Now Reading
Wie is de Mol 2017, aflevering 6: ‘wijzer worden?’
1

Wie is de Mol 2017, aflevering 6: ‘wijzer worden?’

by Natalie Hensenfebruari 13, 2017

Geen bloedstollende achtervolgingen deze zesde aflevering van Wie is de Mol. De kleinere groep maakt het de Mol lastig om ongezien geld uit de pot te houden. De kandidaten kunnen de pot dus weer spekken.

Opdracht 1: sinistere ondergrondse ruimte

In het Wilde Westen-stadje Pendleton begeven de kandidaten zich onder de grond; de Mol zal zich er wel thuisvoelen! Via een winkel komen ze uit in een geheime stad uit de negentiende eeuw, ‘the underground’. Art zoekt twee kandidaten met een goed geheugen: Thomas steekt als eerste zijn vinger op, Sanne als tweede. Diederik, Jochem en Imanuelle vormen dus het andere team.

Een heel goed duo?!

Sanne en Thomas krijgen tien minuten om rond te kijken in het ondergrondse. Daarna moet het andere team met hun aanwijzingen er ook doorheen. Er zijn overal poppen geplaatst, wat Sanne maar niks vindt. Er liggen zowel min- als plusbedragen dus Sanne en Thomas moeten goed onthouden wat waar ligt. Het team mist een aantal geldbedragen en lijkt de opdracht niet met veel aandacht te doen. Desondanks vindt Sanne dat ze een heel goed duo vormen. De twee krijgen vervolgens porto’s om het tweede team door de ruimte heen te leiden.

kaartende poppen aan tafel in wie is de mol 2017 aflevering 6

Wat lang onduidelijk blijft, is dat het tweede team door het donker loopt met olielampen én dat sommige poppen zijn vervangen door echte mensen.

Imanuelle aan het mollen?

Diederik vindt dat Imanuelle te veel door de porto praat, waardoor Sanne en Thomas makkelijker dingen kunnen vergeten. Het lijkt erop dat team Sanne en Thomas een ruimte gemist hebben. Al met al geeft Sanne wel goede aanwijzingen, terwijl Thomas zich wat afzijdig houdt. De opdracht levert een aantal plus- en minbedragen op en uiteindelijk blijft er 400 euro over. Het blijft voor de kijker erg onduidelijk hoe dit bedrag precies tot stand is gekomen.

Nieuwe verbondjes

Sanne zoekt nieuwe bondgenoten bij Diederik en Thomas. De mannen vinden het wel humoristisch dat uitgerekend hun Molverdachte het verbondje aan wil gaan. Sanne gaat daarna ook naar haar Molverdachte Jochem toe en wil een bondje met hem zonder dat Imanuelle het weet. Jochem heeft er geen behoefte aan. Het vorige heimelijke verbondje pakte immers niet goed uit (zijn bondgenoot Sigrid moest naar huis).

Opdracht 2: lekker op de trekker!

Voor de tweede opdracht op de boerderij, wil Art twee kandidaten apart nemen die absoluut geen boer willen worden. Sanne steekt haar vinger als eerste op en Diederik daarna ook. De andere kandidaten mogen op tractoren het gras in leesbare letters maaien. Hoe langer het woord is dat ze maken, hoe meer geld het oplevert. Ze besluiten, op voorstel van vooral Jochem en Imanuelle, het woord ‘molboekjes’ te maken. Thomas wil heel graag de ‘m’ maken.

grasland met molboekjes erin gemaaid in wie is de mol aflevering 6

Sanne houdt stand

Sanne en Diederik hebben snel door waar de anderen mee bezig zijn. Jochem is weer lekker aan het kandidaat-mollen: hij vergeet in eerste instantie de maaier aan te zetten en hij maakt zijn ‘o’ bijna dubbel. Diederik houdt er bijzondere theorieën (mollenactie?) op na over wat de maaiers voor ogen hebben. Sanne ziet dan het juiste woord, maar Diederik probeert de ‘s’ er nog af te praten (“het lijkt iets anders”). Sanne blijft erbij dat het een ‘s’ is en daarmee verdienen ze 2000 euro voor de pot.

Opdracht 3: chaos tijdens een rodeoshow

De kandidaten zijn op een terrein waar op dat moment een grootse rodeoshow plaatsvindt. Op het terrein lopen acht personen rond met een portofoon, te herkennen aan een Wie-is-de-Mol-button. Deze mensen zijn geld waard, ergens tussen de 0 en 1000 euro. De kandidaten kunnen via de portofoon het gevonden bedrag doorgeven aan Art. Alleen de eerste vier doorgegeven bedragen gelden. Een belangrijke bonus bij deze opdracht: degene die het meeste geld binnenhaalt, krijgt zijn scherm niet te zien bij de test. Bovendien mag hij nog twee kandidaten kiezen die hun scherm ook niet zullen zien.

kandidaten wie is de mol 2017 bij een rodeoshow voor opdracht 3

De kandidaten zoeken naar opgespelde buttons. Diederik geeft aan dat hij slecht is in dingen zien of vinden. Toevallig dat een mol ook niet zoveel ziet… Later zegt hij nog dat hij het irritant vindt om mensen lastig te vallen die daar voor een show komen. Imanuelle vindt de eerste persoon met een button met daarop 10 euro, onder het mom van ‘beter iets, dan niets’. Thomas en ook Sanne vonden dezelfde man als Imanuelle. Thomas besloot door te lopen wegens het lage bedrag, maar Sanne probeerde dit bedrag (tevergeefs) nog door te geven aan Art. Thomas vindt nog een man met 100 euro. Imanuelle is fanatiek bezig en vindt in de VIP-sectie een vrouw met 500 euro en nog een man met 20 euro. Dat terwijl Jochem bijna tegelijkertijd een vrouw met 750 euro vindt. Die is helaas te laat, want er zijn al vier bedragen doorgegeven. Thomas vindt nog 50 euro maar die is ook te laat. In een discussie tussen Sanne en Thomas blijkt dat Sanne de opdracht niet helemaal goed heeft begrepen. Of is het een kandidaten-mollenactie?

Fanatiekeling Imanuelle heeft de extra prijs gewonnen en mag bedenken welke twee personen hun scherm niet hoeven te zien bij de test. Thomas vindt het verdacht dat Diederik niks gevonden heeft.

De test

Na een tussenstop in authentiek Western-dorpje Shaniko rijden ze door naar Bend waar ze de test maken. Iedereen heeft nu hoofdverdachten en spreekt zich er ook over uit:

  • Imanuelle denkt dat Diederik de Mol is.
  • Diederik heeft Sanne als hoofdverdachte, maar spreidt op Jochem.
  • Jochem zit op Sanne en Thomas en maakt voor de zekerheid de test zo snel mogelijk.
  • Sanne heeft Jochem als hoofdverdachte, maar zet ook wat in op Diederik en Thomas.
  • Thomas heeft Sanne als hoofdverdachte, maar spreidt ook nog.

Tijdens de test zien we wat Jochem op vraag 6 van de test antwoordt: “Wat is het favoriete voorwerp in het huis van de Mol?”. Hij antwoordt daar blijkbaar “Turbo, de hond van de Mol”. Dit is de hond van Diederik. Vreemd, als hij eerder zegt op Sanne en Thomas te zitten.

kandidaten wie is de mol 2017 tijdens de test van aflevering 6

Imanuelle geeft aan dat Jochem en Diederik hun scherm niet hoeven te zien. Vervolgens krijgen de overgebleven Thomas en Sanne beide een groen scherm. Sanne’s reactie: “Nou, Diederik en Jochem, nou weten jullie nog niks”. Imanuelle: “Alles staat op scherp”. Dat komt volgens haar omdat iedereen op dezelfde Mol zit. Dit klopt niet met wat de kandidaten hiervoor tegen de kijker hebben gezegd.

Mijn top 2

Ik ben echt nog steeds niet zeker van mijn zaak. In mijn Mollenwereld zijn Jochem en Sanne kandidaten die zo nu en dan mollenacties uithalen. Over de ware identiteit van Imanuelle twijfel ik. Mede dankzij de theorie van Nicky in de vorige blog is Thomas een goede nummer 2 op dit moment. Maar op nummer 1: de man die de opdrachten altijd zo lekker helder aan de kijker weet uit te leggen (want al eerder ingelicht als Mol?) en die ze op subtiele wijze probeert (deels) te laten mislukken: Diederik.

  1. Diederik
  2. Thomas
What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Natalie Hensen
Bloggen is mijn favoriete werkwoord. Ik blog dan ook op meerdere magazines van Content Collective. Daarnaast help ik achter de schermen mee om Content Collective draaiende te houden. Online communicatie is mijn specialisme en daarin heb ik mijn bedrijf Webgrrl opgericht. Daarmee help ik ondernemers met het versterken van hun online identiteit. Ik doe dat met content, community’s en trainingen.
1 Comments

Leave a Response