Now Reading
Wie is de Mol 2017: de kandidaten
1

Wie is de Mol 2017: de kandidaten

by R.M. van Dobbennovember 8, 2016

Het is verkiezingsdag in Amerika, maar in Nederland hebben we belangrijker zaken te bespreken: de kandidaten van Wie is de Mol 2017.

Met Nederlandse toeristen over de hele wereld, allemaal gewapend met telefoons en fotocamera’s, is het vaak lastig om de kandidatenlijst van Wie is de Mol geheim te houden. Dit jaar was het verdacht stil. Dat zou best eens kunnen liggen aan het ‘Bekende Nederlander’-gehalte: waar moeten we deze tien mensen van kennen?

wieisdemol2017_sannejeroen

Sanne, Jeroen, Imanuelle, Thomas en Sigrid

Sanne Wallis de Vries (volledige naam: Sanneke Marjolijn Wallis de Vries) is cabaretière. Bekend van haar Beatrix-imitatie, theaterprogramma’s Sop, Zin, Stuk en Vier (onder andere), en kan een Rubik’s cube binnen een minuut oplossen. Onthoud: dit is Wie is de Mol, dus al deze informatie kan relevant zijn.

Jeroen Kijk in de Vegte (bijna onherkenbaar met baard) is presentator, stem-imitator, voiceover en radio-dj. Bekend van Radio 2, RTL Boulevard, Ruuddewild.nl, De Slimste Mens en Ranking the Stars.

Imanuelle Grives (volledig: Imanuelle Jacqueline Ruth Grives, initialen dus IJRG, of RIJG) is actrice. Bekend van Celblok H, Expeditie Poolcirkel en de films Carmen van het Noorden en Alleen maar nette mensen.

Thomas Cammaert is blijkbaar te bekend voor de Vlaamse versie van Wie is de Mol (kortweg De Mol geheten), want onze zuiderburen casten alleen OB’ers; Onbekende Belgen. Thomas is acteur en komt uit Antwerpen, maar speelt voornamelijk in Nederlandse producties. Bekend van films als Tiramisu, Publieke Werken, de serie Ramses en de musical Soldaat van Oranje.

Sigrid ten Napel is actrice, bekend van de series Overspel, Lijn 32, Penoza, de film Riphagen en de videoclip van ‘Hoe‘ van Nielson & Miss Montreal.

wieisdemol2017_jochemroos

Jochem, Roos, Vincent, Yvonne en Diederik

Jochem van Gelder (volledig: Joannes Willibrordus Adrianus van Gelder) is naast nationale kindervriend ook presentator en NEC-supporter. Hij heeft zich opgewerkt via allerlei talentenjachten (Stuif es in, Showmasters) tot NCRV-gezicht met programma’s als Willem Wever en Praatjesmakers. Momenteel bevindt hij zich in het afvoerputje van de televisie: Lachen om Home Video’s.

Roos Schlikker is columniste, ex-tafeldame van De Wereld Draait Door en heeft drie boeken op haar naam staan: Het eerste miljoen is het moeilijkst, Ik wens je het onmogelijke, en Van achter het behang tot over je oren.

Vincent Vianen is waarschijnlijk niet bekend bij televisiekijkers, maar des te meer bij YouTubers. Hij is danser, choreograaf en heeft tal van instructievideo’s op zijn kanaal.

Yvonne Coldeweijer is actrice, musicalster, tekenfilm-inspreekster, vlogger, zangeres en presentatrice (onder andere van Campinglife). Die kan alles, zo lijkt het. Een voordeel of juist een nadeel als Mol zijnde?

Diederik Jekel is het bekendst van zijn optredens bij De Wereld Draait Door. Als er iets uitgelegd moet worden over een natuurkundig verschijnsel, dan wordt hij gebeld. Hij is redacteur voor de VPRO-programma’s Noorderlicht en Labyrinth, en schreef mee aan de film Homies.

De locatie

Het officiële Twitteraccount van Wie is de Mol (of #widm) heeft niet alleen de kandidaten bekend gemaakt, maar geeft ook een korte impressie van de locatie. In een 7-seconden-durende slideshow zien we de Amerikaanse staat Oregon, de stad Portland, een waterval, een cowboy met een lasso en een luchtballon. De laatste twee beelden komen me bekend voor. Het afgelopen seizoen van de Vlaamse De Mol bevatte namelijk ook opdrachten met lasso’s en luchtballonnen. Toen ik zei dat de Nederlandse versie een voorbeeld kon nemen aan de Vlaamse, bedoelde ik niet dat er schaamteloos gekopieerd moest worden.

We gaan het zien. Voor de echte Molloten: de nieuwe leader staat alvast online. Het jachtseizoen is geopend!

wieisdemol2017_kandidaten

Wie is de Mol is terug op zaterdag 7 januari 2017 op NPO1 bij de AVROTROS om 20:30 uur.

About The Author
R.M. van Dobben
Schrijft wat hij kijkt. Recenseert films, series en Boer Bakt Mol.
1 Comments

Leave a Response