Now Reading
About Time: een tijdreis door je eigen leven
0
Review

About Time: een tijdreis door je eigen leven

by augustus 18, 2015
Wat zou je doen als je ieder moment van je leven over kon doen?
Overview
Titel

About Time

Regisseur

Richard Curtis

Jaar

2013

Wat zou jij doen als je terug in de tijd kon gaan? Zou je je gave willen gebruiken om rijk te worden? Of zou je toch kiezen voor persoonlijk geluk?

We’re all traveling through time together, every day of our lives. All we can do is do our best to relish this remarkable ride.”

Een speciale gave

Voor Tim wordt deze situatie werkelijkheid als hij 21 jaar wordt. In zijn familie hebben de mannen een bijzondere gave, ze kunnen namelijk reizen door de tijd. Wel met een aantal beperkingen: je kunt alleen terug naar herinneringen uit je eigen leven. Het is dus niet mogelijk om verder de geschiedenis in te duiken.

Tim wordt gespeeld door de relatief onbekende Domhnall Gleeson, maar misschien ken je hem nog als de roodharige broer van Ron Weasley uit Harry Potter, Bill.

Uit de kast

De vader van Tim wordt gespeeld door Bill Nighy, bekend van de films Love Actually en Harry Potter.

Hij leert Tim een bijzondere manier aan om terug te gaan in de tijd: hij moet een donkere plaats – zoals een kast – opzoeken, zijn vuisten ballen en dan denken aan de situatie waarnaar hij wil terugkeren. Tims vader is de enige die van zijn geheim weet. Regelmatig keert Tim dan ook terug naar zijn vader om hem om hulp te vragen: hij is tenslotte ervaringsdeskundige!

About Time

Verliefd

Tim weet eerst niet goed hoe hij zijn nieuwe gave moet toepassen. Tim besluit een nieuw leven te starten in Londen als advocaat. Vrij snel daarna komt hij de liefde van zijn leven tegen, Mary. Zij wordt gespeeld door Rachel McAdams, die met de film Time Traveler’s Wife al eerder ervaring heeft opgedaan met een film over tijdreizen. Maar je kent haar misschien ook nog wel uit The Notebook.

Tim is bepaald geen casanova: regelmatig belandt hij in gênante situaties. Gelukkig kan hij op dat soort moment terug in de tijd om alles goed te maken. Op deze manier weet Tim zijn grote liefde Mary voor zich te winnen. Het is maar goed dat zij niet weet hoe vaak Tim terug in de tijd is gegaan om haar te veroveren…

Dilemma

Tim denkt dat hij het helemaal voor elkaar heeft: hij heeft een goede baan en een lieve vrouw die van hem houdt. Als zij zwanger blijkt te zijn van hun eerste kindje kan hij dan ook zijn geluk niet op. Mocht er iets niet helemaal naar wens gaan, dan gaat Tim gewoon weer terug in de tijd. Geen probleem! Of toch wel?

Helaas komt Tim erachter dat het tijdreizen toch consequenties heeft; dat was zijn vader vergeten te vertellen. Op het moment dat hij een kind krijgt, kan hij niet meer terug naar de tijd voordat zijn kind geboren is. Doet hij dit wel, dan heeft dit gevolgen voor de identiteit van het kind.

Tim komt voor een moeilijke beslissing te staan als blijkt dat zijn vader ernstig ziek is. Hoe moet hij nu verder?

About Time

Mening

About Time begint als een romantische comedy maar ontwikkelt zich steeds meer tot een drama film. Vooral het einde van de film is een ware tranentrekker: de tranen stroomden dan ook letterlijk over mijn wangen.

Het onderwerp tijdreizen is niet echt origineel te noemen, er zijn intussen al zoveel films over dit onderwerp gemaakt. Vooral toen ik zag dat Rachel McAdams in deze film speelde was ik een beetje sceptisch. Zij speelde eerder in de film Time Traveler’s Wife, deze film ging ook al over tijdreizen.

Toch geeft About Time een originele kijk op het tijdreizen. Deze film laat zien dat je moet genieten van ieder moment van je leven. Herinneringen worden waardevol als je er op terug kunt kijken, niet als je ze eindeloos kunt herhalen. Het leven draait om het heden, leef iedere dag alsof het je laatste dag op aarde zou kunnen zijn!

Trailer

About Time is te zien op Netflix.

Pluspunten

Sympathieke hoofdrolspelers
Verhaal geeft een originele kijk op het concept tijdreizen
Meeslepend verhaal
Mooie soundtrack

Minpunten

Af en toe is het verhaal een beetje langdradig
De film duurt te lang

Jouw mening
Our Rating
User Rating
Rate Here
Verhaallijn
80%
75%
Acteerwerk
80%
85%
Special Effects
70%
90%
Regie
85%
80%
Kortom

About Time is een ontroerende romantische comedy met een lach en een traan.

79%
Our Rating
83%
User Rating
1 rating
You have rated this
What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Maaike Zijm
Film kijken is één van mijn hobby's, vooral 's avonds laat met mijn laptop op schoot. Ik ben iemand die altijd aan het multitasken is. Ik hou vooral van filmhuis films. Films kunnen mij niet dramatisch genoeg zijn. Mijn vriend heeft dezelfde hobby. Thuis hebben we dan ook inmiddels een enorme verzameling dvd's en blu-ray's staan. Zo veel, dat alleen de beste films een plekje op de plank krijgen. Deze staan 'uiteraard' per genre en alfabetisch gesorteerd..

Leave a Response

Verhaallijn
Acteerwerk
Special Effects
Regie