Now Reading
Wie is de Mol 2016, aflevering 3: ‘Wie schrijft die blijft’
1

Wie is de Mol 2016, aflevering 3: ‘Wie schrijft die blijft’

by Nicky Bakkerjanuari 18, 2016

De kandidaten (en de mol) zijn nog steeds op de Dominicaanse Republiek, er zijn ook nog steeds genoeg verdachten. Dus hier volgt een samenvatting van deze aflevering, als afsluiting geef ik mijn top 3 van verdachten.

Opdracht 1: Geld Matchen

In de eerste opdracht van deze aflevering moeten de kandidaten geldbiljetten compleet zien te maken. Ze zijn verdeeld in 3 groepjes van 2 en 1 groepje van 3 en krijgen per persoon een derde van een biljet in handen. De bedoeling is dat er zoveel mogelijk biljetten compleet gemaakt worden zodat dat bedrag in de pot komt. Er staan rondom het speelgebied paaltjes met daarop biljetten die ze kunnen ruilen.

Als ze er 1 pakken, moeten ze er ook 1 terughangen, dus teams van 2 kandidaten kunnen nooit alleen een heel biljet in handen krijgen en hebben dus altijd een lid van een ander team nodig die hen van ‘wisselgeld’ kan voorzien. Als hint wordt er gegeven dat 1 stuk van het biljet voor duizend euro ondergronds ligt (Ellie staat daarop met haar gezicht, wie weet is dit een hint).

De teams zijn: Klaas & Tim / Annemieke & Taeke / Rop & Ellie / Cecile, Marjolein & Remy

 • Opvallend bij deze opdracht vind ik Rop; hij krijgt van Remy te horen dat hij naar het ‘Duarte’ plein moet en zijn reactie is: ‘Oh! Dat plein waar we die opdracht hebben gedaan met die dansers’ … ‘Nee’, zegt Remy … ‘Hotel uit en rechts en dan ben je er’ … Rara waar gaan Rop en Ellie naartoe? Juist ja, naar het verkeerde plein. Dit ‘vergissinkje’ maakt Rop nog 2 keer subtiel en teamlid Ellie kiest ervoor om hem de leiding te geven en te observeren, aangezien ze neigt naar Rop als hoofdverdachte.
 • Het grootste groepje met Remy, Cécile & Marjolein blijft gedurende de opdracht op dezelfde plek. Ze wachten (tevergeefs) op Rop en Ellie en regelen verder met de andere teams dat iedereen weet wie welke biljetten heeft. Ik heb bij dit groepje niks verdachts kunnen ontdekken, alles liep gesmeerd.
 • Annemieke en Taeke hebben na de biljet wissel van Rop en Ellie 3 biljetten van €500,- en zijn daarmee klaar. Totdat Annemieke, terwijl Rop en Ellie al weg gewandeld zijn, zich beseft dat ze ook nog een biljet terug moeten hangen op de paal. Rop doet eerst een beetje moeilijk, maar komt toch terug om voor wisselgeld te zorgen en Ellie gaat door om een €1000,- biljet te vinden.
 • In het groepje Tim en Klaas gaat het er lekker rustig aan toe, ze babbelen wat met de locals en Tim probeert een koets te hosselen om bij een plein te komen. Klaas laat hem even gaan, maar zegt uiteindelijk dat het te lang duurt en dat ze maar moeten gaan. Ik had het idee dat Tim expres langzaam ging om te kijken hoe Klaas hierop zou reageren en dat Klaas hem lekker liet gaan totdat hij het doorkreeg en dacht: oh nu moet ik even kandidaat spelen en zeggen dat we door moeten … (maar ik zit al met anderhalf been in de Klaas-tunnel …)
 • Uiteindelijk gaan de heren op zoek naar 2 delen van het €1000,- biljet waarvan ze weten dat er 1 op een plein is achtergelaten en de andere ondergronds ligt. Ze kiezen ervoor om eerst te gaan zoeken waar ze ondergronds kunnen, maar ze hebben niet genoeg tijd en de opdracht is daarmee afgelopen.

Samenvatting teams en biljetten:

Annemieke & Taeke: €500,- / €1000,- en aan de paal hing €500,-

Rop & Ellie: €50,- / €100,- en dit groepje heeft geen paal gevonden (ook niet gezocht trouwens..)

Klaas & Tim: €250,- / €500,- en op de paal hing €250,-

Remy, Cécile & Marjolein: €100,- / €250,- / €1000,- en aan de paal hing €100,-

HINT-ANNEMIEKE

Geldinspectie

Tussen opdracht 1 en 2 laten ze een gesprek zien van de kandidaten over de geldbiljetten en de jacht naar de geheime boodschap die erop zou staan. Tim begint erover en wil graag het geld inspecteren dat er is verdiend.

Ze onderzoeken allemaal de voor en achterkanten van de biljetten en Klaas (?) zegt: ‘Wat is er met die achterkanten?’ En Rop zegt daarna: ‘Misschien wordt het een foto uiteindelijk …’ Het lijkt alsof iedereen wel meedoet en hier kan ik geen molreactie in ontdekken.

Ze hebben in ieder geval door dat ‘follow the money’ en ‘het spel verandert achter je rug’ (o.a.) hints waren voor de mysterieuze bolletjes achterop het geld.

Opdracht 2: Lasergame met drones

Daar was ‘ie, de laseropdracht! In elk seizoen van WIDM wordt er wel een soortgelijke opdracht gespeeld, maar hoe tof dat ze nu 2 drones hebben ingezet als vijanden. Buiten de drones stonden er ook lasersnipers klaar om te vuren!

De opdracht is vrij simpel: ren met geld over het veld, pak de verdubbelaar en kom zonder dat je geraakt wordt aan de overkant.

Heel verstandig ging de groep eerst overleggen over de strategie. Bij hen was niet bekend wat het gevaar zou zijn, dus Tim offert zichzelf op (zoals hij het zelf noemt) en gaat met een laag bedrag vooruit om het veld te testen.

 • Tim loopt van schuilplaats naar schuilplaats en Ellie begeleidt hem met de porto, kudo’s voor de etherdiscipline van deze aflevering. Geduld is het codewoord zegt hij, maar BAM hij wordt geraakt en is af.
 • Annemieke en Klaas gaan daarna en gaan wat vlotter dan Tim. Vooral Klaas besluit in 1 keer door te sprinten en grijpt onderweg een verdubbelaar. Hij komt veilig binnen. Annemieke wordt op het laatste nippertje geraakt en is dus ook af.
 • Remy en Taeke gaan kruiselings over het veld. Remy vond het een beetje eng met die drones zo boven zijn hoofd, maar hij wordt niet geraakt. Ook Taeke haalt de eindstreep.
 • Dan volgt Rop, aka forel … Hij rent namelijk direct een net in en hij ligt op de grond, na wat lachen gieren brullen zegt hij dat hij nachtblind is en dat hij dat is vergeten te zeggen (zou een hint kunnen zijn). Hij weet los te komen uit zijn fuik en rent verder, maar wordt geraakt.
 • Ellie vertelt dat ze dit soort situaties wel gewend is en gaat als een speer, ze pakt een verdubbelaar … oh, nee toch niet … ze laat hem namelijk glippen. Ze komt wel veilig binnen en het geld gaat dus naar de pot.
 • Als laatste gaan Marjolein en Cécile. Marjolein redt het niet, maar Cécile trippelt over het veld en komt veilig binnen inclusief verdubbelaar.

Er komt €1700,- bij, wat de pot nu €4150,- maakt. 

Na de laser opdracht was er nog een leuk gesprekje; ik vond Rop zijn reactie een beetje verdacht … (zie foto)

ROP-BELEDIGD

Opdracht 3: Veiling

De kandidaten kunnen 5 vragen laten vervallen bij de test en ze mogen zelf kiezen welke dit gaan worden, althans, dat mag 1 van de kandidaten doen. Om deze luxe te verdienen moeten ze geld bieden wat uit de pot gehaald zal worden. Art vertelt dat het op 1 na hoogste unieke bod de winnaar zal zijn. Ze moeten stil zijn en mogen dus niet met elkaar overleggen.

Eén voor één mogen ze een bod opschrijven. Er wordt niet van iedereen duidelijk in beeld gebracht wat ze opschrijven. Ellie begint, maar je ziet niet wat ze opschrijft. Ze zegt als voice-over dat sommige kandidaten zich zorgen moeten maken, maar dat zij dat niet hoeft … Waarom niet Ellie?

Bij de meesten wordt niet in beeld gebracht wat ze invullen, wel weten we dat Rop zijn bod met een 2 begint en die van Taeke met 41. Als laatste is Remy aan de beurt en die heeft nog een ‘de Mol te kakken zetten bui’ en schrijft €0,- op en zegt uitdagend ‘Succes Molletje!’.

Er wordt niet verteld wie de veiling heeft gewonnen, de test en executie volgen direct na de veiling.

Bij de executie zegt Art dat €2345,- het op een na hoogste unieke bod was en dat dat dus uit de pot gaat. Annemieke vindt het een mollenbedrag en Tim zegt heel kwajongerig dat hij geeeeen idee heeft wie dat heeft kunnen bieden.

De namen worden ingetikt en bij Remy volgt er een rood scherm, hij vindt het duidelijk erg jammer dat hij moet vertrekken. Maar helaas het hoort bij het spel!

Mijn top 3 verdachten:

 1. Klaas: Vooral door de ‘Kloosterhint’ zit ik toch wel stiekem een beetje in de Klaas-tunnel → klik hier voor de hint die een mede molloot heeft gevonden. Maar Klaas heeft ook best veel geld verdiend, dus eigenlijk hoop ik dat hij het toch niet is 🙂
 2. Rop: Rop werd wel erg verdacht in beeld gebracht deze aflevering. Het ligt er misschien daardoor een beetje dik bovenop … maar ik vind hem toch best verdacht.
 3. Ellie: Ellie, Ellie … haha het zou zo tof zijn als een politiewoordvoerster de Mol blijkt te zijn. Ze is ook gewoon een beetje vreemd en staat met haar gezicht op de €1000,- biljetten. Welk biljet lag er mollerig ondergronds in opdracht 1? Inderdaad, de €1000,-.

 

What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Nicky Bakker
PLL speurder, Molloot en serie bingewatchster (of is dat geen woord?)
1 Comments

Leave a Response