Now Reading
Wie is de Mol 2016, aflevering 5: ‘3 al weg, 7 over’
3

Wie is de Mol 2016, aflevering 5: ‘3 al weg, 7 over’

by Natalie Hensenfebruari 1, 2016

Portofoons zijn echt lastige dingen, blijkt wel weer in aflevering 5 van Wie is de Mol. De kandidaten gaan fietsen, bootje varen en communiceren zich gek! Maar levert het ook wat op?

Mijn Mol Ellie is eruit! Ik ben nog steeds aan het bijkomen van de schok … maar het was gelukkig alweer tijd voor een nieuwe aflevering. De titel: ‘3 al weg, 7 over’. Dit kan alleen maar over de kandidaten gaan, toch? Volgens Art is de openheid in de groep ingeruild voor mysteries. Art suggereert in zijn inleiding dat Marjolein misschien wel een spelletje speelt en de Mol is. Zet je ons op een dwaalspoor, Art?

Opdracht 1: fietsen door de palmbomen

De kandidaten starten de aflevering op Rincon Beach, één van de mooiste stranden van het eiland. De opdracht is een lastige quiz waarbij de kandidaten de antwoorden op de vragen bij elkaar moeten fietsen. Op de fietsroute hangen op palmbomen kaartjes met deze antwoorden. De kandidaten moeten ze met een portofoon doorgeven. Tja, zonder de etherdiscipline van Ellie is dat natuurlijk gedoemd te mislukken!

wieisdemol 2016 afl 5 opdracht1

Waar zijn toch die enveloppen?

Taeke mag als eerste door het parcours, maar ziet onderweg bijna geen enveloppen. Daarna volgen de andere kandidaten. Cécile durft niet door zand te fietsen (bijna al haar doodsangsten komen aan bod in dit programma!) dus die doet er eindeloos lang over. Cécile ziet een portofoon op het pad liggen. Wie had die achtergelaten? Marjolein zegt dat haar portofoon is verdwenen. Verdwenen?! Envelop 1 t/m 6 heeft de groep compleet gemist. Vragen 1 t/m 6 kunnen ze dus niet beantwoorden. Marjolein doet nog wel “haar best” met vraag 5, want ze ziet boom nummer 5 (??), maar geen envelop. Annemieke: “Het was een totale blamage”. Ja, dat kun je wel zeggen. Klaas vindt envelop 7, dus dat is het eerste goede antwoord. Tim vindt envelop 8 en 9 en dus de goede antwoorden op de betreffende vragen. Vraag 9 komt overigens nog nét op tijd binnen bij Taeke. Vraag 10, 11 en 12 blijken onvindbaar. Drie goede antwoorden binnen de tijd betekent 600 euro in de pot. Iedereen geeft aan dat ze de enveloppen niet hebben zien hangen. Heeft de Mol ze soms verstopt?

Rop bekent Annemieke dat hij haar heeft ingevuld als Mol. Hij wil hun bondje weer aanmaken en dat vindt Annemieke prima.

Opdracht 2: symbolen zoeken op de boot

De volgende opdracht mogen de kandidaten in Los Haitises doen. Met boten moeten de kandidaten op zoek naar de negen symbolen van de Taïno-Indianen, de oorspronkelijke inwoners van het eiland. Art geeft de kandidaten een paar minuten om de symbolen goed te bestuderen.

wieisdemol 2016 afl 5 opdracht 2

Ze gaan op pad in drie boten en mét portofoons; eentje met Cécile en Klaas; eentje met Annemieke, Marjolein en Rop; eentje met Tim en Taeke. We zien dat Taeke probeert contact te krijgen met Annemieke. Ze reageert daar niet op. Vreemd! De symbolen blijken aan oranje boeien vast te zitten. Annemieke, Marjolein en Rop hebben naar eigen zeggen “de hele tijd pech, of de verkeerde”. Cécile en Klaas verzamelen maar liefst vijf blokjes. Tim en Taeke hebben er drie. Annemieke, Marjolein en Rop hebben er geen één. De symbolen gaan in een letterbak. Ze puzzelen even en draaien vervolgens de blokjes om. Ze krijgen een aanwijzing voor het vervolg van de opdracht. De kandidaten varen naar de plek waar ze volgens de aanwijzing naar toe moeten. Het blijkt een prachtige rots waar ze onder komen en een kist met slot vinden. De cijfercode 1-1-3 blijkt de juiste combinatie te zijn. 1000 euro in de pot! Waar heeft de Mol een steekje laten vallen?

Cécile heeft een zwarte, lederen portefeuille geregeld voor het potgeld. Ze neemt haar taak als penningmeester serieus en strijkt het geld plat!

wieisdemol 2016 afl 5 strijken

Opdracht 3: “Taal is zeg maar best wel mijn ding”

De kandidaten treffen Art op dag 10 op de zogeheten ‘Brug naar nergens’ in Samana. Aan het begin en einde van de brug is een verhaal te vinden. De verhalen moeten van plek wisselen, maar je mag alleen met degene voor en achter je communiceren. Ze krijgen twintig minuten de tijd. Annemieke “Taal is zeg maar best wel mijn ding”, start aan de ene kant met de opdracht. Cécile staat aan de andere kant en geeft haar zin als eerste aan Taeke. Annemieke brieft Rop als eerste. Gezien de achtergrond van veel van de kandidaten zou deze opdracht wel moeten lukken! Maar het blijkt best lastig om een zin over te brengen en ook een nieuwe zin te krijgen die je weer moet doorgeven. Er sluipen dus wel foutjes in, uiteraard. Annemieke verzint op het einde zelfs een compleet nieuwe zin. Uiteindelijk blijkt maar één zin helemaal goed, een zin van Cécile. Er komt dus geen geld in de pot.

wieisdemol 2016 afl 5 opdracht 3

De test en executie

Wat de kandidaten tijdens de test vertellen, werkt altijd zeer verwarrend. Iedereen heeft blijkbaar andere hoofdverdachten en ziet andere zaken als verdacht. Klaas mag als eerste en krijgt een groen scherm. Annemieke volgt en ook haar scherm is groen. Cécile en Rop krijgen ook een groen scherm. De spanning bij de rest stijgt, nog drie kandidaten over. En dan … dan krijgt Marjolein het rode scherm te zien en mag ze naar huis. Jammer dat ze haar joker niet heeft ingezet, wie weet had haar dat nog gered.

wieisdemol 2016 afl 5 executie

Verdenking Top 3

Ik moest vorige week, met het vertrek van Ellie, een nieuwe top 3 maken. Die is nog in stand na het vertrek van Marjolein en het zien van deze aflevering.

  1. Rop: de joker, maar vertoont veel onopvallend verdacht gedrag. Altijd lachen, maar misschien is het het masker van de Mol?
  2. Annemieke: vergeet regelmatig dat ze met een spel bezig is, omdat ze zo van de omgeving geniet. Wordt de spanning haar als Mol soms te veel?
  3. Klaas: deed het vandaag goed, maar vertoont wisselvallig gedrag in opdrachten. Lijkt fanatiek, maar uiteindelijk komt er meestal niet veel uit. Typisch werk van de Mol?
What's your reaction?
Eens
100%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Natalie Hensen
Bloggen is mijn favoriete werkwoord. Ik blog dan ook op meerdere magazines van Content Collective. Daarnaast help ik achter de schermen mee om Content Collective draaiende te houden. Online communicatie is mijn specialisme en daarin heb ik mijn bedrijf Webgrrl opgericht. Daarmee help ik ondernemers met het versterken van hun online identiteit. Ik doe dat met content, community’s en trainingen.
3 Comments

Leave a Response