Spotlight
Now Reading
[Series] Drop Dead Diva
2
Overview
Titel

Drop Dead Diva

Regisseur

Josh Berman

Jaar

2009 - 2014

Deb heeft het helemaal voor elkaar. Ze is mooi en slank. Haar uiterlijk is het meest belangrijk. Plotseling komt zij door een noodlottig ongeval om het leven. Betekent dit het einde van Deb? 

 

Het laatste oordeel?

Deb komt in de hemel terecht en krijgt daar te horen dat zij geen slecht, maar ook geen goed persoon geweest is. Eigenlijk heeft ze niets bereikt of gedaan in haar leven, ze is letterlijk een nobody. Op dat moment drukt Deb op een verkeerd knopje en komt zij ineens weer tot leven.Tot haar grote schrik niet als zichzelf, maar als Jane.

 

Tegenstellingen

Jane is totaal het tegenovergestelde van Deb. Jane is een zwaarlijvige advocate, die leeft voor haar werk. Ze geeft niet om haar uiterlijk, maar wel om haar cliënten. Jane wil iedereen graag helpen, ook al gaat dit soms ten koste van haarzelf. Op een dag wordt zij neergeschoten op haar werk en komt in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis terecht.

Op het moment dat Jane bij komt, is zij niet meer Jane, maar Deb!

 

Tweede kans

Deb krijgt een tweede kans, een kans om iets van haar leven te maken. Ze zal voortaan door het leven gaan als Jane. Dat wil zeggen dat ze niet alleen het lichaam van Jane heeft gekregen. Maar ook aan de slag zal moeten gaan als advocate. Gelukkig heeft Deb bij het lichaam van Jane ook de hersens van Jane meegekregen. Er gaat letterlijk een wereld voor Deb open. Ze leert dat er meer in het leven is dan uiterlijk.

 

Moeizaam

Natuurlijk zit niet alles mee, zo heeft Deb in het begin heel veel moeite met het postuur van Jane. Ook blijkt dat Debs man, Grayson, op hetzelfde advocatenbureau werkt als Jane. Hij mist haar nog steeds.

Maar ook Deb mist Grayson enorm. Voor haar is het misschien nog wel moeilijker, zij ziet Grayson iedere dag. En hoe graag ze ook bij hem wilt zijn, het kan niet. Grayson weet natuurlijk niet dat zijn overleden vrouw is teruggekeerd als Jane. Het zorgt voor hilarische, maar ook voor gevoelige, emotionele momenten.

 

Mening

Drop Dead Diva is een heerlijke serie die makkelijk wegkijkt. Op sommige momenten deed het mij een beetje denken aan Ally McBeal. Ook deze serie combineerde serieuze zaken met een flinke dosis humor. Het oppervlakkige leven van Deb wordt al snel ter discussie gesteld. Het is een kleine sneer naar de huidige maatschappij.

De personages in deze serie sluit je al snel in je hart. Je voelt al snel mee met Deb, ook al zorgt dit soms voor ongemakkelijke momenten. De ontwikkeling die Deb doormaakt is mooi om te zien. Je zou bepaalde mensen deze serie bijna verplicht laten kijken.

Deze serie is te bekijken via Netflix, het vijfde seizoen staat net online. Dit kan een voordeel zijn. Maar aan de andere kant is het ook weer zo verslavend, dat je bijna niet kunt stoppen met kijken.

IMDB score: 7.4

Zie IMDB om meer over deze serie te lezen. 

Pluspunten

Originele verhaallijn.
Humor.

Minpunten

Na verloop van tijd gaat het concept vervelen.

Jouw mening
Our Rating
User Rating
Rate Here
Acteerwerk
Regie
Kortom

Life looks different, the second time around.

Our Rating
User Rating
1 rating
You have rated this
What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Maaike Zijm
Film kijken is één van mijn hobby's, vooral 's avonds laat met mijn laptop op schoot. Ik ben iemand die altijd aan het multitasken is. Ik hou vooral van filmhuis films. Films kunnen mij niet dramatisch genoeg zijn. Mijn vriend heeft dezelfde hobby. Thuis hebben we dan ook inmiddels een enorme verzameling dvd's en blu-ray's staan. Zo veel, dat alleen de beste films een plekje op de plank krijgen. Deze staan 'uiteraard' per genre en alfabetisch gesorteerd..
2 Comments

Leave a Response