Now Reading
Do you know what time it is? It’s Popcorn Time!
0

Spring nu niet gelijk van de bank om een bak popcorn te halen. Het mag wel, maar ik ga het niet over gepofte mais hebben. Neen! Ik doel op de applicatie Popcorn Time. Popcorn Time is gratis te downloaden (al meer dan 1,3 miljoen Nederlanders gingen je voor) en staat bomvol met de nieuwste films, series èn anime, Kortom, de hoogste tijd om het er eens over te hebben op RedSeats.nl.

Gratis films downloaden en kijken

In principe kun je gratis een film kijken met Popcorn Time. Popcorn Time is een online streaming-dienst zoals Netflix. Zodra je de applicatie hebt gedownload en het programma opent kom je terecht in een zeer uitgebreide catalogus. De meest populaire films staan bovenaan. Interesseren populaire films je minder, dan kun je de films ordenen op jaar, datum, IMDB score en alfabet. Sorteren op genre is ook mogelijk, hoewel dit niet optimaal werkt.

Zodra je iets leuks hebt gevonden om te kijken, klik je op de afbeelding. Hiermee kom je terecht op de filmpagina met verschillende opties. Wil je de film kijken via de applicatie of met je VLC speler, met of zonder ondertiteling (en in welke taal), in welke kwaliteit? De series zijn over het algemeen van minder goede kwaliteit dan de films. Het enige wat je nu nog moet te doen is klikken op ‘Nu bekijken’, even wachten en je gekozen film begint!

Hoe werkt Popcorn Time precies?

Aangezien ik bekend ben met het downloaden van torrent bestanden, was ik nogal nieuwsgierig naar de exacte werkwijze van Popcorn Time. Ik ben erachter hoor! Normaal gesproken download je torrent bestanden van websites als KickassTorrents en Piratebay (deze is sinds deze maand helaas niet meer te bereiken). Deze torrent bestanden kun je downloaden door ze te openen in een torrent client, Utorrent bijvoorbeeld. Eigenlijk haal je allemaal deeltjes van een bestand binnen die samen een film vormen. Met een torrent client moet je wachten tot je al die deeltjes binnen hebt voordat je de hele film kunt bekijken. Hier komt Popcorn Time om de hoek kijken.

Met Popcorn Time hoef je niet te wachten tot je alle deeltjes hebt gedownload. Deze deeltjes worden gedownload (en geupload, je deelt ze ook automatisch met anderen) terwijl je de film afspeelt. Alle deeltjes worden als het ware bij elkaar geraapt en tijdelijk opgeslagen in een verborgen map. De opgeslagen deeltjes worden automatisch verwijderd bij het opnieuw opstarten van je computer.

Laat die feestdagen maar komen!

Het is Kerstmis, een perfecte tijd om te ontspannen op de bank met een film. Nu kun je kiezen uit de enorme lading aan kerstfilms die op tv worden uitgezonden, of je pakt een film uit je DVD collectie. Maar er zijn ook meer dan genoeg kerstfilms te vinden op Popcorn Time, vooral onder de categorie ‘familie’. Je merkt trouwens ook goed dat de kerstdagen eraan komen, want onder de meest populaire films in deze categorie bevinden zich: Home Alone, Jingle All the Way 2 (ik wist niet eens dat die bestond), Elf, How the Grinch Stole Christmas, It’s a Wonderful Life, Santa Claus, A Christmas Story en natuurlijk de verschillende Disney animatie films.

Popcorn Time downloaden?

Ik hoorde drie maanden geleden voor het eerst over de applicatie. Ik zag het nut er niet van in maar ongeveer een maand geleden ging ik toch overstag, mijn nieuwsgierigheid was te groot. Aangezien we het hier hebben over het illegaal downloaden van auteursrechtelijk materiaal ga ik niet zeggen dat ik inmiddels niet meer zonder kan. Of dat ik de “geeks from around the world” toch wel dankbaar ben. Of dat ik het een geweldige manier vind van gratis films kijken.

Ik zal dit artikel dan ook helemaal niet afsluiten met de mededeling dat jullie Popcorn Time eens moeten proberen. Ik zou niet durven!

Pluspunten

Breed aanbod van films en series
Regelmatig worden nieuwe films toegevoegd
Je kunt direct beginnen met kijken
Applicatie is makkelijk in gebruik
Popcorn Time is gratis te downloaden

Minpunten

De kwaliteit van series valt tegen
Ook sommige films zijn van een mindere kwaliteit
Films laden langzamer als je kiest voor ondertiteling
Filter opties werken niet optimaal

What's your reaction?
Eens
100%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Miriam
Filmliefhebber en daarmee regelmatig bioscoopbezoeker. Maar bovenal bekend als een seriefanaat a.k.a. "Oh Miriam kent die serie wel!"

Leave a Response