Now Reading
[Serie] The whispers: kinderen met onzichtbare – en enge – vriendjes
2

[Serie] The whispers: kinderen met onzichtbare – en enge – vriendjes

by Xaviera Ringelingjuli 14, 2015
Overview
Titel

The Whispers

Regisseur

Steven Spielberg

Jaar

2015

Mijn nichtje had vroeger een onzichtbaar vriendje. Daar dronk ze onzichtbare thee mee en had ze zichtbare lol. Haar ouders waren minder enthousiast over dat vriendje, zij vermoedden dat ze met een geest te maken hadden. Oh bijgeloof, u is amusant. 

Over kinderen zoals mijn nichtje is er nu een serie, alleen is dit vriendje een vreselijke engerd.

Het verhaal

The whispers gaat over een groep kinderen die allemaal hetzelfde onzichtbare vriendje hebben: Drill. De kinderen moeten van Drill opdrachten uitvoeren voor een spel dat al gauw helemaal niet zo leuk blijkt. Wanneer één van de opdrachten van Drill ertoe leidt dat de moeder van het meisje Harper bijna sterft, wordt FBI-agente en kinderpsycholoog Claire Bennigan erbij gehaald om dieper in de zaak te duiken.

Bennigan tolt nog na van de dood van haar man, de affaire die zij kort daarvoor had en het plotseling doof worden van haar zoontje Henry. Wanneer zij tot de conclusie komt dat Drill meer is dan de onzichtbare vriendjes die kids wel vaker hebben, wordt ze daarom ook niet direct geloofd. Maar ze laat zich niet tegenhouden en duikt dieper de zaak in. Dat er veel meer aan de hand is, blijkt wanneer haar overleden man misschien helemaal niet dood is en dat de opdrachten die onzichtbare Drill de kids geeft, zeer volwassen consequenties hebben.

Kijkje waard

The whispers is vanaf de eerste aflevering spannend. Zowel de hoofdrolspelers als de kinderen zetten het mysterieuze en licht creepy verhaal goed neer. Maar er is meer dan alleen een light-versie van horror. De affaire van de hoofdrolspeler met een getrouwde man, waarmee ze nu ook weer moet samenwerken, zorgt voor fijne intriges. Tel daarbij de plotselinge terugkeer van haar doodgewaande man op, en je hebt het recept voor een gelaagde serie die je op het puntje van je stoel houdt.

Met Steven Spielberg als producer mag je ook kwaliteit verwachten, al is de eerdere Spielberg, Extant, inmiddels verzand in een warrig (maar duur ogend) verhaal. Hopelijk blijft The whispers doen wat de eerste paar afleveringen beloven en blijft het fascineren.

The whispers wordt in Nederland uitgezonden op 13th Street en is natuurlijk ook op andere plekken te vinden, mocht je de eerste afleveringen hebben gemist.

Pluspunten

Spannend vanaf het eerste moment.

Minpunten

Nog geen minpunten kunnen ontdekken.

What's your reaction?
Eens
50%
Oneens
0%
Neutraal
50%
About The Author
Xaviera Ringeling
Films zijn voor mij herinneringen, aan een tijd, een moment, een persoon. Daar schrijf ik hier over. Ik zal nooit beweren een echte film buff te zijn. Maar ik heb genoeg slechte films gezien om nog 4 blogs te vullen. Vandaar dus...RedSeats: for the best seat in the house!
2 Comments
  • juli 21, 2015 at 11:04 am

    Vergeet ook niet dat de basis van deze serie het verhaal The Zero Hour van Ray Bradbury is 🙂

  • Miriam
    juli 24, 2015 at 1:20 pm

    Deze review helpt mij eraan herinneren dat ik afleveringen achterloop 😛 Maar op zich is het een geinige serie…

Leave a Response