Now Reading
Wie is de Mol 2016 aflevering 6: “Misplaatst”
3

Wie is de Mol 2016 aflevering 6: “Misplaatst”

by Nicky Bakkerfebruari 8, 2016

De groep is al flink uitgedund en we komen dichterbij de ontknoping, 5 kandidaten en 1 mol! Hieronder een omschrijving van aflevering 6. Ik ben er al uit en jij?

Opdracht 1: Zoek geen verschillen

Wat een moeilijke opdracht! De kandidaten moeten op een toneel met tussenschot aan weerszijden een identieke eetkamer bouwen met geheel witgeschilderde decorstukken, en dat binnen 30 minuten!

Groep 1: Annemieke, Tim, Klaas / Groep 2: Rop, Cécile, Taeke.

Wat meteen opvalt is dat de groep van Annemieke de leiding neemt en zo goed als bepaalt waar alles komt te staan. Gelukkig vindt de andere groep dat prima en blijft de communicatie rustig en duidelijk. Er wordt door Klaas gemeten met inches in plaats van centimeters, waardoor er even verwarring is over de positie van de tafel. Maar Taeke heeft dit door en ze besluiten door te gaan in inches. Dit maakt Klaas verdacht(er) en Taeke handelt echt als kandidaat. Ook geeft Klaas nog even een tikkie tegen de eettafel om hem iets te verschuiven. Met de boeken in de kast is Klaas wederom lekker aan het mollen, Cécile zegt “Eerst de dikke boeken en dan de dunne”. Klaas herhaalt, “Oke we beginnen met de dunne hoor ik!”. Strike 3 voor Klaas …

Klik hier voor een link naar het filmpje van het expres stoten tegen de tafel door Klaas.

Tim vindt twee jokers die net als de rest van de rekwisieten wit gespoten zijn en denkt: “Die zijn van mij!”. Hij roept naar zijn maatje Taeke dat hij ze moet zoeken en in zijn zak moet steken. Annemieke denkt dat dat ervoor zorgt dat de opdracht niet zal slagen, maar zodra de klok gestopt is blijkt dat er wel meer verkeerd staat. De opdracht is dus niet geslaagd en er komt geen geld in de pot. De jokers zijn allemaal gevonden, Tim heeft er 2, Taeke heeft er 1 en Rop heeft er ook 1.

Tim vindt jokers

Opdracht 2: Uit de hoogte / Down to earth

De groep wordt weer in tweeën gesplitst. Annemieke, Cécile en Tim zitten in team “Uit de hoogte” en Taeke, Klaas en Rop zijn “Down to earth”.

Groep 1 krijgt een lijst met Spaanse woorden die vertaald moeten worden naar het Nederlands en daarbij krijgen ze een woordenboek Nederlands/Spaans.

Groep 2 krijgt een lijst met Nederlandse woorden die naar het Spaans vertaald moeten worden en daarbij een Spaans/Nederlands woordenboek. Beide groepen krijgen 1 telefoon.

Ze moeten aan het einde van de rit per groepje 5 woorden, die door Art worden uitgezocht, goed vertalen en kunnen €100,- per goed antwoord verdienen.

De opdracht vindt plaats in een kabelbaan, groep 1 gaat naar boven en groep 2 naar beneden. De duur van de rit bepaalt de duur van de opdracht.

Bondgenoten Taeke en Tim pakken de telefoon en gaan met elkaar communiceren, dit gaat vrij traag en niet foutloos. Rop ergert zich er duidelijk aan en neemt het gesprek over nadat Taeke meerdere keren hetzelfde woord moet spellen voor Tim die het steeds verkeerd blijft nazeggen. Klaas en Cécile gaan bladeren in de woordenboeken en Annemieke en Rop worden uitgekozen om de woorden te onthouden voor de overhoring die aan het einde plaats zal vinden.

Annemieke zegt hier dat ze geen Spaans spreekt maar wel Papiaments en dat dat er erg op lijkt en zo dus een aantal woorden wel kan herleiden. Maar ze kon toch juist goed Spaans spreken (zie aflevering 1)… Verdacht? Ik denk zelf van niet, ze deed het erg goed in deze opdracht. Ze had 3 antwoorden van de 5 goed en Rop had er slechts 1 goed. Hieronder de woorden die in de overhoring zaten:

Rop: badulaque : oelewapper FOUT

Annemieke: bluffer : fanfarrón GOED

Rop: tácitamente : onvoorwaardelijk FOUT

Annemieke: sleutel : clave GOED

Rop: piadoso : vroom FOUT

Annemieke: zus : hermana GOED

Rop: Mentiroso : leugenaar FOUT

Annemieke: vluchtig : volátil FOUT

Rop: conquistar : veroveren GOED

Annemieke: fooi : propina FOUT

In de biecht na deze opdracht spreekt Tim moeiteloos alle woorden uit en zegt dat als hij daar had gestaan hij alles goed zou hebben gehad.

Kabelbaan

Wisseling van penningmeesteres

In de bus oppert Tim om te wisselen van penningmeester en hier stemt de groep mee in, even een beetje actie vinden ze. Cécile vertelt dat ze na veel gepuzzel de oplossing heeft gevonden van de achterkantjes van het geld en dat ze dus weet wie de mol is. Klaas verstard (of is dat mijn tunnelvisie) en Tim weet niet waar hij het zoeken moet en wordt er wat hyper van. In de biecht zegt Tim: “Ik geloofde haar, wel dom want we hebben 6 euro 50 in de pot. Gaat nooit lukken met dit bedrag, maar ze had me wel, eerlijk is eerlijk.”

Er worden lootjes in de pet van Taeke gegooid en Annemieke komt eruit als nieuwe penningmeesteres.

Opdracht 3: Op zoek naar jezelf

In deze opdracht moeten de kandidaten op zoek naar kartonversies van zichzelf en de afvallers. Deze staan verspreid over de stad Santiago en moeten gevonden worden door 2 teams in rode auto’s. Ze krijgen per team een telefoon mee en een kaart waarop 9 locaties staan aangegeven, daar vinden ze de levensgrote versies van zichzelf. Op de achterkanten van de poppen zitten enveloppen geplakt met woorden erin. De 9 woorden vormen samen een zin en die zin wijst ze naar de 10e locatie en dus de 10e pop. Als ze alle poppen verzameld hebben, moeten ze deze in de juiste volgorde naast elkaar zetten zoals ze op de allereerste groepsfoto stonden.

Groep 1: Klaas, Tim en Taeke / Groep 2: Annemieke, Cécile en Rop

Groep 1 krijgt de uitleg van Art en moet dit uitleggen aan groep 2. Dit gaat helemaal goed, ze vinden pop na pop en de daarbij horende woorden. Er is mij niet veel verdachts opgevallen het ging gesmeerd. Opvallend vond ik dat de pop van Klaas het woord KANDIDAAT droeg en de aflevering is getiteld Misplaatst. Wie weet wordt daar dit woord mee bedoeld?

De auto van het team van Annemieke had wat kuren en kwam aan het einde niet goed meer vooruit, maar ze waren toch op tijd bij het eindpunt. Alles ging goed, totdat ze iedereen in de juiste volgorde gingen zetten. Dit was flink fout en meedogenloos als Art is dit seizoen, kregen ze ondanks alles dat wel goed ging helemaal niks voor in de pot.

Ze geven elkaar een beetje de schuld, Cécile beschuldigt Tim openlijk en hij beaamt dit. Rop vindt dat het aan Klaas lag. Als kijker zeg ik, er klopte niks van het rijtje dus er is niet 1 schuldige aan te wijzen.

groepsfoto opdracht 3

“To bond” of niet “To bond”

Tim en Taeke hebben een bondje, Rop en Annemieke hebben een bondje maar Cécile en Klaas zijn alleen. Ze zitten nu bij elkaar op de kamer en dus is er een welbekend “To bond” of niet “To bond” gesprek. Klaas ziet een bondje wel zitten, maar Cécile moet er niks van weten. Ze heeft Klaas niet nodig … “Moge de beste overblijven” zegt ze.

Test en executie

Verdenkingen tijdens de test:

Cécile: Geen jokers, zegt te gaan spreiden, ze verdenkt Klaas en ?

Klaas: Geen jokers, verdenkt Tim en Annemieke

Taeke: Onduidelijk of hij zijn joker inzet, verdenkt Rop

Annemieke: Geen jokers, verdenkt Tim en Klaas

Tim: Zet geen jokers in, verdenkt Klaas of Cécile (want hij kiest voor het antwoord woorden opzoeken in het woordenboek)

Rop: Zet 1 joker in, verdenkt Klaas en Tim

Bij de executie krijgt Cécile een rood scherm en moet vertrekken.

Verdenking top 3:

  1. Klaas
  2. Klaas
  3. Klaas; ik zit diep in de Klaastunnel en ben bang dat ik er niet uitkom tot er in de finale wellicht een andere mol blijkt te zijn.
What's your reaction?
Eens
100%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Nicky Bakker
PLL speurder, Molloot en serie bingewatchster (of is dat geen woord?)
3 Comments

Leave a Response