Now Reading
10 films om uit je herfstdip te komen
1

10 films om uit je herfstdip te komen

by Maaike Zijmoktober 27, 2015

Het is weer zover: de blaadjes vallen van de bomen en de dagen zijn een stuk korter geworden. Bekijk daarom deze feelgood films om te voorkomen dat je in een herfstdip belandt.

10. Four weddings and a funeral (1994)

Hugh Grant in Four Weddings and a funeral

Een heerlijke Britse feelgood movie met in de hoofdrol Hugh Grant. Hij speelt in Four Weddings and a Funeral de vrijgezelle Charles. Het lijkt wel alsof al zijn vrienden trouwen, behalve hij. Op één van deze bruiloften ontmoet hij de mooie Amerikaanse Carrie – gespeeld door Andie MacDowell. Hij wordt verliefd op haar en kijkt er naar uit om haar op de volgende bruiloft weer te zien. Helaas hoort hij dan dat zij zich verloofd heeft met iemand anders. Charles laat het hier niet bij zitten en gaat er alles aan doen om haar voor zich te winnen op de volgende bruiloft. Maar is dat wel het juiste moment? Deze film is een absolute klassieker in het romantische comedy genre.

9. Love Actually (2003)

hugh grant

Alweer een Britse feelgood movie! In Love Actually wordt het liefdesleven van een aantal mensen gevolgd in de periode voor kerst. Ook Hugh Grant is weer van de partij in deze film. Hij speelt de premier van Engeland en wordt verliefd op een meisje dat valt onder zijn personeel. Intussen heeft zijn zus huwelijksproblemen en is haar man stiekem verliefd op iemand anders. Er spelen nog meer bekende acteurs in deze film zoals Colin Firth, Liam Neeson en Keira Knightley. Je kunt Love Actually keer op keer blijven kijken zonder je te vervelen. Je zult je ongetwijfeld beter voelen als je deze film hebt gezien.

8. Little Women (1994)

polley

Little Women is een verfilming van het boek van Louisa May Alcott. Moeder March woont samen met haar vier opgroeiende dochters: Meg, Jo, Beth en Amy. Vader is niet meer in beeld, hij is opgeroepen om te vechten als soldaat in de Amerikaanse Burgeroorlog. Er spelen veel acteurs in hun jongere jaren in deze film. Bijvoorbeeld: Claire Danes  (Homeland) speelt de rol van zus Beth March en Christian Bale (Batman!) is bijna onherkenbaar als buurjongen Laurie. Hij komt later bij het gezin March wonen en wordt verliefd op Jo – gespeeld door Winona Ryder. Het leven van de zussen verandert totaal als Laurie bij hen intrekt.

Deze film is misschien een beetje zoetsappig, maar geeft je wel een fijn en warm gevoel van binnen.

7. Office Space (1999)

Office Space

Peter Gibbons – gespeeld door Ron Livingstone – ziet het niet meer zitten in de film Office Space en ook zijn relatie gaat niet helemaal goed. Peters vriendin besluit om samen in therapie te gaan. Peter komt erachter dat hij een vreselijke hekel aan zijn baan – en baas! – heeft. Hij besluit anders tegen het leven aan te kijken: alleen nog maar doen waar hij zin in heeft. Daar valt zijn baan niet onder, daar hij heeft hij helemaal geen zin in. Hij probeert er dan ook alles aan te doen om ontslagen te worden. Hij komt steevast te laat, speelt spelletjes en vertelt zijn baas een ongenuanceerde waarheid. Maar wat Peter ook doet: hij wordt niet ongeslagen. Sterker nog, hij krijgt zelfs promotie! Samen met twee collega’s bedenkt hij een plan om het bedrijf financieel te ruïneren en er zelf een leuk zakcentje aan over te houden.

Deze film is geregisseerd door Mike Judge, ook wel bekend van Beavis and Butthead en laat je gegarandeerd lachen.

6. Pretty Woman (1990)

Julia roberts in pretty woman

Wie kent deze klassieker met Julia Roberts niet? In Pretty Woman speelt zij het hoertje Vivian Ward. Lewis – gespeeld door de charmante Richard Gere – is eenzaam en heeft behoefte aan vrouwelijk gezelschap. Hij huurt haar voor één nacht, maar al snel volgen er meerdere dagen en wordt hij verliefd op haar.

5. The Holiday (2006)

Kate Winslet in the holiday

The Holiday is ook weer zo’n echte feelgood movie. Het gaat over Amanda – gespeeld door Cameron Diaz – uit Californië. En Iris – gespeeld door Kate Winslet – uit Engeland. Ze hebben allebei niet veel geluk in de liefde en besluiten er een tijdje tussenuit te gaan. Via internet komen zij op een pagina met het verzoek een woningruil te doen voor een korte periode. Spontaan besluiten ze dit maar meteen te doen! Eenmaal aangekomen aan de andere kant van de wereld, hopen de vrouwen allebei stiekem meer geluk in de liefde te hebben.

4. High Fidelity (2000)

John Cusack in High Fidelity

Eigenlijk is de muziek in deze film al een reden om High Fidelity te kijken. John Cusack speelt Rob, een man met een platenwinkel die ervan houdt om overal lijstjes van te maken. Hij is inmiddels al een dagje ouder, maar hij gedraagt zich nog steeds alsof hij iemand is van begin twintig. De tijd heeft hem inmiddels ingehaald en ook voor Rob is het tijd om zich wat meer als een volwassene te gedragen. Als hij voor de zoveelste keer in zijn leven wordt gedumpt – waar hij het stiekem ook wel een beetje naar had gemaakt – besluit hij een top 5 over zijn breakups te maken. In de film vertelt hij op chronologische volgorde over de manieren waarop zijn relaties beëindigd zijn. Misschien kan hij zijn laatste vriendin weer voor zich winnen? Uiteraard gaat dit gepaard met toepasselijke muziek!

Een ander pluspunt in deze film is de rol van Jack Black!

3. 500 Days of Summer (2009)

500 days of summer

Zooey Deschanel kennen we natuurlijk allemaal uit de serie New Girl. In 500 Days of Summer speelt zij de rol van Summer, zij had bijna een nichtje of zusje van Jess uit New Girl kunnen zijn. Tom – gespeeld door Joseph Gordon-Levitt – is een beetje een sukkelige jongen die wenskaarten maakt voor een bedrijf. Op zijn werk ontmoet hij Summer, een bijzonder meisje dat graag naar The Smiths luistert en niet gelooft in ware liefde. Tom daarentegen wel, als een hopeloze romanticus gaat hij achter Summer aan. Uiteindelijk krijgen de twee een relatie, maar allebei denken ze hier anders over. Als Summer de relatie uiteindelijk verbreekt, is Tom vreselijk verdrietig. Als hij een beetje tot bedaren is gekomen, gaat hij de afgelopen 500 dagen analyseren. Hij leert het leven weer waarderen en gaat op een andere manier kijken naar zijn relatie met Summer.

2. When Harry met Sally (1989)

when harry met sally

When Harry met Sally heb ik zelf ontelbaar keer gekeken en blijft één van mijn favorieten. Het plot kennen we: Harry – Billy Crystal –  en Sally – Meg Ryan toen ze nog leuk was –  komen elkaar telkens tegen. In de beginjaren van hun vriendschap hebben ze een discussie: kunnen mannen en vrouwen wel beste vrienden zijn? Uiteindelijk worden Harry en Sally beste vrienden en staan ze zelf voor dit dilemma. Ze zijn bang dat als ze seks hebben met elkaar het hun vriendschap zal verstoren. Er ontstaat een jarenlange vriendschap, waarin ze elkaar alles toevertrouwen. Harry en Sally besluiten zelfs hun beste vrienden te koppelen! Uiteindelijk komen Harry en Sally uit voor hun ware gevoelens en blijven ze voor altijd samen. Dit is misschien wel de mooiste liefdesfilm aller tijden en zal ongetwijfeld een glimlach met traan op je gezicht toveren.

1. Le fabuleux destin d’Amélie Poulain (2001)

amelie

De ultieme feelgood movie is natuurlijk de Franse film Amélie. Amélie wordt gespeeld door Audrey Tatou en is een aandoenlijk, beetje naïef meisje. Ze heeft een moeilijke jeugd gehad en leeft in haar eigen wereldje in een appartementje ergens in de buurt van Parijs. Als ze op een dag een doosje met spullen vindt achter een muur van een vermoedelijke vorige bewoner, gaat ze op onderzoek uit. Van wie zouden deze spullen geweest kunnen zijn? Op haar zoektocht begint ze het ‘echte’ leven te ontdekken. Ze gaat op zoek naar liefde en komt erachter dat ze met kleine dingen andere mensen gelukkig kan maken. Op een originele manier bezorgt ze andere mensen kleine geluksmomentjes. Ondersteund door de prachtige muziek van Yann Tiersen is deze film de ultieme feelgood movie: net wat je nodig hebt om een herfstdip te voorkomen!

 

What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Maaike Zijm
Film kijken is één van mijn hobby's, vooral 's avonds laat met mijn laptop op schoot. Ik ben iemand die altijd aan het multitasken is. Ik hou vooral van filmhuis films. Films kunnen mij niet dramatisch genoeg zijn. Mijn vriend heeft dezelfde hobby. Thuis hebben we dan ook inmiddels een enorme verzameling dvd's en blu-ray's staan. Zo veel, dat alleen de beste films een plekje op de plank krijgen. Deze staan 'uiteraard' per genre en alfabetisch gesorteerd..
1 Comments

Leave a Response