Now Reading
Boer Zoekt Vrouw 2017, aflevering 3: Spelletjesmiddag
1

Boer Zoekt Vrouw 2017, aflevering 3: Spelletjesmiddag

by R.M. van Dobbenfebruari 27, 2017

De boeren krijgen hun vijf wannabe boerinnen op bezoek voor een gezellig keuveldagje. Gespreksonderwerpen: lievelingseten, lievelingsmuziek, en wie binnen vijf jaar zwanger wil worden.

Olke, Herman, David, Marc en Riks krijgen een hele dag de tijd om de overgebleven dames zo goed mogelijk te leren kennen, zodat ze er ’s avonds twee naar huis kunnen sturen. De overige drie stappen volgende week in het vliegtuig om naar respectievelijk Texas, Frankrijk, Roemenië, Zambia en Canada af te reizen.

Olke: zwieren

Olke is terug in Leeuwarden en ziet voor het eerst in acht jaar weer ijs – in de plaatselijke ijsbaan. Daar wordt hij, zeg maar, best wel een beetje emotioneel van, zeg maar. Hij gaat met zijn vrouwen een middagje zwieren. Maar Olke wil helemaal niet zwieren. Hij wil al zijn kleren uittrekken en voor de openhaard op een berenvel lekker rollebollen met een blonde vriendin. Of verwar ik Olke nu met Frank van Putten?

Hoe dan ook: schaatsen is niet aan de dames besteed, want ze kunnen er stuk voor stuk niets van. Ach, zolang Texas niet plotseling volledig dichtvriest, komt dat helemaal goed. Tijdens het eten wil Olke graag weten wat hun verwachtingen zijn, en met name van hem. Alberdien wil ‘gewoon een maatje’ en heeft Olkes naam al op haar rechterbil laten tatoeëren. Tenminste, dat denk ik, want ze wil iets te graag.

Herman: lievelingsmuziek

Herman gaat met zijn fragiele kippetjes een middagje paarden mennen. (Wat zal David jaloers zijn!) Herman vindt het een ideale testcase, want je kunt veel aflezen van hoe iemand met een paard omgaat. Helaas behandelen al zijn schuchtere meisjes de paarden met evenveel TLC – niemand geeft het dier een schop – dus veel wijzer wordt hij er niet van. Geen van de meisjes heeft ooit een relatie gehad. Volgens Fleur is dat voor Herman heel ‘prattig’.

Anne leeft helemaal op. Als er iets actiefs gedaan moet worden, maakt ze snel een klik met mensen; ‘ook met jongens’. Fleur is nog steeds topfavoriet, maar Pia timmert flink aan de weg. Als het gesprek op Hermans lievelingsmuziek komt, haalt ze een joker uit haar binnenzak: zij is naar een concert van Hans Zimmer geweest! Top that, Fleur.

David: patatje oorlog

David is een dagje uit, of liever gezegd: een dagje binnen. Ze eten wat, ze drinken wat, en al snel is iedereen razend benieuwd naar Davids lievelingseten. Daar hoeft hij niet lang over na te denken: ‘Patatje oorlog.’ Daar komt hij niet mee weg. De meiden eisen een serieus gerecht. Alsof hij al duimendik onder de plak zit, verandert hij zijn antwoord in het politiek correcte ‘steak, aardappels en groente’. Good boy.

Dan is het boetseertijd. David wordt vijf keer in klei geportretteerd, maar zo te zien komt de klei rechtstreeks uit de vriezer. Er is niet veel van te maken, en als ze klaar zijn, lijken de koppen vooral heel erg op elkaar.

Tijdens de kneedsessie legt David de meiden een paar vragen voor, waaronder wie er over vijf jaar moeder denkt te zijn. Mara en Susanne sowieso. Vooral bij Susanne – die zich met haar 32 jaar al bijna bejaard voelt – rammelen de eierstokken op volle toeren.

Riks: worsten maken

Riks ontvangt zijn vrouwen in de stal, waar ze worsten gaan maken. Riks krijgt de vraag of hij ook kalfjes slacht. ‘Nee, nee,’ antwoordt hij, en er gaat een zucht van verlichting door de stal. ‘Maar wel jonge dieren,’ voegt hij daaraan toe, ‘ja, dat wel.’ Het vlees wordt door een gehaktmolen gedraaid, en dan krijgen de vrouwen les in hoe ze een condoom om moeten doen. O nee, dat lijkt maar zo. Het blijkt gewoon het elastische spul te zijn dat de worst bij elkaar moet houden. Het ziet er nogal suggestief uit en er moeten dubbelzinnige opmerkingen over zijn gemaakt, dat kan niet anders. Waarschijnlijk zijn die achtergebleven in de montagekamer.

Na de worst is het tijd voor het naspel: een hooivork in het hooi gooien. Een geweldige wedstrijd volgt. Er is hooi. Iemand gooit een hooivork. De hooivork prikt in het hooi. Iemand haalt de hooivork weer uit het hooi. Spectaculair.

Marc: hoax?

Op een klein strandje maakt Marc met zijn blonde brigade een… vlot? Tent? Waslijn? In elk geval is Marc nog steeds een beetje terughoudend. Hij kijkt het liefst de kat uit de boom, zegt hij. Je zou zeggen dat die kat er inmiddels allang uit is, maar goed. Misschien is hij extra zenuwachtig omdat Annekim er dit keer live bij is. Ze woont net als Marc in Zambia, maar ziet er toch behoorlijk pips uit. Is het een hoax? Dat ze gewoon uit Vriezenveen komt, maar net doet alsof ze bij Marc om de hoek woont? Bij de speeddate skypen, om de spanning op te voeren, en dan nu opeens wel komen opdagen. Dan speel je het spel wel heel tactisch en uitgekookt. Als dit de norm wordt, zal Boer Zoekt Vrouw nooit meer hetzelfde zijn.

Nadat ze de constructie, wat het ook moge zijn, te water hebben gelaten, krijgen ze als beloning een schaal borrelhapjes. Borrel-insecten-hapjes. Marc: ‘Ga ik echt niet eten hoor.’ Topfavoriet Anke krijgt er kippenvel van, maar als ze eenmaal een hapje neemt, valt het reuze mee. En dan worden we er opeens aan herinnerd dat het programma ook nog een presentatrice heeft: Yvon Jaspers verschijnt ten tonele.

Wie gaan er mee naar het buitenland?

Yvon heeft voor elke boer drie knopen bij zich die doorgehakt moeten worden. Welke dames mogen komen logeren? Herman neemt Anne, Fleur en Pia mee. Olke gaat voor Alberdien, Sandra en Harriët. David neemt sowieso Jorien en Mara mee, maar die derde… Nou, vooruit, Susanne dan maar. Ook Riks zit met een gedeelde derde plaats. Hij kiest uiteindelijk voor Eline, Marit en Claudia. Anke kan haar little black dress uit de kast halen, want zij krijgt een ticket naar Zambia. Net als Irene en, hoe kan het ook anders, Annekim.

What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
About The Author
R.M. van Dobben
Schrijft wat hij kijkt. Recenseert films, series en Boer Bakt Mol.
1 Comments

Leave a Response