan denk ik: weer of nog steeds? Eline’s leven is één lang omschakelmoment, zo lijkt het. Wat dat betreft is de keuze die Riks straks moet maken een makkie. Alhoewel… Hij is er nog niet uit, en zegt op zoek te zijn naar ‘nog wat meer vlinders’. Je hoeft niet per se iemand te kiezen hè, Riks. Je mag ze gewoon allebei weer op het vliegtuig naar huis zetten.

Sloopkogel

Herman is nog steeds happydepeppie met de twee jongere uitvoeringen van zijn moeder, Anne en Fleur. Hij maakt eerst een rondje met Anne. Het gesprek gaat over hun vorige bijna-relaties. Alweer? Ja, alweer. Hoe vaak kun je het hebben over iets dat nooit is gebeurd? Als het aan Herman ligt heel vaak. In een restaurantje vraagt Fleur: ‘Waar zou je je meisje op de eerste date mee naartoe nemen?’ Herman beantwoordt de vraag met een vraag. Hij wil eerst iets anders weten, namelijk of de meisjes verliefd zijn, ja ofte nee. Anne: ‘Ja!’ Fleur: ‘Tja, wat versta je onder verliefd?’

Je kunt je eigen glazen ingooien, of je doet het op de manier van Fleur: met een sloopkogel aan komen rijden om niet alleen je glazen maar ook meteen de rest van je huis met de grond gelijk te maken.

Nieuwe energie

Nu Jorien weg is, knapt David helemaal op. ‘Er is nieuwe energie vandaag,’ merkt hij op. Hij koopt samen met Mara en Susanne een watermeloen voor veel te veel geld, maakt een kampvuurtje, ze roosteren marshmallows, Susanne wordt door alle vrachtwagenchauffeurs van Roemenië aangezien voor een tippelaarster; prima dagje. David vertelt Mara dat ze ‘echt veel’ op zijn moeder lijkt, maar bedoelt dat als een compliment. Het Boer Zoekt Vrouw Oedipus-praatgroepje kan zijn tweede lid verwelkomen. Bij Susanne gaat het nog maar een keer over dat ze haar gevoel niet durft toe te laten en daarom niet weet wat ze precies voelt. Argh.

Het begin is er

In Zambia maken Anke en Annekim de picknick klaar, terwijl Marc in de tuin met een visnet in zijn handen staat. Hiermee prikt hij mango’s uit de boom. Hij neemt zijn dames mee naar een idyllisch plekje aan de rivier. Annekim zet Marc meteen aan het werk: of hij haar even insmeert. Marc: ‘Lekkere dikke klodder?’ Zijn privégesprekje met haar is oppervlakkig, zoals alle gesprekjes tot nog toe, maar als hij even later bij Anke gaat zitten gebeurt er wat. Zij vertelt over haar vorige relaties en haar inzicht in hoe die nooit ‘leuk’ waren. Ze was altijd veel te veel met de ander bezig, zegt ze. Marc herkent dat wel, en eindelijk gaat het ergens over. Niet dat het heel diep gaat, maar het begin is er.

Spontaan

Olke heeft zijn overgebleven dames koosnaampjes gegeven: Alberdien is Famke, Sandra is Sunshine. Hij heeft goed naar Yvon Jaspers geluisterd, misschien iets te goed. Er moest meer geflirt worden. Olke pakt Famke en Sunshine te pas en te onpas beet, geeft complimentjes, en voert ze lepeltjes ijs. Alberdien wacht op het moment dat ze hem kan zoenen, en dat moment komt zowaar ook nog. Jammer genoeg is Alberdien zelf even niet in de buurt. Als Olke een blokje omgaat met Sandra, wordt er achter een boom duidelijk hoorbaar gekust. Olke: ‘Jij bent wel heel spontaan hé!’

’s Avonds is het steaktijd. In een typisch Texaans restaurant krijgen ze alle drie een biefstuk voorgeschoteld. De serveerster vraagt of ze ‘m even doormidden willen snijden, om te kijken of ‘ie voldoende gaar is. Olke: ‘Mine is good.’ Alberdien: ‘Mine too, whore.’

Daarna wordt er thuis in het bubbelbad gevoetjevrijd (én voetjegevreeën). Inclusief bermudazwembroek en bikini’s.

Gewoontjes

Ik had gehoopt dat er deze week weer iemand naar huis moest, want het programma kabbelt nu wel heel erg. Ieder seizoen van Boer Zoekt Vrouw heeft minstens één gekke, obsessieve, handtastelijke of wereldvreemde boer in de selectie waarvoor je blijft kijken, maar het is dit jaar behoorlijke middelmaat. De verschillende locaties maakt deze editie leuk, maar verder is het nogal gewoontjes.

What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
About The Author
R.M. van Dobben
Schrijft wat hij kijkt. Recenseert films, series en Boer Bakt Mol.
1 Comments

Leave a Response