Now Reading
Wie is de Mol 2017, aflevering 2: ‘Meegaand’
2

Wie is de Mol 2017, aflevering 2: ‘Meegaand’

by Nicky Bakkerjanuari 16, 2017

Wat een aflevering! Fantastisch en ook verwarrend voor ons als molloten. Weer een gespleten groep, hele toffe opdrachten en een executie.

Opdracht 1: De Papierfabriek

De eerste opdracht speelt zich af op een mooie verlaten plek die echt helemaal mol-waardig is. De opdracht wordt door Art uitgelegd: er kan €3500,- verdiend worden en er wordt nog even bij verteld dat er eigenlijk niks mis kan gaan.

Ze beginnen in groepjes van twee en een groepje van drie. Yvonne, Thomas en Imanuelle / Jochem en Roos / Diederik en Jeroen. Jochem en Roos vinden de eerste opdracht, er moet een code worden ingevoerd. Roos loopt via een gele lijn op de vloer naar een laptop en Jochem leest door een portofoon de code duidelijk aan haar voor.

Terwijl Jochem zich netjes aan de etherdiscipline houdt, vinden Diederik en Jeroen de tweede opdracht. Jeroen vertelt nog even (misschien verdacht?) dat hij de porto uitdoet. “Pluk de woorden die voorbij komen van de waslijn, als er gestart is, kan hij niet gestopt worden”. En dan volgen ze net als Roos een gele lijn over de vloer. Ze vinden een ruimte vol met gespannen lijnen met daaraan papiertjes met woorden. Diederik leest voor en Jeroen gaat de was binnenhalen.

Jochem krijgt tijdens het voorlezen ineens geen respons meer en besluit te gaan kijken wat Roos uitspookt. Hij vindt een verlaten laptop met een voor een kwart ingevulde code, daarnaast haar porto. In plaats van dat hij de code even afmaakt om geld te verdienen, gaat hij verder naar iets anders. Dit vind ik verdacht!!

Sanne en Sigrid moeten bij hun opdracht een tekst overtikken op een mooie vintage tikdoos en daarbij ook een raadsel oplossen over kipnuggets. Als ik hen was had ik direct breakie breakie Diederik geroepen… Maar ze laten het raadsel een beetje gaan en richten zich op het overtikken van een blaadje.

Er wordt weer teruggeschakeld naar Diederik die de woorden aan het oplezen is voor Jeroen. Ondertussen komt het groepje van drie ook aan bij die opdracht en vinden de ruimte met waslijnen en papieren, zonder Jeroen. Zijn porto ligt op de grond… Ook hij is dus verdwenen.

Diederik zegt dat hij geld wil verdienen, dus haalt zelf de juiste blaadjes wel binnen. Ik verdenk hem redelijk, dus weet niet of hij oprecht is, maar het was wel een kandidaatse actie. Yvonne, Thomas en Imanuelle zijn compleet in de war en gaan op zoek naar een nieuwe opdracht.

Sanne typt steeds fout ondanks haar typediploma en Jochem heeft inmiddels een nieuwe opdracht gevonden. Hij moet een zo duur mogelijk scherm bouwen met pallets en een heftruck, Yvonne komt hem helpen. Deze opdracht lukt goed; er gebeurt wat mij betreft niks verdachts.

Thomas en Imanuelle komen ondertussen in een ruimte waar ze €500,- moeten vinden. Dit lukt blijkbaar niet want Art vertelt na de opdracht dat alleen Jochem en Yvonne geld hebben binnengehaald met de pallets. Ook komen de kandidaten er hier achter dat ook Diederik verdwenen is.

Opdracht 2: Horror Kermis

Na wat speculatie over waar de verdwenen kandidaten kunnen zijn, gaat de tweede opdracht van start.

Als in een aflevering van American Horror Story staat er in de donkerte een verlaten kermis waarvan alleen de attracties verlicht zijn. Wat het helemaal creepy maakt, is dat ze ook allemaal aan staan met geen mens te bekennen!

Imanuelle heeft er gruwelijk veel zin in en komt in deze opdracht helemaal tot leven. Art vertelt dat ze allemaal een kans krijgen om een ritje te maken in een attractie, per attractie is geld te verdienen. Maar er zijn snipers die de attracties beschermen, dus de kandidaten krijgen laserguns om zich tegen hen te verdedigen.

Jochem gaat als eerste op verkenning. Hij houdt de groep niet erg goed op de hoogte en lijkt ineens verdwenen te zijn. Dan komt voor mij hét shot van de aflevering, Jochem met z’n blije hoofd voorin in de achtbaan. WHIEH!! Het eerste ritje is gemaakt. Helaas wordt hij afgeschoten op weg naar het veilige punt, of het voor hem helaas was dat weet ik zo net nog niet.

Daarna gaat Sanne, die een hekel heeft aan kermissen en ‘orgaanverwisselende’ attracties. Toch gaat ze in een mega eng ronddraaiding, echt respect! Ze komt veilig aan en het eerste geld is binnen.

Next up is Imanuelle, ze waant zich helemaal in een oorlogsgebied en lijkt niet bereid om zich over te geven. Ze schiet, verstopt zich achter prullenbakken en lacht zich een weg naar een attractie. Lekker onderuit gezakt bekijkt ze vanuit de ronddraaiende gruwel waar de snipers zich bevinden. Onder het genot van hilarische voice-over soundeffects door Imanuelle zelf, gaat ze weer op weg om het geld veilig te stellen en dit lukt!

Ook Thomas weet veilig binnen te komen met geld. Sigrid wordt ondanks haar rust, sterretjes en miertjes, na het ritje in een grote centrifuge, neergelaserd. Yvonne wordt al afgeschoten voordat ze überhaupt goed op weg is. Daarmee is de opdracht afgelopen. De pot staat nu op €4200,-.

NB: Helaas heeft niemand de grijpmachine met daarin heel veel jokers, een zwarte en een groene vrijstelling gezien die aan het begin in beeld kwam.

Nog steeds weten de kandidaten niks over de ontvoerden, maar Jochem denkt dat zij de snipers waren op de kermis.

Opdracht 3: Zes kleine bevertjes

De groep besluit om de drie vermisten niks te vertellen over de kermisopdracht om zo een voorsprong voor zichzelf te creëren.

Opdracht 3 speelt zich af in een typisch Amerikaans gerechtsgebouw. De kandidaten nemen plaats als jury en Art komt vertellen dat de drie anderen hun verhaal komen vertellen van wat er de afgelopen 24 uur gebeurd is.

Er zal er één liegen en twee zullen de waarheid vertellen. Als de groep de leugenaar vindt dan komt er geld in de pot; als ze dit niet doen dan krijgt de leugenaar een vrijstelling.

Jeroen is als eerste aan de beurt, hij vertelt over een avond waarin hij als Elvis moest optreden voor publiek. Hij moest een outfit kopen, een setlist maken en oefenen. Het optreden was zeer geslaagd en iedereen was lyrisch enthousiast.

Dan komt Roos. Ze vertelt dat ze naar Las Vegas gevlogen is en daar met niet één maar met twee Elvis-imitators op de foto is geweest. Ook heeft ze gegokt en een gigaroze cocktail gedronken voordat ze het vliegtuig weer terug naar Portland nam.

Als laatste is Diederik aan de beurt, hij schetst een levendig beeld dat (bijna) heel de jury in vervoering brengt. Hij is naar Volcano Lake National Park geweest, waar landrovers stonden die ze naar een meer brachten (hij spreekt in meervoud). Daar gingen ze met kajaks stroomafwaarts en daar vonden ze een mannetje, vrouwtje en zes van de meest schattige kleine bevertjes. Ik heb het even samengevat om een lang verhaal kort te maken, want er zaten kneiterveel details in het verhaal. Ook zit hij even aan z’n neus/gezicht… wat betekende dat ook alweer? Oh ja… liegebeest!!

De jury moet nu bepalen wie er heeft gelogen. Sanne denkt dat Jeroen heeft gelogen. Yvonne, Thomas en Sigrid denken dat Roos gelogen heeft en Jochem denkt dat Diederik de leugenaar is. Imanuelle stemt niet, want ze zijn met een oneven aantal.

We krijgen de uitslag van Art te horen, Diederik is de trotse leugenaar en heeft dus een vrijstelling verdiend. Grote kans dat er elke aflevering een mogelijkheid komt om er één te verdienen, aangezien dit al twee afleveringen achter elkaar zo is.

De executie is spannend, Yvonne moet helaas naar huis.

Mijn top 3:

In willekeurige volgorde:

1: Jochem, hij is erg bepalend en stuurt de groep veel

2: Imanuelle (zie spoilerhint à la kloosterhint van vorig seizoen van @ratzoektmol)

3: Diederik, omdat hij het goed zou kunnen 🙂

What's your reaction?
Eens
100%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Nicky Bakker
PLL speurder, Molloot en serie bingewatchster (of is dat geen woord?)
2 Comments

Leave a Response