Now Reading
Boer Zoekt Vrouw 2017, aflevering 2: De speeddate
2

Boer Zoekt Vrouw 2017, aflevering 2: De speeddate

by R.M. van Dobbenfebruari 20, 2017

In rap tempo paraderen er in totaal vijftig paarlustige merries voorbij, waarvan de boeren de helft weer terug naar de stal moeten sturen. En dat op basis van slechts vijf minuten quality time.

Olke, David, Marc, Herman en Riks krijgen eindelijk hun tien uitgekozen briefschrijfsters te zien. In levende lijve komen ze één voor één langs. Als Yvon Jaspers op het belletje drukt mag er gepraat, gesnuffeld en gezoend worden. Vijf minuten later gaat het belletje weer en als perfect afgerichte Pavlov-proefpersonen stoppen ze onmiddellijk met waar ze mee bezig waren.

Marc: de humortest

Laten we beginnen met de koning van Boer Zoekt Vrouw 2017. Marc heeft zoveel brieven gekregen dat hij tot zijn dood iedere week een nieuwe vrouw kan invliegen. (Voor het geval de KRO•NCRV meeleest: dit format heb ik gepatenteerd, dus als volgend jaar toevallig Vrouw Vliegt Boer op televisie verschijnt, ontvangen jullie ook een mooie brief. Van mijn advocaat.)

Marc heeft een vragenlijst opgesteld, om zijn dates te onderwerpen aan een humortest. Degene die niet leuk reageert op de vraag ‘Wat doen dagjesmensen als ze hun dag niet hebben?’ valt meteen af. Gelukkig wordt Marc zo afgeleid door het vrouwelijk schoon dat hij zijn lijstje vergeet. Irene heeft in Irak gewoond, Ilse is met projecten bezig in Indonesië, Marjolein is van Marokko naar Zuid-Afrika gereisd, en dit weten we allemaal omdat Marc alleen geïnteresseerd is in het werk van de dames.

Anke is voorlopig de topfavoriet om Marc te winnen. Ik bedoel: om echte liefde te vinden. Als iedereen klaar is met de speeddate, krijgt ze concurrentie uit onverwachte hoek: Annekim ontmoet Marc via Skype, want zij woont in Zambia. Annekim; twee vrouwen dus voor de prijs van één! Anke kan wel inpakken.

David: tombola van paardenmeisjes

Een psycholoog mag me toch eens uitleggen waarom David, die varkens houdt, zoveel brieven krijgt van paardenmeisjes. Oké, dat is niet helemaal fair, want Angelique is een ponymeisje. De briefschrijfsters hadden verwacht dat David groter zou zijn, en dat is voor sommigen reden om hardop na te denken of ze misschien toch niet alsnog moeten switchen naar Marc. Gelukkig heeft David mooie ogen. En de meisjes hebben mooie ogen. Het is één groot mooie ogen festival.

Bij Denise begint David met een halve liter bier (die moet uiteraard ook binnen vijf minuten op; proost!) Bij Jorien komt hij erachter dat ze allebei iets met cijfers hebben. David telt bijvoorbeeld alle kentekens op die hij tegenkomt. Altijd handig als je door Boer Zoekt Vrouw een bekende Nederlander wordt, gevraagd wordt voor Wie is de Mol en een opdracht krijgt waarbij je kentekens moet optellen.

Bij Mara zien we de klik bijna fysiek ontstaan. Ze gaat als een Xenia Onatopp recht op haar doel af, en haar enthousiasme is aanstekelijk.

Olke: paarse verf

Zul je altijd zien: ga je de man van je dromen ontmoeten en dan gooi je vlak voordat je weggaat per ongeluk een emmer paarse verf over je hoofd. Iedereen ziet het, maar Olke blijft een Friese gentleman en doet net of zijn neus bloedt. Dat is echte liefde.

Vergeleken met zijn dates, valt pas op wat een beer van een vent Olke eigenlijk is. De Texaanse Hulk. Olke Schwarzenegger. Of zoals Alberdien nuchter opmerkt: ‘Een mooie grote man’. Maar in dat imposante lichaam klopt een gevoelig hartje. De grootste aantrekkingskracht voelt hij bij Harriët, de vrouw van De Brief. Zij wist hem vorige week al op papier tot tranen te roeren en raakt ook nu een snaar.

Riks: dat is de Riks die de Riks moet zijn die hij is

Claudia vraagt aan Riks wat hij doet om te ontspannen. Riks: ‘Dan schakel ik de trekker nog een keer over.’ Het is duidelijk: altijd is Riks aan het werk, midden in de week, maar zondags niet. Zondags gaat hij naar de kerk. Dat hij dat binnenkort met Wieke zal doen, lijkt me sterk, want zij heeft het niet zo op koeien melken. Ook Kim pakt liever een hamer dan een uier beet, en dreunt nog even à la Weird Al Yankovic een lijst op met alle gereedschappen die ze kent.

De echte klik is er met Marit, die nachtenlang videomateriaal van Riks heeft bestudeerd om zijn accent te ontcijferen. Catharina is helemaal idolaat van Riks (‘Dat is de Riks die de Riks moet zijn die hij is’), maar of dat wederzijds is moeten we nog even afwachten. Ze heeft in elk geval een stem waarvan je haar recht overeind gaat staan. Gelukkig heeft kale Riks daar geen last van.

Herman: Doctor Love

Herman ontvangt zijn dates niet aan een tafel in de buitenlucht, maar in een All You Need Is Love-achtige caravan. Zou dus zomaar kunnen dat Robert ‘Dr. Love’ ten Brink hem vanonder de tafel influistert. Anne en Lieke hebben net als Herman nog nooit een relatie gehad, en vinden dat een voordeel, omdat ze dan samen ‘bij nul’ beginnen. De dates zijn stuk voor stuk verlegen, fragiele meisjes, die in complete adoratie Herman, hun ridder in de witte caravan, aanstaren.

Anne is degene van de modellenfoto. Herman probeert haar een compliment te geven, maar in zijn hoofd klonk het waarschijnlijk liever dan hoe het zijn mond uitkomt. Anne en haar foto, het zijn ‘twee aparte gezichten,’ zegt hij. Dankjewel, Herman. Lieke is zelfs nog nooit verliefd geweest en barst bijna in huilen uit naast Yvon. Toch verloopt haar speeddate verrassend genoeg soepeltjes. Maar de absolute winnaar is Fleur, die ook al de leukste brief schreef. Herman: ‘Ik straal ervan. Zij is echt heel leuk.’

De dagdate

De boeren kiezen uiteindelijk vijf vrouwen uit die doorgaan naar de ‘dagdate’. Bij Marc zitten zoals verwacht Anke en Annekim erbij. Catharina en Marit worden door Riks gekozen, Jorien en Mara door David, Olke neemt Alberdien en Harriët mee, en Herman kiest onder anderen voor Anne, Lieke en Fleur.

Het was een behoorlijke hapsnap aflevering. Snel gemonteerd, quoteje hier, quoteje daar. Volgende week is er meer tijd voor echte gesprekken. Tot zover de aflevering die de aflevering moest zijn die hij was.

What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
About The Author
R.M. van Dobben
Schrijft wat hij kijkt. Recenseert films, series en Boer Bakt Mol.

Leave a Response