Now Reading
[Series] Zoo: goed voor een regenachtige zaterdag
1
Review

[Series] Zoo: goed voor een regenachtige zaterdag

by juli 21, 2015
Overview
Titel

Zoo

Regisseur

Scott Rosenberg, Josh Appelbaum, André Nemec, Jeff Pinkner

Jaar

2015

Wat als je lieve hondje opeens trek krijgt… in jou. In de serie Zoo zou dat zomaar kunnen. Dieren over de hele wereld gedragen zich plots vreemd en agressief. Van leeuw tot kat en van hond tot beer.

De mens aan de top van de voedselketen spreekt van de ene op de andere dag niet langer voor zich. En dat is licht vermakelijk.

Het verhaal

Jackson Oz (James Wolk) is een reisleider in Botswana, waar hij toeristen kennis laat maken met de wilde dieren. Naast reisleider is hij allround good guy en beschermt hij tussen neus en lippen door diezelfde dieren tegen kwaadaardige jagers. Maar algauw blijkt dat de dieren dat niet per se appreciëren, wanneer hij en zijn beste vriend (en ook reisleider) Abraham (Nonso Anozie) terugkomen bij het kamp, iedereen is verdwenen en er slechts bloed is achtergelaten.

Algauw komen ze erachter dat het leeuwen zijn geweest die in de toeristen een lekker hapje zagen. Leeuwen die Abraham ook te pakken krijgen en waarvoor Jackson – samen met een blonde schone die het geweld op miraculeuze wijze overleefd heeft – als een dolle moet vluchten.

Tegelijkertijd, in Los Angeles, gedragen ook de dieren in de dierentuin zich anders dan anders. Sterker nog de zoo-leeuwen doen zich na een ontsnapping in LA tegoed aan een hapje mensen. Journaliste Jamie Campbell verdenkt Reiden Global van betrokkenheid bij dit ongewone gedrag van de dieren. Zij leveren het voedsel dat de leeuwen normaliter schranzen.

Wanneer ook huiskatten beginnen te verdwijnen en zich in algemene zin raar gedragen én honden een waar slagveld aan lijken op hun geweten blijken te hebben, begint het beeld zich te vormen: hier is iets héél vreemds aan de hand.

Redden Jackson en zijn blonde schone het? Heeft Campbell gelijk en is Reiden Global evil? Moeten we naast leeuwen (die ik op een gemiddelde dag niet vaak tegenkom) inderdaad ook bang zijn voor onze kleine keffertjes of kittens? Voor het antwoord daarop moet je de serie zelf kijken.

Het oordeel

Na twee afleveringen ben ik licht geamuseerd. De premisse: dat dieren niet langer accepteren dat mensen de baas zijn, staat me wel aan. Minpunt is tot nu toe echter dat het een en ander aan elkaar hangt van ongeloofwaardige toevalligheden en scènes die niet zouden misstaan in een vroege Stephen King-film. Nu ben ik gek op de boeken van King, maar van zijn films word ik echt een stuk minder enthousiast.

Wel leuk om te weten (en ook om te zien), is dat er voornamelijk levende dieren (in plaats van CGI) zijn gebruikt voor deze serie. En dat is op zichzelf al verfrissend, hoewel CGI natuurlijk steeds beter wordt. Aan de andere kant is het voor de dieren (die geen lid zijn van een vakbond) misschien wat minder leuk (zo vindt ook PETA).

Van Zoo zijn in eerste opzet 13 afleveringen besteld, waarvan de eerste op 30 juni in première is gegaan. Is dit prime time televisie? Nee! Is dit voldoende entertaining om de eerste 13 te kijken? Jawel! Op een zaterdagmiddag, als het regent buiten.

En ach, voor liefhebbers van fantasy en adventure (en een klein beetje horror) is het goed om juist dit soort series dat tandje extra steun te geven. Want je wil niet dat ze stoppen met het maken van dit genre, al zijn er net zoveel hits als missers.

 

Pluspunten

Dieren die het winnen van mensen? Mij spreekt het aan!

Minpunten

het plot is tot nu toe een beetje onwaarschijnlijk. En dan bedoel ik niet de premisse dat dieren intelligenter zijn dan we denken, maar de uitleg daarvoor is wat dunnetjes.

Jouw mening
Our Rating
User Rating
Rate Here
Verhaallijn
65%
Acteerwerk
70%
Special Effects
65%
Regie
60%
Kortom

Dit kan een serie zijn waar je je licht mee kunt vermaken. Als je van het genre houdt dan.

65%
Our Rating
User Rating
You have rated this
What's your reaction?
Eens
100%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Xaviera Ringeling
Films zijn voor mij herinneringen, aan een tijd, een moment, een persoon. Daar schrijf ik hier over. Ik zal nooit beweren een echte film buff te zijn. Maar ik heb genoeg slechte films gezien om nog 4 blogs te vullen. Vandaar dus...RedSeats: for the best seat in the house!
1 Comments

Leave a Response

Verhaallijn
Acteerwerk
Special Effects
Regie