Now Reading
Boer Zoekt Vrouw 2017, aflevering 5: Kalfje meppen
1

Boer Zoekt Vrouw 2017, aflevering 5: Kalfje meppen

by R.M. van Dobbenmaart 13, 2017

De logerende dames zijn nog steeds niet gillend weggelopen, dus Yvon Jaspers verplicht de boeren om alvast één vrouw van het land te sturen. Te beginnen bij Herman.

Tussen de besneeuwde Canadese velden vonkt het hevig. Riks en Marit keuvelen heel wat af, terwijl Eline er met een beteuterd gezicht bijstaat. Ze komt er niet tussen, en als ze wel even haar ‘momentje’ pakt, komt er niets uit. Het is een gelopen zaak. Marit weet het schillen van aardappels nog tot een feestje te maken, en Claudia stouwt Riks vol met kleine luchtige pannenkoekjes. Het enige waar Eline mee aan komt zetten zijn twee hele grote hertenogen die hem vol verwachting (of is het doodsangst?) aankijken. Riks noemt haar ‘een beetje te bescheiden’ en wacht af waar het ‘naartoe gaat’. Linea recta terug naar Nederland, dat is wel duidelijk.

Wat de boer niet kent…

Om 6:30 uur staan de dames alweer in de stal, want de koeien staan te trappelen. De kalfjes worden meteen bij hun moeder weggehaald, vertelt Riks, anders wordt het teveel ‘geklier’ in de stal. Na het melken wordt er pas ontbeten. Claudia vraagt waar Riks de staafmixer heeft liggen. Hij kijkt alsof hij water ziet branden. De dames maken allerlei suggestieve handgebaren om het mysterieuze keukengereedschap uit te beelden, maar wat de boer niet kent, dat kent ‘ie niet.

Het lot helpt een handje

In het bloedhete Zambia zit Marc met zijn handen in het haar. Wat moet hij in hemelsnaam doen met Anke, Irene en Annekim? Het lot helpt hem een handje en pats, gooit er even een stroomstoring tegenaan, maar Marc begrijpt de hint niet. Dan maar sterrenkijken met behulp van een app. En hij laat de dames vleermuizen zien die in de mangoboom hangen. Marc: ‘Leuk hè? Nou, oké. Leuk. Weer iets gezien.’

Als iemand toevallig nog een energieke reisleider zoekt die met veel enthousiasme over allerlei bezienswaardigheden vertelt? Denk dan eens aan Marc uit Zambia.

Speeltuin

Ik heb wel een beetje met Marc te doen. Hij is totaal overdonderd door alle aandacht (‘When is this gonna stop?!’), maar de volgende dag gaat het een stuk beter. Hij laat zijn viskwekerij zien en daarna gaan ze gezellig snorkelen. Marc noemt het zijn ‘speeltuin’ en iedereen leeft op. Er gaan een heleboel kledingstukken uit, bikini’s komen tevoorschijn, en Marc doet even een Hermannetje: hij vindt ze alle drie ‘even leuk’. Maar Irene is aan het twijfelen geslagen. Een leuk koppie en stoer lichaam is voor haar slechts ‘50% of minder’ van invloed op hoe leuk ze Marc vindt.

Kalfje meppen

Olke is de meest praktische boer van de vijf. Hij vraagt wat de vrouwen zouden doen als ze bij hem introkken. Alberdien wil ‘iets kunnen betekenen’ en ze eist dat Olke haar ’s avonds diep in de ogen aankijkt. Maar alleen als ze iets wil vertellen. Of zo. Alberdien begint zich steeds meer af te zonderen; het idolate van eerst is er wel een beetje vanaf.

Ze gaan in de stal bij de koeien kijken. Dat is twee minuten lopen, maar Olke neemt de auto, want Olke neemt altijd de auto. In de stal kiezen de dames ervoor, net als de koeien, om tussen de beugels te gaan staan. Vooral Sandra voelt zich als een vis op het droge, want ze is niet bepaald vertrouwd met koeien, stront en nog heel veel meer stront dan ze ooit bij elkaar heeft gezien: ‘Ik voel me dan, ja, dom is niet het goeie woord.’ Toch doet ze, in tegenstelling tot Alberdien, mee met Olkes spelletje genaamd Kalfje Meppen. Ze verdwijnt met haar hele rechterarm in een drachtige koe en slaat dan op het hoofd van het kalfje dat er nog in zit.

Joriendingetje

Voor diepgaande gesprekken moeten we bij David zijn. Jorien doet haar Joriendingetje, namelijk veel te volwassen praten voor haar leeftijd, en ondanks dat David daar als een blok voor valt, heeft hij twijfels. Ze lijken teveel op elkaar, mijmert hij. Als hij later een paar minuten quality time met Jorien inlast, lijkt het erop dat ze hem overtuigt dat dat juist goed is.

David laat zien wat hij normaliter de hele dag doet: in de auto langs weilanden rijden en dan ‘dat wil ik hebben en dat wil ik ook hebben’ roepen. En koffiedrinken met degene van wie deze weilanden zijn die hij wil hebben, natuurlijk.

Een product

Omdat David nog steeds op dat ‘laatste papiertje’ wacht, gaan ze langs bij een bevriende varkensboer. De meisjes vinden het heel schattig hoe de varkens allemaal vastgeketend op metalen roosters liggen. Mara: ‘Héél interessant.’ David: ‘Als ze in een hok zouden zitten, lopen ze al hun biggetjes kapot.’ Tuurlijk, David. Susanne: ‘Uiteindelijk is het een product.’ Tuurlijk, Susan.

Herman, Herman, Herman

Herman heeft wat alone time met Pia als ze samen naar de bakker gaan, maar van quality kun je nauwelijks spreken. Hij houdt zich op de vlakte, en kan of wil zelfs niet vertellen wat hij zo leuk aan haar vindt, behalve haar brief. Haar brief! Herman, Herman, Herman.

De meisjes hebben het vooral erg leuk met elkaar, want Herman zoekt weinig toenadering. Alsof hij voor de etalage van de speelgoedwinkel staat en niet naar binnen durft. Wanneer Yvon langskomt, moet er toch een keuze gemaakt worden. Wie gaat er weg? Herman: ‘Het is een gevoelskwestie.’ Een gevoelskwestie! Gezien Pia te veel vragen stelde, te veel diepgang verwachtte, en te weinig muzikaliteit heeft getoond, moet zij vertrekken. Kortom: Herman kiest voor de tweeling Anne en Fleur.

De weggestuurde vrouw breekt traditiegetrouw tijdens het inpakken van de koffers. Pia had het gevoel dat ze voor het eerst ‘liefde kon hebben met iemand’. Daar kan ik heel cynisch over doen, maar dat is gewoon heel lief.

Verwachting top 5

Het is wetenschappelijk onderzocht dat je andere mensen aantrekkelijker vindt als ze op jezelf lijken. Zoals Irene al aangaf is uiterlijk niet doorslaggevend voor je uiteindelijke keuze, maar het is toch interessant om een voorspelling te doen op basis van dit fenomeen. Kiezen de boeren voor de dame die het meest op hen lijkt?

Herman zou dan voor Fleur moeten kiezen.
David voor Jorien.
Olke voor Alberdien.
Riks voor Claudia.
Marc voor Anke.

We gaan het zien.

What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
About The Author
R.M. van Dobben
Schrijft wat hij kijkt. Recenseert films, series en Boer Bakt Mol.
1 Comments

Leave a Response