Now Reading
Moltalk: gezellig samen Wie is de Mol kijken
2

Moltalk: gezellig samen Wie is de Mol kijken

by Natalie Hensenjanuari 17, 2017

Moltalk is het door Arjen Lubach bedachte live praatprogramma na de uitzending van Wie is de Mol, om na te praten over wat er in die aflevering gebeurde én om de kijker op dwaalsporen te zetten!

De presentatie van het programma is dit jaar in handen van Margriet van der Linden (Mol 2015) en Chris Zegers (kandidaat 2015). Een vriendin was winnaar van een prijsvraag en nam mij mee naar de Moltalk over aflevering 2!

Kandidaten WIDM 2017 kijken ook

Vanaf 19.30 uur werden we verwacht in VondelCS in het Vondelpark in Amsterdam. Het deel van het gebouw waar de opnames zouden zijn was sfeervol groen gekleurd. Zelf had ik ook een bijpassende zwartgroene outfit aangedaan.

VondelCS Vondelpark Amsterdam

Onze plekken waren toegewezen en we belandden op de tweede rij achter de plek waar de gasten van deze avond aan tafel zouden komen. We kregen twee consumptiemuntjes per persoon en dronken en keuvelden wat tot het tijd was voor de aflevering. Net voor de start haalde ik nog een rondje en wat zag ik bij de bar? Alle kandidaten van Wie is de Mol 2017 en presentator Art Rooijakkers! Zij keken de aflevering kennelijk met elkaar, nota bene náást de ruimte van Moltalk! Hier was mijn moment om een voorsprong in kennis op te bouwen op andere Molloten! Ik heb de kandidaten één voor één recht in de ogen gekeken en gevraagd: “Ben jij de Mol?”. Niemand gaf het toe, helaas. Oké, vooruit, dat durfde ik natuurlijk niet en deed ik alleen in gedachten.

Samen de aflevering kijken

We keken de aflevering vervolgens op grote televisies en iedereen kon het redelijk goed tot goed zien. Ook Margriet en Chris keken ingespannen mee, alhoewel de tekst voor Moltalk al op hun kaartjes stond. We moesten regelmatig hard lachen (Imanuelle op de kermis) en verbaasden ons hardop (Diederik (niet herkend) als leugenaar). Het was heel gezellig om met een groep fans Wie is de Mol te kijken! Tafelgasten Marlijn Weerdenburg (verliezer 2015) en Jan-Willem Roodbeen (kandidaat 2014) kwamen ook aan tafel de aflevering kijken; Cécile Narinx (kandidaat 2016) kwam er pas aan het einde bij zitten. Nog voor het einde van de aflevering werd nog even alle make-up van de sterren bijgewerkt. Na de reclame waren we live!

Moltalk = dwaalsporen aanleggen

Zoals gezegd hadden de presentatoren kaartjes met alle gespreksonderwerpen voor zich. Handig van de productie, die natuurlijk zo kan sturen waarover gesproken wordt, om zo iedereen op dwaalsporen te zetten: “Maar vond je die-en-die niet verdacht dan, kijk, hij deed dit!”. Ja, als je zo gaat kijken, is er natuurlijk heel veel verdacht gedrag. Ook kandidaten halen mollenstreken uit om verdacht te lijken. Misschien is het maar beter om Moltalk niet te kijken als je echt heel zuiver zelf wilt blijven nadenken.

Moltalk live

Na de afsluiting en een paar fanfoto’s was het tijd voor een drankje. Dat vonden de kandidaten ook, want die waren er nog steeds, met familie en bekenden. Wij stonden tussen de kandidaten in met ons eigen drankje en hoorden dat zijzelf alleen nog maar de eerste twee afleveringen hadden gezien. Er was taart met een Wie is de Mol-foto van Imanuelle, geen idee waarom en we kregen ook niet. Was het een aanwijzing? We besloten het er maar bij te laten en ons in de kou te wagen, mijmerend over wie nou toch de mol is dit jaar. We waren niet veel wijzer geworden deze avond.

What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Natalie Hensen
Bloggen is mijn favoriete werkwoord. Ik blog dan ook op meerdere magazines van Content Collective. Daarnaast help ik achter de schermen mee om Content Collective draaiende te houden. Online communicatie is mijn specialisme en daarin heb ik mijn bedrijf Webgrrl opgericht. Daarmee help ik ondernemers met het versterken van hun online identiteit. Ik doe dat met content, community’s en trainingen.
2 Comments

Leave a Response