Now Reading
[Series] House, detective in een doktersjasje
0
Review

[Series] House, detective in een doktersjasje

by maart 31, 2015
"Everybody lies"
Overview
Titel

House M.D.

Regisseur

David Shore

Jaar

2004 - 2012

Dr. House lost in het ziekenhuis medische raadsels op. Op deze manier heeft hij al veel patiënten genezen. Toch is er één persoon die hij niet kan helpen en dat is zichzelf.

Wie is Dr. House?

Niet alle doktoren zijn sociaal even handig, sommige zijn zelfs niet vriendelijk. Toch hebben ze één ding met elkaar gemeen en dat is het helpen van patiënten. Dr. House ziet dat anders, hij vindt namelijk dat het de taak van een dokter is om ziekten te behandelen. Het zou doktoren alleen maar ongelukkig maken om patiënten te behandelen.

Dr. House is een norse, cynische man met een verbitterde kijk op het leven. Hij is dan wel dokter, maar hij wil niet alle patiënten helpen. Alleen de ‘interessante gevallen’, de patiënten waarbij andere doktoren niet meer weten wat ze er mee aan moeten.

“Everybody lies”

Dr. House gaat ervan uit dat alle patiënten ergens over liegen. Dat zou ook de reden zijn dat de juiste diagnose nog niet gesteld is. Op het moment dat hij er achter komt waar de patiënt niet eerlijk over geweest is, zet hij de symptomen op een rijtje en kan hij al vrij snel de juiste diagnose geven.

Sherlock in een doktersjas

Dr. House wordt in de serie gespeeld door Hugh Laurie. De ouderen onder ons kennen deze acteur misschien nog wel van Black Adder.

De rol van Dr. House is gebaseerd op die van Sherlock Holmes. Je kunt de serie dan ook zien als een medische detective. Iedere aflevering heeft Dr. House een medisch raadsel om op te lossen samen met zijn team.

Dr House

Verslaafd

Dr. House loopt met een stok. Hij heeft ooit een infarct aan zijn been gekregen en ondervindt daar nu nog de ongemakken van. Zo heeft hij een ondraaglijke chronische pijn in zijn been. Om dit enigszins te onderdrukken slikt hij aan de lopende band pijnstillers.

Hier kan hij niet mee stoppen, hij is verslaafd. In één van de afleveringen is te zien hoe hij probeert af te kicken, maar dit is geen succes.

Eigenzinnige dokter

Ondanks zijn tekortkomingen wordt Dr. House geregeld geprezen in het ziekenhuis. Hij is namelijk een briljant dokter, de moeilijkste medische raadsels weet hij op te lossen. Hij heeft al heel wat levens gered. Maar zijn houding zorgt geregeld voor problemen. Dr. House is nogal eigenzinnig en houdt er zijn eigen regels op na. Zo weigert hij bijvoorbeeld een doktersjas te dragen. Ook heeft hij er een hekel aan om ‘gewone’ mensen te helpen in de polikliniek. Uiterst onbeleefd en zonder inlevingsvermogen behandelt hij deze patiënten.

Dit zorgt regelmatig voor conflicten, vooral met het hoofd van de afdeling, Dr. Lisa Cuddy. Gespeeld door Lisa Edelstein, zij speelde lang geleden in Ally Mcbeal de transseksueel Cyndi.

Mening

House is een absolute aanrader, een must see. Al vanaf de eerste uitzending zul je geïntrigeerd zijn door de rol van Dr. House. Aan de ene kant wil je hem haten: de manier waarop hij met zijn patiënten omgaat, is soms erg bot en gevoelloos. Maar je zult merken dat je juist iedere aflevering meer van hem gaat houden.

Netflix

Sinds kort kun je deze serie zien op Netflix. De eerste vier seizoenen zijn op dit moment beschikbaar. In totaal zijn er acht seizoen van deze serie gemaakt. Hopelijk komen de andere seizoenen ook snel online! 🙂

Trailer

 Lees meer

Pluspunten

Sterk karakter van hoofdpersoon
Interactie tussen hoofdpersonen
Boeiende personages
Humor

Minpunten

Iedere aflevering heeft dezelfde opzet, voorspelbaar.

Jouw mening
Our Rating
User Rating
Rate Here
Verhaallijn
90%
75%
Acteerwerk
90%
85%
Special Effects
80%
75%
Regie
80%
80%
85%
Our Rating
79%
User Rating
3 ratings
You have rated this
What's your reaction?
Eens
50%
Oneens
0%
Neutraal
50%
About The Author
Maaike Zijm
Film kijken is één van mijn hobby's, vooral 's avonds laat met mijn laptop op schoot. Ik ben iemand die altijd aan het multitasken is. Ik hou vooral van filmhuis films. Films kunnen mij niet dramatisch genoeg zijn. Mijn vriend heeft dezelfde hobby. Thuis hebben we dan ook inmiddels een enorme verzameling dvd's en blu-ray's staan. Zo veel, dat alleen de beste films een plekje op de plank krijgen. Deze staan 'uiteraard' per genre en alfabetisch gesorteerd..

Leave a Response

Verhaallijn
Acteerwerk
Special Effects
Regie