Now Reading
[Series] Life Unexpected – Geadopteerd door je eigen ouders
1

[Series] Life Unexpected – Geadopteerd door je eigen ouders

by Corina Boitenoktober 24, 2014

Ik hoor het je bijna denken: geadopteerd door je eigen ouders, wat? Maak kennis met Lux. Een tiener die haar hele leven in pleeggezinnen heeft gewoond en nu op zoek gaat naar haar biologische ouders.

Op eigen benen staan

Zoals je wel had verwacht zit er een twist in het verhaal.. Lux (Britt Robertson) is niet op zoek naar haar biologische ouders om meer over ze te weten te komen. Nee, ze wil dat haar ouders een handtekening zetten zodat zij op eigen benen kan staan. Lux is namelijk wel klaar met al die ouder-figuren in haar leven. Ze wil, zodra ze zestien wordt, op zichzelf gaan wonen. Gelukkig heeft ze een ‘fantastisch’ plan om samen met drie andere tieners in een appartement te gaan wonen. Niemand heeft een baan, niemand neemt verantwoordelijkheid voor zijn eigen daden en vooral niemand heeft er over nagedacht hoe ze met zijn vieren kunnen samenleven in een ieniemienie appartementje.

Anders dan gepland

Lux komt er op haar zoektocht achter dat haar vader Nate Bazile (Kristoffer Pohala) een bar runt die niet winstgevend is en haar moeder Cate Cassidy (Shiri Appleby) blijkt de radio host te zijn waar ze elke ochtend naar luistert. Helaas voor Lux verloopt haar plan niet zoals ze had gehoopt. Wanneer ze eenmaal haar ouders heeft overgehaald om een handtekening te zetten, blijkt de rechter niet zo’n voorstander van haar onderneming. En dan hoort ze de hamer slaan: Lux komt onder toezicht van haar biologische ouders te staan, totdat de rechter anders beslist.

Probleem na probleem

Een beetje voorspelbaar is het allemaal wel. Van liefdes die weer opbloeien bij het herzien, tot de typische tienerdrama’s. Haar ouders, vroeger de populaire quarterback Baze en de oh zo nerdy boekenworm Casey, zien elkaar na 16 jaar weer terug. Hij had haar laten zitten met een ongewenste zwangerschap tijdens haar laatste schooljaar. Zo cliché als wat groeien de ouders weer naar elkaar toe in deze tranentrekker.  En alsof dit scenario niet al genoeg problemen oplevert, krijgt Lux met nog veel meer typische problemen te maken: verliefd op haar leraar, gewelddadige pleegouders en jaloerse vriendjes. Het ene probleem is nog niet opgelost of het volgende probleem dient zich alweer aan.

Even je eigen problemen vergeten

De afleveringen hebben een prettige lengte van ongeveer 40 minuten en ze vervelen niet snel. Doordat in elke aflevering een ander probleem centraal staat, is het niet erg wanneer je iets gemist hebt van de vorige aflevering. Nieuwe karakters worden snel en gemakkelijk geïntroduceerd waardoor je het verhaal goed kan blijven volgen. De serie startte in 2010 en werd helaas na twee seizoenen gecanceld. Met een duidelijk afgeraffeld einde stopt de serie waarbij je lekker je eigen problemen even kan vergeten. Jammer, maar ik heb twee seizoenen kunnen meeleven met leuke, herkenbare typetjes.

Jouw mening
Our Rating
User Rating
Rate Here
Acteerwerk
75%
95%
70%
Our Rating
95%
User Rating
2 ratings
You have rated this
What's your reaction?
Eens
100%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Corina Boiten
1 Comments

Leave a Response

Acteerwerk