Now Reading
Wie is de mol 2017: aflevering 8 ‘raam taal’
2

Wie is de mol 2017: aflevering 8 ‘raam taal’

by Nicky Bakkerfebruari 27, 2017

Verwarrende opdrachten, een licht mollende mol en geen executie! Wie is de mol… Ben jij er al uit?

De groep gaat van start zonder Imanuelle, Jochem heeft weer (bewust of onbewust) een bondgenoot weggespeeld.

De titel van de aflevering is Raam Taal… laat maar… Mogelijke hint: past bij de spiegel / tweeling theorie van Thomasverdenkers.

Ze beginnen met een verbondjes-gesprek tijdens het ontbijt. Jochem is nu ook solo, dus Diederik en Thomas vragen zich af of Sanne en Jochem nu een verbond aangaan. Jochem doet nog een beetje een poging om Thomas en Diederik uit elkaar te kletsen, maar de boys zeggen: Never change a winning team!

Opdracht 1: Alphabet Frenzy

De opdracht speelt zich af in een maanlandschap dat wat weg heeft van een aardbeien Cornetto, genaamd Painted Hills.

Art legt de opdracht uit, ze krijgen allemaal een fiets en beginnen ieder op een ander punt. Op de route hangen de letters van het alfabet en deze moeten aan het einde van de opdracht in de juiste volgorde hangen. Ze mogen maar 1 letter bordje per keer meenemen. Er wordt niet veel meer uitgelegd, ze krijgen maar 20 minuten de tijd dus ze beginnen een beetje onzeker aan de opdracht.

Thomas begint met de Z, hij gaat op zoek naar het laatste paaltje en begint naar rechts te fietsen. Diederik legt ondertussen nog even aan de kijkers uit dat ze eerst de buitenste paaltjes moeten vinden om de opdracht tot een goed einde te brengen.

Sanne gaat de verkeerde kant op, in plaats van met de leesrichting mee, hangt zij de letters andersom. Ze zegt dat ze dacht dat het alfabet in een rondje liep en dat de richting niet zou uitmaken, maar dat is een beetje een raar verhaal als je het mij vraagt.

Jochem is overal van in de war en fietst een beetje, terwijl Diederik het laatste paaltje vindt en de Z in de grond schrijft met z’n voet. Zo gaat hij weer terug en schrijft elke letter in het zand zodat de andere kandidaten weten waar ze hun bordjes moeten hangen.

Thomas heeft de Z ergens anders opgehangen, waar hij dacht dat het einde was en hij neemt de B mee om weer terug te fietsen.

Diederik komt de verwarde Jochem tegen die de C heeft. Hij heeft S-T-U tegen de leesrichting in opgehangen en rijdt dus nu richting het einde met de C. Diederik neemt de C van hem over en geeft hem de W. Jochem snapt er nog steeds geen hol van en rijdt met de W de verkeerde kant op waardoor Diederik weer achter hem aan moet fietsen.

Thomas is overduidelijk mijn mol, maar ik hoop met al mijn hoop dat het Jochem is, want man man wat kan die kerel klooien.

Diederik doet zo zijn best dat hij voor mij echt geen mol kan zijn, hij is een goede kandidaat en ik hoop dat hij de winnaar is van dit seizoen.

Sanne komt Thomas tegen en vertelt hem dat ze met een heel eigen projectje bezig is. “Ik ook” antwoordt hij (jaja mol, jij zeker) en ze overleggen over het verkeerd ophangen van de letters. Thomas vindt het wel raar dat Sanne verkeerd om gaat, maar hij laat het maar gebeuren.

De opdracht was vanaf het begin al gedoemd om te mislukken, zelfs zonder mol hadden ze geen schijn van kans.

Jochem vindt Diederik enorm verdacht, maar hij snapt hem gewoon niet. Diederik is heerlijk geïrriteerd over de manier waarop Sanne aan het werk is. De tijd loopt af en er komt geen geld in de pot.

Mogelijke hint: Art zegt aan het einde van de opdracht: Ik weet niet welk alfabet dit is, misschien het Vlaamse…?

Voor ze beginnen aan de tweede opdracht proberen Jochem en Sanne om Diederik en Thomas uit elkaar te halen, omdat ze al zolang samen zijn. Dat mislukt en Sanne trekt bij Jochem in.

Ze bespreken de mogelijkheid tot het sluiten van een verbond. Sanne verdenkt Jochem en Jochem verdenkt Diederik. Jochem denkt naïef dat iedereen op Diederik zit. Diederik verdenkt Sanne, zonder twijfel.

Opdracht 2: Spreekwoorden Fotograferen

Onder het genot van een gezellig muzakje worden we de tweede opdracht in geleid. Ze moeten in duo’s spreekwoorden op de foto zetten met antieke spullen die ze kunnen vinden in kringloop / vintage winkels.

Thomas wordt aangevallen door een speelgoedpaardje en Sanne zegt dat hij ineens erg knap is. Beide teams doen lekker hun ding en het gaat vrij goed.

Wel is er bij Thomas en Sanne één van de tien polaroids verdwenen… Dat is raar.

Aan het einde bij het raden van de spreekwoorden valt mij op dat Thomas niet echt meedoet en Sanne het werk laat doen. Jochem lijkt ook op de achtergrond, maar raadt er toch een paar goed. Diederik en Sanne deden in ieder geval weer zo goed hun beste allebei dat deze twee echt niet de mol kunnen zijn (mijn mening uiteraard).

Ze verdienen €1700,- voor de pot.

Sanne en Jochem sluiten een verbond en krijgen een openbaring… Zo lijkt het. Sanne vertelt dat Jochem haar mol is en vol op hem heeft ingezet. Jochem zegt dat dit helemaal niet kan en dat hij vol op Diederik zit. Ze komen tot de conclusie dat er iets niet klopt. Ze beginnen te denken dat Thomas, die niemand verdenkt, misschien wel de mol zou kunnen zijn…

Maar in de biechten blijkt toch dat ze dit helemaal niet echt denken en ze elkaar totaal niet vertrouwen. Dus dit wordt nog spannend!

Opdracht 3: Vrijstelling voor de finale!!

Een zo goed als open plek op de heide met een vlag in het midden, aan die vlag hangt een transparante vrijstelling. Het is ieder voor zich en ze krijgen allemaal een gekleurd hesje aan.

Ieder krijgt een ander plekje toegewezen en ze moeten ongezien de vrijstelling pakken. Als je de naam met bijbehorende kleur doorgeeft via de porto en dat is juist dan ligt die persoon eruit. Als jij een verkeerde naam / kleur combi doorgeeft, dan ben je zelf af.

Sanne valt als eerste af, gevolgd door Thomas en Diederik, Jochem wint de vrijstelling. Er was niks te mollen in deze opdracht.

Test en… uh…

Een onheilspellende hoorn luidt de test in die ze moeten maken op de set van The Walking Dead… althans dat lijkt zo.

Thomas en Diederik zitten op Sanne en gaan nu ook een beetje spreiden op Jochem, Sanne zit op Jochem en een pietsje op Thomas. En dan stopt abrupt de aflevering! We krijgen Jochem niet te zien en ook de executie is uitgesteld tot volgende week.

Mijn verdenking:
Thomas, al hoop ik dat het Jochem is.

What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Nicky Bakker
PLL speurder, Molloot en serie bingewatchster (of is dat geen woord?)
2 Comments

Leave a Response