Now Reading
Netflix film: Evidence
0
Overview
Titel

Evidence

Regisseur

Olatunde Osunsanmi

Jaar

2013

Netflix jij al? Wij natuurlijk wel. En soms komen we wat tegen op Netflix dat we je niet willen onthouden. 

Dit keer: Evidence

Het verhaal

Een groep reizigers, onderweg naar Las Vegas, strandt bij een verlaten benzinestation. Daar worden ze een voor een op gruwelijke wijze vermoord. Maar de moorden worden door de slachtoffers vastgelegd. Nu heeft de politie de beelden in handen en moeten ze zien uit te vogelen wie de moordenaar is.

Het oordeel

Er zijn tegenwoordig veel – wat men noemt – Found footage films. Het genre waarbij zogenaamd materiaal wordt gevonden van een gebeurtenis. Sinds The Blair Witch project is het genre favoriet bij in elk geval filmmakers met niet al te grote budgetten. En veel films in dit genre zijn op z’n best mwah.

Anders dan Blair Witch, is Evidence overigens geen horror, maar een – ietwat bloederige – thriller.

Evidence is een redelijk stukje cinema uit dit genre. Doordat niet alleen de found footage zelf wordt gebruikt, maar je intussen ook de agenten ziet die de beelden bekijken en het proces dat zij doorlopen, kijk je in elk geval niet alleen naar schokkerige beelden, zogenaamd gefilmd door een amateur. De gevonden scenes worden enerzijds gebruikt om te laten zien wat er allemaal is voorgevallen bij het benzinestation, maar ook om de slachtoffers en hun individuele verhalen beter te leren kennen. Ook daar zijn de “normale” scenes fijn, doordat juist dat duiding biedt.

Het plot verrast net voldoende om Evidence een zaterdagmiddagje waard te maken. Al moet je dan wel een zaterdagmiddag willen vullen met een paar bloederige scenes.

Pluspunten

Spanende film, met een licht verrassend plot.

Minpunten

Toch een B-film en niet eentje die de Nederlandse bioscopen zou halen.

Jouw mening
User Rating
Rate Here
Acteerwerk
Kortom

Kost je niks extra's om te kijken en houdt je even van de straat.

User Rating
You have rated this
What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Xaviera Ringeling
Films zijn voor mij herinneringen, aan een tijd, een moment, een persoon. Daar schrijf ik hier over. Ik zal nooit beweren een echte film buff te zijn. Maar ik heb genoeg slechte films gezien om nog 4 blogs te vullen. Vandaar dus...RedSeats: for the best seat in the house!

Leave a Response

Acteerwerk