Now Reading
Wie is de mol 2016, aflevering 9: ‘Fotofinish’
1

Wie is de mol 2016, aflevering 9: ‘Fotofinish’

by Nicky Bakkerfebruari 29, 2016

De laatste aflevering voor de ontknoping, in deze finale-aflevering spelen de laatste drie overgebleven kandidaten nog twee opdrachten voor ze de grote test moeten maken.

Opdracht 1: Foto’s reconstrueren

In deze opdracht moeten de kandidaten foto’s reconstrueren die gemaakt zijn in het dorpje La Romana. Het zijn in totaal vijf foto’s met alledaagse taferelen. De kandidaten gaan direct van start en gaan als een speer. Tim maakt de foto’s en let op de details. Klaas zegt in zijn biecht dit erg verdacht te vinden. Een merkwaardige opmerking van Klaas: de opdracht is de foto’s zo goed mogelijk na te maken en oog voor detail is dus juist vereist als de kandidaten geld willen verdienen.

Van de vijf foto’s die worden meegegeven worden er vier nagemaakt, waarvan er uiteindelijk drie worden goedgekeurd. Resultaat: 3 x € 200 = € 600. Met nog maar drie kandidaten over is het lastig mollen en dit lijkt ook niet te gebeuren. Met zo’n laag geldbedrag is dit ook niet echt nodig.

opdracht 1 afl 9

Opdracht 2: Resort zonder toeristen

In deze tweede en tevens laatste opdracht moeten ze een route afleggen door een resort dat stikt van de toeristen. Klaas krijgt een camera op zijn buik als een soort omgekeerde Teletubbie, maar mag geen toeristen in beeld brengen. Tim en Annemieke moeten hierbij helpen door Klaas te begeleiden en de omgeving goed in de gaten te houden. Eindpunt van de route is Art en onderweg is geld te vinden. Wanneer er minimaal twee biljetten van zowel Klaas als Tim als Annemieke worden gevonden dan verdubbelt Art het opgehaalde geldbedrag.

Wat mij verbaast is dat ze niet gewoon in een treintje gaan lopen waarbij de camera gericht wordt op de rug van Tim of Annemieke. Of dat hij de grond filmt door de hele route gebukt te lopen (wat hij overigens helemaal aan het einde wel even doet). Is er buiten beeld verteld dat dit niet mag? Het was in ieder geval leuk om te zien op deze manier. Ze verdienen slechts € 50 voor de pot, maar ze hebben wel lol gehad.

Ik vond deze finale-opdracht persoonlijk een beetje teleurstellend, een opdracht zoals met alle kaarsjes op het meer in het seizoen van mol Susan Visser was toch een stuk spectaculairder geweest.

resort-opdracht

Eindtest:

Bij deze laatste test moeten ze niet twintig maar veertig vragen over de mol beantwoorden, waarbij de vragen niet alleen over deze aflevering gaan maar over alle afleveringen. Annemieke en Tim zitten beiden op molletje Klaas. Klaas zegt zelf dat hij Tim verdenkt, hij kan moeilijk zeggen dat ook hij zichzelf verdenkt.

Mijn voorspelling:

Annemieke wint. Dit kan net zo goed Tim zijn natuurlijk, maar omdat Annemieke nog de enige vrouw is in het spel ga ik voor Annemieke als winnaar.

Tim verliest. Tim zou een leuke mol zijn en ik hoop nog steeds dat alle hints die gevonden zijn op een andere manier uitgelegd kunnen worden en dat Klaas gewoon een kandidaat was. Helaas lijkt mij dit zeer onwaarschijnlijk, dus zet ik Tim bij de verliezer.

Klaas is de mol. De kloosterhint die gevonden werd in aflevering 2 heeft ervoor gezorgd dat ik dit seizoen WIDM anders heb ervaren dan voorgaande seizoenen. De hint naar Klaas was zo duidelijk dat ik niet meer echt de moeite heb genomen om door te speuren. Een fantastisch einde voor mij zou zijn als blijkt dat die hint puur toeval was en dat toch één van de anderen de mol is. Maar ik vrees dat dit niet gaat gebeuren.

Zaterdag 5 maart zullen we het allemaal zeker weten, live om 20.30 uur op NPO 1 uitgezonden vanuit Vondel CS. Ik heb er ondanks alles erg veel zin in en hoop dat we teruggebracht worden naar de briefing setting van aflevering 1, maar dan met de camera op het gezicht van de mol gericht. Gevolgd door heel veel mooie, duidelijke, riskante molacties.

Zal de best voorbereide mol aller tijden zich gaan bewijzen? Ik ben al begonnen met duimen!

What's your reaction?
Eens
100%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Nicky Bakker
PLL speurder, Molloot en serie bingewatchster (of is dat geen woord?)
1 Comments

Leave a Response