Now Reading
Medicijn tegen romcom-moeheid
0

Medicijn tegen romcom-moeheid

by Henk de Kruyffnovember 2, 2013

Fransen en comedy, doet dat nog wat? ja! Zo was er de hele Taxi-serie van Luc Besson die Marseille op z’n kop zette, Tanguy van Daniel Chevalier die iedere ouder nachtmerries bezorgt, Amelie van Jean-Pierre Jeunet die zo lichtvoetig is dat er echt een glaasje rosé en een zonnig terrasje bij hoort. En dan is er natuurlijk Asterix, o.a. verfilmd door Alain Chabat en waarlijk geen slechte film, zelfs niet voor een verfent fan van de strips. Dus het is niet allemaal de nouvelle vague van Louis Malle die de Franse filmklok slaat.

Meegezogen

En zo is daar ook L’arnacoeur. Heartbreaker is de Engelse titel. Ik zag wat namen op de rollenlijst die ook versnipperd in bovengenoemde films voorkwamen en ik verwachtte een prettig niemendalletje. Maar zo halverwege de film merkte ik dat ik a) al een paar keer hard had gelachen en b) behoorlijk werd meegezogen door het verhaal.

Onder de radar

En zo blijkt een film die vol overtuiging onder je radar is doorgevlogen ineens erg leuk te zijn. Sterker nog, ik heb hem twee keer vrij snel achter elkaar gekeken en het bleef een leuke ervaring.

Kansloze koppels

De film gaat over een trio dat bedrijfsmatig en op ingenieuze wijze de relatie van kansloze kopels verbreekt. Het trio, man en vrouw en broer van vrouw, hebben hierbij zo hun vaste rollen en het zaakje loopt lekker. Totdat de einzelgänger van het trio verliefd wordt op de vrouwelijke helft van een ‘target’. Zoals je begrijpt: de boel loopt spaak.

Spoiler-daad

Maar denk nu niet dat je het plot doorziet en dat je de film niet meer hoeft te zien want het loopt zoals je verwacht en toch ook zeker weer niet. Ik zeg er verder niks over want een spoiler-daad is zo begaan en dat is bij deze film echt zonde.

Wanneer?

Wanneer deze film kijken? Nou, in de volgende gevallen:

  • Als je zin hebt in een romcom (romantic comedy) maar Love Actually is zowel op de DVD als in je hoofd grijs
  • Je mannelijke wederhelft schiet bij het woord “rom” de jas aan en zit op de kroegstoel voor je “com” hebt uitgesproken; bij deze blijft hij naast je zitten
  • Als je ondanks de luie zaterdagavond een klein beetje mee wilt denken met een film.

Romcom-moeheid

Deze film kon wel eens dé oplossing zijn voor romcom-fatigue. Ik vond het in ieder geval een film die boven verwachting leuk was waarbij de acteurs menig Hollywood-debacle het nakijken geven. *hoest – Jennifer Aniston – hoest*

Kopen & Kijken

Koop de dvd: Profession: Heartbreaker

What's your reaction?
Eens
0%
Oneens
0%
Neutraal
0%
About The Author
Henk de Kruyff
Schrijver, vertaler en filmkijker. Kijkt al jaren geen TV meer dus weet niets van de laatste reality soap. Mede oprichter van redseats.nl.

Leave a Response