Now Reading
Boer Zoekt Vrouw: van lammetjes in de wei naar lamsvlees als lekkernij
0

Boer Zoekt Vrouw: van lammetjes in de wei naar lamsvlees als lekkernij

by Gabriella van Rosmalenfebruari 16, 2015

Ik kon gisteravond gewoon niet geloven wat boer Jan zijn vrouwen op nationale tv aandeed. Hij beging de grootste fout die je als man kan maken. De leuke Texelaar zette zijn dames op de weegschaal.

Mijn eigen gewicht is strikt geheim. De kans is groter dat je de nobelprijs voor de vrede wint dan dat ik je mijn gewicht prijsgeef. Gelukkig hadden de dames van Jan er minder moeite mee. Zij doen er alles aan om de liefde van de boer voor zich te winnen. Als daar dan een weegschaal bij komt kijken, moet dat maar.

Rianne en de worst van Jan | Foto: www.upcoming.nl

Rianne en de worst van Jan | Foto: www.upcoming.nl

Een weegschaal kreeg ze dan niet stil, de worst van Jan lukte dat wel. De boer blijkt de vrolijke lammetjes niet alleen te houden voor de melk, maar ook om ze te verwerken tot vlees. Na van de schrik bekomen te zijn, vlogen de schunnige opmerkingen je al snel om de oren. Rianne bekende, tussen het giechelen door, wel van worst te houden. Marieke wierp bij elke worst die door haar handen ging, een zwoele blik op Jan. Nog even en de KRO moet zijn afleveringen gaan censureren.

Lookalike van Ronald Koeman

Bij boer Theo ging het er een stuk minder gezellig aan toe. De lookalike van Ronald Koeman werd tijdens het daten al verlaten door twee vrouwen, en nu vluchtte ook nummer drie het erf af. Ze huilde tranen met tuiten toen ze haar koffer weer inpakte. Waarom de sluizen zo opengingen begreep niemand, maar het feit is wel dat de ja-ja-nee-nee-boer nog maar 1 vrouw over heeft.

De stoute kaplaarzen

Ook bij Bertie spatte de romantiek weer niet van het scherm af. Alhoewel de Zeeuwse boerin echt haar best deed om vragen te verzinnen en enige warmte naar haar vrouwen toe te tonen, was het ook deze Boer Zoekt Vrouw aflevering weer huilen met de pet op.

Esther probeerde er nog wat van te maken door de stoute kaplaarzen aan te trekken. In de paardenweide deed ze er alles aan om een liefdesverklaring bij Bertie los te krijgen. Helaas kwam de enige liefde die ze kreeg van een bijzonder treurig kijkende pony.

Ciska bespaarde boerin Bertie een moeilijk keuzemoment en nam zelf de benen. Ik heb tijdens de vele afleveringen van Boer Zoekt Vrouw nog niemand zo dolgelukkig zien kijken omdat ze eindelijk naar huis mocht.

Een beetje voelen, een beetje ruiken, een beetje proeven

Mary was minder vrolijk toen Geile Geert haar vertelde dat ze weer terug naar haar flatje moest. Alhoewel ook zij met veel moeite de zin “het is goed zo, ik vind het niet erg” eruit perste, kon je aan alles zien dat zij zichzelf al met de grijpgrage boer op de bank zag zitten. Helaas kon Geert zelfs tijdens het afscheid zijn hormonen niet onder controle krijgen. Er moest en zou ook op het laatste moment met Mary nog wat speeksel worden uitgewisseld.

Boer Geert | Printscreen KRO

Boer Geert | Printscreen KRO

Maar zoals we van Geert gewend zijn, bleef het daar niet bij. De boer uit Groningen maakte zijn motto (“een beetje voelen, een beetje ruiken, een beetje proeven”) weer helemaal waar.

Daarnaast wilde hij tijdens het oogsten van de rode kool alles weten over het (voormalige) seksleven van Hetty. Het arme schaap bleek na een lang huwelijk te zijn verlaten door haar man, omdat deze uiteindelijk homo bleek te zijn. In plaats dat Geert een beetje empathie toonde, was hij juist heel benieuwd waarom Hetty er tijdens de seks nooit wat van gemerkt had. Zij kon vervolgens niets anders dan voor een miljoenenpubliek bekennen dat er de laatste jaren weinig intimiteit was geweest. Ik geloof nooit dat je dan op maandagochtend op je gemak boodschappen gaat doen.

In de catering

Boer Tom liet gisteren zien dat hij dan misschien wel een van de jongste boeren is, maar dat hij er wel zeer ouderwetse ideeën op na houdt. Hij verwacht van zijn nieuwe vriendin namelijk dat zij hem tijdens het werken koffie en cake komt brengen. Koffie en cake! De sterke en onafhankelijke Rimke en Leonie droomden van ritjes op de trekker en ploegen door de stevige klei, maar eindigen straks dus gewoon in de catering.

Waarom je volgende week moet kijken

Ik kan niet wachten tot Boer Zoekt Vrouw volgende week weer op de buis verschijnt! Dan zien we namelijk hoe Jan en Marieke zichzelf verliezen in een stiekeme knuffel. Voor mij persoonlijk is dat een flinke domper want ik zet al weken mijn geld op Rianne.

Ook gaan we zien of boer Theo er straks helemaal alleen voor staat of dat Nancy toch bij hem blijft. Zij liet al doorschemeren het gevoel te hebben dat ze ‘over’ is, in plaats van dat de boer voor haar gekozen heeft.

In mijn glazen bol zie ik…

Even helemaal niets meer. Het is één grote, mistige bende. Geert en Mary, Jan en Rianne, allemaal setjes die niet meer mogelijk zijn of die het toch niet lijken te worden.

Wat denk jij? Aan wie verliezen de boeren hun hart?

What's your reaction?
Eens
100%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Gabriella van Rosmalen
Tekstschrijver en blogger, zeer geïnteresseerd in SEO en contentmarketing, trotse baas van een Golden Retriever met de naam Toeter en stiekem verslaafd aan paprika chips.

Leave a Response